Ευχαριστώ πολύ...pascal, Spilio, Master, pinelopi, Mymood, kuiper...για το χρόνο σας και τα πολύτιμα σχόλιά σας...
Είχα κάποιες αμφιβολίες γι'αυτό, γιατί δεν είναι απ'τα συνηθισμένα μου και "φοβόμουν" λιγάκι τη γεύση που αφήνει καθώς και το ότι είναι ανομοιοκατάληκτο..
Καλή μου pascal σ'ευχαριστώ πραγματικά για το τόσο συχνό ενδιαφέρον σου και για το χρόνο σου...
Όσον αφορά στις παρατηρήσεις σου...είμαι όντως 18 παρα δυό μήνες...κι είμαι όπως οι περισσότεροι στην ηλικία μου:Με ευμετάβλητη διάθεση, άλλοτε αισιόδοξη, άλλοτε απαισιόδοξη, ενθουσιώδης, ανήσυχη, προβληματισμένη και φυσικά ανώριμη και με ελάχιστές εμπειρίες...
Έχω βγάλει λιγάκι την παλάμη μου στη ζωή και μόλις που νιώθω το απαλό άλλοτε αγριεμένο αεράκι της...Υπάρχουν όμως γύρω μου άλλες..."Ζωές"...πιο ολοκληρωμένες...
Η γραφή του καθενός δεν έχει πάντα απόλυτα σχέση με τις εμπειρίες του ή με την ζωή του, κατα την ταπεινή μου άποψη...Δηλαδή όταν γράφεις κάτι δεν είναι απαραίτητο να έχεις περάσει έσυ μέσα από αυτό το κάτι, να το έχεις βιώσει προσωπικά...Είναι ανάλογα νομίζω με την ευαισθησία ή όχι που αντιλαμβάνεται ο καθείς τα πράγματα, τα γεγονότα, τις καταστάσεις γύρω του...Η οπτική γωνία του καθενός...Ύπαρχουν κάποια σημεία που μπορεί για κάποιους να λειτουργήσουν ως ερεθίσματα και κάποιοι άλλοι να τα προσπερνούν αβίαστα...
Το συγκεκριμένο έχει πολύ λίγα, κανα δυό μόνο, στοιχεία τα οποία είναι προσωπικά και τα'χω βιώσει η ίδια...
Όσο για το απαισιόδοξο στο συγκεκριμένο γραπτό, γιατί να μην το δούμε ως αφορμή, ως αιτία για να το καταλύσουμε και να βγούμε απ'τα τέλματα μας όπως λες κι εσύ...Θέλω να πω ότι πολύ συχνά η μαυρίλα σ'ένα πραγματικό ποιήμα και όχι σαν αυτό, εμένα προσωπικά έχει καταφέρει να με αναστατώσει, να με προβληματίσει, να με κάνει να σιχαθώ τον εαυτό μου και την απαισιοδοξία μου και να προσπαθήσω να αλλάξω την μίζερη αυτή κατάσταση...
Είναι βέβαια όλα πολύ σχετικά και υποκειμενικά...Δεν ξέρω....
Ευχαριστώ...
Γιώτα