Ειναι λιγο χαζο που απαντω μετα απο τοσο καιρο , και μαλλον τωρα θα σου ' χει φυγει το ενδιαφερον για να μαθεις τρομπετα , αλλα δεν πειραζει , τελευταια ολο γραψιμο τρωω για αυτο εκμεταλευομαι τις δυνατοτητες μου και στο μοντελινγκ(στην πολυλογια εννοω)
Λοιπον , καποτε επαιζα τρομπετα , πολυ ωραιο οργανο , πολυ ευκολο στο πεξιμο.Αν εχεις δει συνηθως ειναι μετταλικες ,στο πανω μερος υπαρχουν τα τρια πληκτρα(το ντο ειναι ανοικτο , το ρε ειναι το 1 +3 πληκτο , το μι ειναι το 1+2 ,το φα ειναι το 2 πληκτο ,το σολ ειναι ανοικτο ,το λα ειναι το 1+2 πληκτρο , το σι ειναι το 1 πληκτρο και το ψηλο ντο ειναι παλι ανοικτο , υπαρχουν και διαισεις και υφεσεις που αναλογα εχουν διαφορετικα πιασιματα).
τα δακτυλα ..το μεγαλο δακτυλο ''μπαινει'' μεσα στους μικικροσκοπικους σωληνες -μεσα στους οποιου κινειται ο αερας-τα τρια μεσαια παιζουν τα πληκτρα και για το μικροτερο υπαρχει ενα ''χερουλακι'' ,για το αριστερο χερι τα πραγματα ειναι απλα .(οχι οτι για το δεξι ειναι δυσκολα)
το θεμα ειναι να βρεις το κολπο να φυσηξεις σωστα ωστε να βγει σωστος ηχος .μεσω του στομιου που στην τρομπετα ειναι μικροσκοπικο μεταφερεται ο ηχος.Το κολπο ειναι να φησας με το θωρακα , και οχι με τη κοιλια , ουτε με τη μυτη. Οσο πιο ψιλη νοτα τοσο πιο κλειστο το στομα και τοσο πιο μικρη ποσοτητα του αερα.Αρα για να βγουν νοτες πρεπει να φησας με ημικλειστο το στομα να φτηνεις (μμμμ , μια τριχα που χει μπει στο στομα σου).
Η τρομπετα , πολυ ωραιο οργανο , μπορει να περιλαμβανεται σε φυλαρμινικη σε τζαζ ορχηστρα , σε ρεμπετικη κομπανια , και για πιο τρελα ακουσματα σε πιο ροκ κααστασεις.Μπορεις να παιξεις πενθιμα κομματια και τρελους χορους εμβατηρια (βλ. στρατο) κτλ κτλ.
Επισης η τρομπετα αν παιζεις εντατικα θα βοηθησει στο αναπνευστικο σου συστημα (πχ. στα μακροβουτια το καλοκαιρι , θα εχεις αποκτησει αντοχη , και θα μπορεις να κρατας περρισοτερο την αναπνοη σου).
ΣΑ'Ι'Τ για εκμαθηση δεν ξερω αν υπαρχει εγω μαθαινω live παντως.
αΠΟΡΙΕς??
Αυτα μου ηρθαν τωρα.Ελπιζω να βοηθησα.