Παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω κατι: Δεν κατάλαβα ακριβώς καποιους ξένους όρους για τεχνικές στην κιθάρα που πιθανότατα ξέρω. Οι όροι είναι οι εξείς:
alternate picking
wah-wah
hammer on και το αντίθετο του που δν θυμαμαι ακριβως
αυτα προς το παρον. καθε βοήθεια ευπροσδεκτη. σορρυ που το έβαλα εδω αυτο το θέμα αλλα δεν ήξερα σε ποια άλλη κατηγορία να το βάλλω.
Ευχαριστω
1. To wah-wah δεν είναι τεχνική, είναι εφέ, δηλαδή το προσθέτεις στον ήχο σου με πεταλάκι, πεταλιέρα κλπ. Είναι εκτός θέματος να περιγράψω τι κάνει εκτός αν σ'ενδιαφέρει.
2. Με το alternate picking δεν είμαι πολύ οικείος και αν και ξέρω τι είναι δεν το κατέχω και φοβάμαι μη σε μπερδέψω
3. Το hammet on είναι όταν χτυπάς με την πένα τη χορδή κρατώντας ένα οποιοδήποτε τάστο και μετά χτυπάς με δάκτυλο του αριστερού σου χεριού άλλο τάστο της ίδιας χορδής χωρίς να ξαναχτυπήσεις τη χορδή με την πένα..
e---------------------------------------------
B---------------------------------------------
G---4-H.O.5----------------------------------------
D---------------------------------------------
A---------------------------------------------
E---------------------------------------------
Στο παράδειγμα, παίζεις κανονικά τη χορδή G στο 4ο τάστο και κατεβάζεις με δύναμη άλλο δάκτυλο του αριστερού σου χεριού στο 5ο τάστο κάνοντας το να ακουστεί χωρίς να χτυπήσεις τη χορδή ξανά με την πένα.(γι'αυτό και η παρομοίωση με σφυρί-hammer)
Το αντίθετο είναι το pull off.