Καταρχην, να σου πω οτι η καταληψη ενος σχολειου απο μαθητες ειναι μοναδικο φαινομενο στην οικουμενη, πουθενα αλλου στο κοσμο οι μαθητες δε καταλαμβανουν σχολεια. Σε λιγο θα κανουν καταληψη κ τα δημοτικα. Δευτερον, αυτη τη στιγμη που εσεισ κανετε καταληψη, καποια παιδια που δεν εχουν λεφτα για φροντιστηριο, αναγκαστικα μενουν πισω. Τριτον εισαστε ατομα ανηλικα, που σημαινει οτι δεν ειστε, ακομα, ωριμα ατομα της κοινωνιας, για να περνετε τοσο σημαντικες αποφασεις οπως το κλεισιμο ή μη ενος σχολειου.
1ον, Τα σχολικά κτήρια, επειδή κάπου το χέ**** το θέμα στην πορεία, δεν τα καταστρέφει κανένας!!! Ούτε γίνονται μέσα σε λίγους μηνες από μόνα τους έτσι!!! Πολύ απλα, είναι τόσο παλιά που έχουν υποστεί φθορά!!!!! Πόσο δύσκολο είναι να το αντιληφθείτε?
Έχουν φτιαχτεί εδω και πάρα πολλά χρόνια χωρίς να έχει γίνει ποτέ καμία κίνηση ανακαίνησης ή συντήρησης του κτιρίου!!!!!!! Δεν φταίνε ούτε οι ''βάνδαλοι'' μαθητές, που ίσως βέβαια να βάζουν και αυτοί λίγο το χεράκι τους στα θρανία και στις καρέκλες αλλά όχι και να κάνουν και τέτοιες καταστροφές, ούτε κανένα μαγικό ξωτικό έρχεται και καταστρέφει τα σχολεία!!! Είναι η φυσική μακροχρόνια φθορά τους που σχεδον ''διαιωνίζεται''...!!!
Τα κτιρια φθειροντε και απο τον χρονο και απο την κακη χρηση τους, απο τους μαθητες (εχουμε περασει και μεις απο δημοσιο και ξερουμε).
2ον Όταν κάνεις μάθημα μαζί με ποντίκια, φίδια, και κάθε λογής ερπετό και έντομο αυτό πώς θεωρείται??? Ότι ας πούμε έχουμε μια εξελιγμένη παιδεία?
Τα σχολεία αυτά είναι μεμονωμένα, και δεν ειναι ο κανονας. Σαφως και θα επρεπε να υπηρχε κρατικη μεριμνα γι'αυτα, αλλα συνηθως υπαρχει η κρατικη γραφειοκρατια, και ετσι καθυστερει η ανακαινιση. Μη κρινεις ομως απο το δικο σου σχολειο. Υπαρχουν κι αλλα σχολεια που συμβαινουν τα αντιθετα με το δικο σου.
3ον Όταν οι καθηγητές κάνουν διακρίσεις σε μαθητές συναδέλφων ή κάνουν σε μαθητές τους ιδιαίτερα και άντε να πάνε στο διάολο οι υπόλοιπο ιαυτό πως λέγεται?
Ποιοτική παιδεία???
Αυτο λεγεται μαλακια του συστηματος, που καθιστα τους εκπαιδευτες εξουσιαστες (κ στο πανεπιστημια ετσι ειναι). Θα πρεπει να υπαρχει ελεγχος στο τι γινετε μεσα στα σχολεια. Αξιολογηση καθηγητων κλπ.
4ον. Όταν εγώ αυτή την στιγμή λιώνω στο διάβασμα και οι γονείς μου δίνουν έναν κάρο λεφτά στο φροντηστήριο ,τα οποία δεν τους περισσεύουν, για να πραγματοποιήσω εγώ το όνειρο μου και να σπουδάσω και εγώ ξέρω πως μπορεί αυτό το κω**πτυχίο που θα πάρω να μην ισχύει σε λίγα χρόνια ούτε για χαρτί τουαλέτας, καθώς όλα θα είναι ιδιωτικά και σαφώς καλύτερα και θα έχουν γκρεμιστεί όλα τα όνειρα μου και θα έχουμε χαραμίσει ένα κάρο λεφτα , εγώ τί πρέπει να κάνω γιαυτό? Δενψ πρέπει να αντιδράσω? Να βγω έξω και να φωνάξω, ''Ε όχι ρε γμτ, δεν θα σας αφήσω να μου χαλάσετε το μέλλον με την ιδιωτική σας παιδεία!!''?
