Παιδιά σας ευχαριστώ....Πάνο από ότι θα διάβασες κ εγώ fat strat έχω (Squier βέβαια).
Πως μπορείς να αναγνωρίσεις αν ένας ενισχυτής είναι λαμπάτος ή όχι?
Από πολυεφέ τι προτείνετε? Από τιμές? (από όσα ξέρω είναι γύρω στα 300 ευρώ....)
Yπάρχουν 2 ειδών λαμπάτοι:
Αυτοί που έχουν λαμπάτη προενίσχυση και τρανζιστοράτο power amp(τελικός ενισχυτής) και αυτοί που είναι ΟΛΟ λαμπάτοι.
Η προενίσχυση αν δεν ξέρεις είναι το μέρος όπου το σήμα που έρχεται από τη κιθάρα διαμορφώνεται μέσω των ποτενσιομέτρων (middle,bass,treble κτλ.).
Μετα αφού διαμορφωθεί κατάλληλα πάει στο τελικό ενισχυτή (μεγάφωνο) όπου του δίνεται η ένταση.
Το 99,9% των καλλιτεχνών που παίζουν κιθάρα χρησιμοποιούν λαμπάτους. Ότι ακούς στο cd είναι ήχος από λαμπάτο.
Γενικά η λάμπα έχει το πιο γλυκό ήχο που μπορεί να ακουστεί από κιθάρα.
Συνήθως τους αναγνωρίζεις από το μέγεθος τους
κεφαλές(προενίσχυση):

και καμπίνες(ηχεία):

Από τα διαφημιστικά τους ξεχωρίζεις από τις λέξεις : lamp, valve.
O ενισχυτής που έχει ο Panos 1984 είναι ημιλαμπάτος δηλαδή έχει λάμπα μόνο στη προενίσχυση και τρανζίστορ στο μεγάφωνο.
Καλη η περίπτωση των ημιλαμπάτων αν θες καλύτερο ήχο.
Τώρα για εφφέ σου προτείνω:
ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ :
Line 6 POD2.

Πάρτο με κλειστά μάτια. Μόλις παίξεις με αυτό, θα έρχεσαι να μου κάνεις "μετάνοιες".
Πάρε τη κιθάρα σου, πήγαινε στο zozef στην Αθήνα και πέστου να σου δείξει τη σημαίνει POD2.
Πάρε και 300 ευρώ μαζί σου. Σπάνια θα φύγεις από εκεί χωρίς αυτό το μηχάνημα στα χέρια σου.
Αυτά.