Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους! Είμαι νέος στην παρέα και ελπίζω να με καλωσορίσετε και να με προσέχετε ως junior member.

Είμαστε μουσικοί. Και μας αρέσει να ονειρευόμαστε και να φανταζόμαστε πολλά και διάφορα. Παράλληλα, όμως, ζούμε και σε μια πραγματικότητα, την οποία αν αγνοήσουμε, το έχουμε χάσει το μπαλάκι.
Και επειδή διαβάζοντας το συγκεκριμένο θέμα, προσωπικά είδα ΜΟΝΟ φαντασία και πάρα πολλά "θα" και τίποτα το ρεαλιστικό και χειροπιαστό, έχω να πω τα εξής:
Τα 4, άντε 5 άτομα που προσπαθούν να κάνουν ό,τι τελοσπάντων είναι αυτό που θέλουν να κάνουν, δεν μπόρεσαν να με πείσουν για κάτι σοβαρό. Προφανώς, είναι άτομα που απορρίφθηκαν από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ( όπως οι ίδιοι αναφέρουν στο blog τους ) και θέλουν να πάνε κόντρα στο θεσμό του Φεστιβάλ. Μια κίνηση, όμως, που έχει σα σκοπό να αντιπαρατεθεί με τον γίγαντα που ονομάζεται ΕΡΤ και ΔΕΘ και ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, σύμφωνα με τις δικές μου εκτιμήσεις, δεν μπορεί παρά να αποτύχει. Μάλιστα δε, πολύ φοβάμαι, ότι τα άτομα που θα δεχτούν να γίνουν μέλη θα είναι τα "μαύρα πρόβατα" της όλης υπόθεσης και έχοντας δημοσιοποιήσει και τα ονοματά τους ως μέλη του συλλόγου, θα τους κλειστούν πάρα πολλές πόρτες μελλοντικά.
Και επειδή πρέπει να προσγειωθούμε τελείως, έχω να πω τα εξής:
1. Κάτι άκουσα για ενοικίαση γραφείου ( που κοστίζει τουλάχιστον 800 ευρώ μηνιαίως, μαζί με λογαριασμούς κλπ ), αμοιβή λογιστή ( αρκετά χρήματα σας πληροφορώ ) κλπ κλπ.. Είναι δυνατόν αυτά τα έξοδα να καλυφτούν από τα μέλη δίνοντας 15-20 ευρώ το χρόνο (!!!) και όχι το μήνα

Που και πάλι δεν θα καλύπτονταν αν δίνονταν 15-20 ευρώ το μήνα.
2.Κάτι άκουσα ότι οι δισκογραφικές θα ζητούν τη γνώμη του συλλόγου για να διαλέγουν τους νέους τους καλλιτέχνες!!! (

) Παρακαλώ

Πώς είπατε??? Θα έρθουν τα διευθύνοντα στελέχη μιας γιγανταιαίας ή ακόμα και μικρότερης εταιρίας για να συμβουλευτούν πέντε και δέκα και δεκαπέντε 20χρονα και 25χρονα παιδαρέλια που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα όσον αφορά τη μουσική

Μιας και από όσο γνωρίζω οι 3-4 που έχουν μαζευτεί δεν έχουν κάποιο σοβαρό μουσικό background, ούτε κατά τα αυστηρά προσωπικά μου κριτήρια καλή μουσική ( κοινώς, κατά την άποψή μου δεν είναι ταλέντα του χώρου και επίσης κατά την άποψή μου δικαίως τους έκοψαν από το φεστιβάλ τους συγκεκριμένους ) και δεν έχουν τραγουδήσει ποτέ έξω από το μπάνιο τους και το studio που πήγαν για ηχογράφηση, αλλά, ούτε και πανεπιστημιακές μουσικές σπουδές και τεράστια γνώση της ελληνικής μουσικής αγοράς έχουν. Ορισμένους δε, δεν θα τους αποκαλούσα ούτε ερασιτέχνες, μιας και δεν έχουν φτάσει ακόμα ούτε σε αυτό το επίπεδο. Κάντε μια real βόλτα προς τα εκεί και θα το διαπιστώσετε.
3.Κάτι άκουσα για διαφάνεια σε διαγωνισμούς. Από ό,τι διαβάζω στο blog του, θέλουν να κυκλοφορήσουν ένα CD με κομάτια που θα επιλεγούν από μια αξιοσέβαστη κριτική επιτροπή. Όλα καλά έως εδώ. Μόνο που μάλλον κάτι βρωμάει από εδώ και κάτω. Περισσότερα δεν θα πω τώρα, παρά μονάχα αν χρειαστεί.
4.Κάτι άκουσα για σύλλογο!!! Ο "σύλλογος" αυτός ( τα εισαγωγικά μπαίνουν διότι δεν υφίσταται ) είναι σαν μια ταινία που παίζει ανάποδα, από το τέλος προς την αρχή. Αντί να καθίσει να περιμένει να μαζευτούμε 100-150 άτομα πολύ υψηλού επιπέδου νέοι συνθέτες, στιχουργοί και ερμηνευτές και να συζητήσουμε όλοι μαζί και να πάρουμε ό,τι τελοσπάντων αποφάσεις επιθυμούμε, ακόμα και για δημιουργία συλλόγου, αυτός ξεκινά με τη δημιουργία συλλόγου με σχεδόν μηδαμινά μέλη!!! Αυτό δεν είναι καν ερασιτεχνισμός, αλλά, τσαπατσουλιά. Δείχνει έναν άνθρωπο με μεγάλη ανωριμότητα και βιασύνη, που μόνο και μόνο για να αντιδράσει στο ότι τον έκοψαν από το Φεστιβάλ ( δικαίως τον έκοψαν, κατά την προσωπική μου άποψη ), κάνει και λέει ό,τι να ναι. Αυτό διαφαίνεται και από τις γενικότατες και παντελώς αόριστες απαντήσεις που δίνει. Είναι εμφανέστατο ότι η κίνησή του αυτή δεν θα έχει μέλλον και εύχομαι να μην συμπαρασύρει τα πραγματικά ελληνικά ταλέντα, τα βάλει να εκτεθούν δημοσίως και τα "κάψει". Με ποιον θα συνεργαστώ εγώ μετά;;;
