αντε ρε χαρηκα που την αναφερετε την kate bush εδω...

και'μενα ειναι απο τις αγαπημένες καλλητέχνιδες..
δεν ξέρω γιατι αλλα δεν μοιράζομαι την ίδια συμπάθεια π.χ. για την Tori Amos ή την Bjork.
απο την δισκογραφία της kate τα αγαπημένα μου albums είναι μάλλον το the dreaming και το sensual world, επειδή είναι ισως πιο dreamy και μελαγχολικά, ενω φυσικά και τα αλλα μ'αρέσουν πολύ, εκτός απο το red shoes, το προτελευταίο - και το aerial.
ναι λοιπον, το aerial δεν μου άρεσε, μου φανηκε κοινότυπο και βαρετό - νομίζω πως θα μπορούσε να κάνει πιο πολλά πράγματα. με παραξένευσε που ηταν διπλό, ενω δεν χρειαζόταν - το βρήκα να ειναι ενα marketing move γιατι ολοι ξέρανε πως οι οπαδοί της αναμένανε πως και πως το καινούργιο αλμπουμ. φυσικά, το cd εχει υπέροχο artwork, αν και λιγο αβολη συσκευασία. ενα ευχαριστο σημείο είναι οι πολλες αναφορες στον bertie, τον γιό της για τον οποίο ουσιαστικά είχε αφήσει την καριέρα της σαν τραγουδίστρια - αλλα κατα την ταπεινή μου άποψη η τρυφερότητα δεν σώζει την κατάσταση.. στα δυο cd δεν υπήρχε κάτι που να μπορει να με μαγέψει, αυτο το κάτι που υπήρχε στις παλιές της δουλειές- δεν θα διέκρινα κανένα κομμάτι για την πρωτοτυπία του ή την ιδιαίτερα όμορφη μελωδία...
παλια εψαχνα να βρω ανθρωπους που τους αρεσε η kate bush, πιστεύοντας πως θα είχαμε παρόμοια γούστα και θα μπορούσαμε να ανταλλάξουμε π.χ. ακούσματα κλπ. αλλα μια φορα που μπηκα σε ενα απο τα φορουμζ των οπαδων της ξενέρωσα λίγο γιατι την θεοποιούσανε σχεδόν εκειπέρα και δεν τα μπορώ αυτα - τελος παντων.. αλλα ετσι και αλλιως παραθέτω εδω μια λιστα απο αγαπημένα αλμπουμζ που μπορει να ενδιαφέρουν κάποιον που του αρέσει η kate, οπως αρεσει σε'μένα. φυσικά θα χαιρόμουν να ακούσω και την δικιά σας άποψη - αν φυσικά νομίζετε πως η συζήτηση ξεφεύγει απο το όριο της "δισκοκριτικής" μπορούμε να ανοίξουμε ενα αλλο thread.
suzanne vega - days of open hand, s/t, solitude standing
cocteau twins - head over heels, milk and kisses
all about eve - scarlet and other stories, touched by jesus (οτι βρειτε απ'αυτους ειναι π.ομορφο - ιδιως τα πρωτα 2 albums τα βρισκετε αναμεσα στα πιο φθηνα στο metropolis..)
chris de burgh - spanish train, crusader (εδω συμμετείχαν εντελώς οι ίδιοι μουσικοί που επαιζαν και στα πρώτα της kate - τωρα προσφατα το ανακάλυψα)
chris rea - whatever happened to benny santini?, on the beach (γενικα τα αλμπουμζ του κατα ημιση περιέχουν κατι αδιάφορες μπλουζιές με την slide του κιθάρα, και κατα ημιση ή και λιγότερο, πανεμορφα κομμάτια που ξερουμε αρκετοι απο ραδιοφωνο - προσωπική αποψη παντα..)
clannad - lore, macalla (εχει και η kate irish ριζες)
anne clark - hopeless cases, και μια συλλογή "the 90's" που είναι πολυ καλή, και εχει την πανέμορφη διασκευή του "windmillls of your mind" με φωνές της anne clark και martyn bates απο eyeless in gaza
peter gabriel - 3, που εκτως απο αλλα ωραια κομμάτια περιέχει το αϋμνιστο games without frontiers με την kate bush στα δευτερα φωνητικά
hoover - new stereophonic sound spectacular
mono - formica blues