σ'αυτο συμφωνω... Τα ιδιωτικα που πανε να προωθησουν δεν πρεπει να τα αφησουν. Κ στην Αγγλια ειναι κρατικα τα παν/μια, απλα εκει οι φοιτητες παιρνουν δανειο ατοκο.
5ον Μπορεί κάποιος να μου πει από αυτούς τους έξυπνους που λένε ότι τα φροντηστήρια είναι άχρηστα και ότι δεν χρειαζόμαστε από πάνω μας προστάτες και τέτοια, ΠΩΣ θα μάθω εγώ λατινικά, αρχαία άγνωστο και γνωστο ,κείμενα,πηγές στην ιστορία, όταν κάνουμε πολύ λίγες ώρες αυτά τα μαθήματα στο σχολείο και όταν ο καθηγητής της ιστορίας δεν μας δουλεύει καθόλου πηγες, όταν ο καθηγητής των αρχαίων δεν μας κάνει καθόλου σχόλια στο γνωστό, τα οποία πιάνουν 30 μονάδες στις εξετάσεις, και το μόνο που κάνει είναι να μας δουλεύει το γνωστό ως άγνωστο χωρίς να αναλύει τίποτα άλλο????Και τέτοια κωλλήματα υπάρχουν και στα υπόλοιπα μαθήματα!!!
Να κανεις φροντιστηριο στην 3η Λυκειου το καταλαβενω (οπως εκανα εγω). Εδω ομως ακουω οτι τα φροντιστηρια ξεκινουν απο το Γυμνασιο (μερικοι γονεις τα στελνουν απο 6η δημοτικου, μπουαχαχα), κατι το οποιο ειναι εξωφρενικο, και στη τελικη αν πιστευει ο γονιος οτι θελει φροντιστηριο ο γιοκας/κορουλα του, να το βαλει σε ιδιωτικο εξ αρχης, τουλαχιστον θα του ερθει φθηνοτερα.
Δηλαδη, κ εσεις ρε παιδια δε μπουχτιζετε με τα φροντιστηρια πρωι μεσημερι βραδυ, να ακουτε τα ιδια πραγματα 2 φορες? Δε θα προτιμουσατε να τα μαθενατε μια φορα και καλα? Αρα λοιπον καταληγουμε στο οτι αν δουλευαν ολα σωστα, δεν θα υπηρχαν φροντιστηρια, οπως γινετε σε ολο το κοσμο, εκτος της Μπανανιας (Ελλαδα).
Τι γινεται τωρα, αν το δεις απο αλλη οπτικη? Η κυβερνηση γλιτωνει φραγκα (δινει 6 τρις ευρώ το χρόνο), η ανεργια μειωνεται (απαιτουντε καθηγητες για τα φροντιστηρια), οι καθηγητες τα τσεπωνουν μια χαρα, γιατι δουλευουν και στο σχολειο, και στο φροντιστηριο, και ο χαμενος ειναι ο γονιος που πληρωνει και οι μαθητες που χανουν την ωρα τους στο φροντιστηριο.
ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΦΩΤΙΣΗ .....αίτημα?
?? 
Εγω ξερεις τι πιστευω? Και κενουργια σχολεια να σας χτισουν παλι θα τα καταστρεψετε και θα ζητατε κι αλλα χρηματα. Γιατι κατα βαθος ο Ελληνας δεν το γουσταρει το διαβασμα, ειμαστε ο λαος με το χαμηλοτερο πολιτιστικο επιπεδο στην Ευρωπη. Αυτο το εδειξε μια ερευνα, που ελεγε οτι οι Ελληνες διαβαζουν το λιγοτερο, πανε σε θεατρο σινεμα το λιγοτερο, επισκεπτοντε τα μουσεια λιγοτερο απ'ολους.
Οποτε καλος ο αγωνας, αλλα ...