Με αφορμη το ποστ εχω να πω καποια πραγματα:
Κατ αρχην ο θαυμασμος μου, ως νεωτερος, για τους ροκ μουσικους εκεινης της εποχης ειναι τεραστιος γιατί πλέον στην εποχη του broadband και του youtube και γενικα της τεχνολογικης προοδου ολα εχουν αλλαξει. Γνωστός μου που πλησιαζει τα 40 και εχει ως χομπυ την ηλεκτρικη, εδω στον βολο, μου ειπε πως παλια, οταν μαθαινε ο ιδιος να παιζει, οι μεγαλυτεροι σου ελεγαν να πας να τους παρεις ενα κουτι τσιγαρα για να σου μαθουν ενα ακορντο! Και φανταστειτε και εδω που ειναι επαρχια τι γινοταν! Δεν υπηρχαν δασκαλοι που να ξερουν απο vai και satriani και τετοια παιξιματα. Τοτε το πολυ καποια θεωρητικα, ακορντα και βασικες κλιμακες κι αυτα αν δεν βαριοντουσαν... Τωρα πια η κοινωνια της πληροφοριας εχει καταντησει ασυδοτη! Εχω φίλους δασκαλους που δεν επιτρεπουν στους μαθητες τους να απευθυνονται στο ιντερνετ για πληροφοριες αλλα να ρωτανε τους ιδιους για οτιδηποτε χρειαζονται.
Οτι αφορα στους northwind και τον κ. Τσακιρογλου, φιλος μου που τον ειχε δασκαλο μου εχει πει οτι επαθε πλακα οταν τον πρωτοειδε και σε συγκριση με αλλους ηταν πολυ πιο αποδοτικος ως δασκαλος και ενδιαφεροταν πολυ! Επαναλαμβανω σεβομαι τους ροκ μουσικους εκεινης της εποχης γιατι στην πραγματικοτητα που εγω ζω, οπου μπορω και ΗΧΟΓΡΑΦΩ τραγουδια, βλεπω μαθηματα δωρεαν και καθε ιδεα που ηχογραφω την ακουνε αυτοματα εκατονταδες ανθρωποι παγκοσμιως ηταν οχι μονο για τα 70's 80's αλλα ακομα και για οταν εγω ημουν 10 χρονων και μαθαινα ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ!
Εγω σταθηκα
τυχερος στο θεμα δασκαλου εδω στον βολο γιατι ηταν ακριβως ο καταλληλος ανθρωπος να μου μαθει αυτα για τα οποια ειχα τοτε (και τωρα

) απιστευτη πορωση και ορεξη. Ονομα δεν λεω, αλλα θα πω για οσους ξερουν οτι διδασκε στην θεσσαλονικη και αργοτερα στον βολο, και ηταν μελος της βολιωτικης heavy μπαντας Sceletors. Θυμαμαι που μου ελεγε τοτε για εναν Paul Gilbert και 10 χρονια μετα τον ειδα Live! Δεν τον ηξερα τοτε καλα καλα...
Αυτα απο μενα..
και να θυμομαστε οι μικροτεροι οτι μουσικοι καλυτεροι απο μας φτιαχναν δισκαρες με πενιχρα μεσα και λεγαν και ευχαριστω ενω εμεις το παιζουμε ψηφιακοι superheroes και νομιζουμε οτι ειμαστε και καποιοι! (και ναι βαζω και τον εαυτο μου μεσα)
Τα ξαναλεμε
ΜΙΚΕ