Φίλε Σωκράτη, τη σημερινή εσωστρέφεια της τέχνης που λές δεν την κατάλαβα. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως η διασκευή ενός κομματιού προσδίδει εσωστρέφεια στην τέχνη… Απ΄την άλλη πλευρά όμως η εσωστρέφεια είναι χαρακτηριστικό των καλλιτεχνών, αυτών που επεξεργάζονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο τα ερεθίσματα που παίρνουν και καταλήγουν να τα δώσουν πίσω όχι για να διασκεδάσουν τους υπόλοιπους αλλά για να καταθέσουν ένα κομμάτι της δικής τους ψυχής. Χμμ.. μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο …

Φίλε Politi θα προσπαθήσω να απαντήσω στη Θέση σου με την εξής μικρή ιστορία : Έχουμε απ΄τη μια ένα σοβαρό επαγγελματία της Μουσικής, πολύ καλά τεχνικά καταρτισμένο, ο οποίος είναι υποχρεωμένος από την εταιρεία του να «βγάλει» κάτι φέτος. Χμμ. Διαλέγει λοιπόν (με καθαρά εμπορικά κριτήρια ) το "Αχ χελιδόνι μου", το επανεκτελεί ΑΡΤΙΑ, ίσως συνεργαζόμενος και με κάποιον άλλο –οπωσδήποτε ανερχόμενο- καλλιτέχνη, και εκδίδει το νέο του CD.

Από την άλλη πλευρά έχουμε ένα μπουμπούκι, ο οποίος ασχολείται κανα δυό χρόνια με υπολογιστές και μουσική, ακούει για πρώτη φορά το "Αχ χελιδόνι μου", και κάτι κάνει κλικ μέσα του. Κάθεται και ψάχνει τον ήχο του, ταλαιπωρεί τις loopες του, και τελικά μετά από Χ ξενύχτια

φτιάχνει κάτι σαν %»!£$±!±»$%%$», το οποίο χαίρεται αυτός και η παρέα του.

Αν οι δύο δημιουργίες αυτές κριθούν μουσικά ή τεχνικά τότε ο πιτσιρικάς μας δεν έχει απολύτως καμία ελπίδα… Αν κριθούν όμως ως προς την ΠΡΟΘΕΣΗ ή την ΨΥΧΗ, τότε οι μετοχές του ανεβαίνουν κατακόρυφα… και περιττό να σου πω ότι εγώ προσωπικά θα προτιμήσω το %»!£$±!±»$%%$» , χωρίς απαραίτητα να μου αρέσει μουσικά … (βίτσια είναι αυτά..

)
Τελικά, και επειδή η αλήθεια κρύβεται πάντα κάπου στη μέση, καλό είναι οι σοβαροί καλλιτέχνες να «ψάξουν τον ήχο τους», να «ταλαιπωρήσουν τις loopες τους», και να βγάλουν κάτι που να χαίρονται πρώτα αυτοί, όπως επίσης και τα σημερινά μπουμπούκια να στρώσουν κ… και να δουλέψουν τόσο στη μουσική όσο και στην ιστορία μας…
Αυτά…