Εγώ θα επιμείνω ότι με τη φίμωση έστω και της πιο αηδιαστικής άποψης, μετατρέπουμε τους φορείς της σε "θύματα", και κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνο. Για εμένα, το να λες πρέπει να είναι νόμιμο (ό,τι και να είναι αυτό που λες). Όταν κάνεις όμως, πρέπει να πέφτει τσεκούρι. Τί ακριβώς φοβόμαστε? Μην και παρασύρουν τον γενικότερο πληθυσμό να υποστηρίξουν τις παιδόφιλες απόψεις τους? Κάτι τέτοιο απλά δηλώνει ότι θεωρούμε τον κόσμο όχι απλά ζώα (γιατί στην τελική μέχρι και τα ζώα προστατεύουν τα μικρά τους), αλλά παντελώς στερημένο από κάθε ίχνος άποψης, κριτικής ικανότητας, ιδανικών κλπ. Τρομαχτική μια τέτοια σκέψη... αν είμαστε τόσο άβουλοι που πρέπει να σκέφτεται κάποιος πριν από εμάς για εμάς για να μην ξεφύγουμε σε αυτόν τον βαθμό, τότε μήπως το να αποφασίζουμε για το μέλλον του τόπου μας (μέσω εκλογών) είναι κακή ιδέα..?
Σε κάθε περίπτωση... θεωρώ την νομιμοποίηση του κόμματος (και όχι των προτάσεών του, φυσικά) καλή κίνηση. Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος τρώει αμάσητο ό,τι του πουλάνε, και ειδικά όταν έχει να κάνει με τα παιδιά του. Δεν πιστεύω ότι το κόμμα αυτό θα αποκτήσει ποτέ εξουσία. Αν όντως πάρει μεγάλο ποσοστό στις εκλογές (χλωμό), απλά θα δείξει το μέγεθος του προβλήματος, που λένε και οι Ολλανδοί... θα δείξει ότι έχουν πολλούς παιδόφιλους έξω από τα κάγκελα και, λογικά, θα πάρουν μέτρα για να τους βάλουν από την μέσα πλευρά... κάτι το οποίο θα ήταν ό,τι καλύτερο.
Νομίζω ότι πολλοί συγχέουν τη νομιμοποίηση του δικαιώματος αυτών των τύπων να λένε τις ιδέες τους με τη νομιμοποίηση των ιδεών τους... κάτι που φυσικά δεν έχει ισχύει, δεν έχει συμβεί (και άμα συμβεί, να μου περάσετε χαλκά στη μύτη και να με σύρετε στο Σύνταγμα). Αυτήν τη στιγμή, απλά δικαιούνται να μιλάνε θεωρητικά υπέρ της παιδοφιλίας. Λογικά, ούτε να δηλώσουν ενεργά παιδόφιλοι δεν μπορούν, γιατί η παιδοφιλία παραμένει παράνομη. Αν πιάσουν κάποιον από αυτούς να επιδίδεται σε παιδεραστία, δεν τον καλύπτει το ότι "ιδεολογικά και θεωρητικά" αυτός υποστηρίζει την πρακτική αυτή, πάλι μέσα θα πάει.