Αποστολέας Θέμα: η μαγαλυτερη προσωπικοτητα στη ροκ σκηνη  (Αναγνώστηκε 52588 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος wild child

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
  • some things are meant to live forever...
    • Προφίλ
    • myspace
Απ: η μαγαλυτερη προσωπικοτητα στη ροκ σκηνη
« Απάντηση #50 στις: 20/09/06, 00:19 »
Ηρθε η ωρα να πω και εγω τη γνωμη μου...
πιστευω οτι η μεγαλυτερη προσωπικοτητα :P :P ειναι ο bon jovi(καλα οχι ακομα αλλα σιγα-σιγα θα γινει)
και ο μεγαλυτερος μα**κας ο zakk ''f**k**g''wylde......... :P
γιατί πιστεύεις ότι είναι ο bon jovi?
I PLEDGE ALLEGIANCE TO THE STATE OF ROCK 'N' ROLL...

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Elen sila lumenn omentielvo
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: 20/09/06, 09:25 »
Λοιπον....εκτος του οτι πιστευετε οτι ο καλυτερος ειανι αυτος που εμφανιζεται στην εικονα/υπογραφη σας...εγω πιστευω οτι η μεγαλυτερη προσωπικοτητα στην ροκ σκηνη ηταν ο Mercury...ο ποιο M@λ@κ@ς....ε, η κατηγορια φιλοξενει ανετα πολλλλλα ονοματα...χαλαρα zAkk μονο και απο τις δηλωσεις του περι αμερικης και bush...αλλα ειναι και πολλλλλοι αλλοι....
My spirit is crying for love so tired of being alone
I Remember He came here to steal, and You are his stealer of souls

http://img74.imageshack.us/img74/4245/53408797vz8.jpg

Αποσυνδεδεμένος juggernot breaker*

• Θαμώνας
  • Eγω+εσυ=τα παντα...Εγω=τιποτα
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/dimitrisbenekos
« Απάντηση #52 στις: 23/09/06, 14:18 »
Ηρθε η ωρα να πω και εγω τη γνωμη μου...
πιστευω οτι η μεγαλυτερη προσωπικοτητα :P :P ειναι ο bon jovi(καλα οχι ακομα αλλα σιγα-σιγα θα γινει)
και ο μεγαλυτερος μα**κας ο zakk ''f**k**g''wylde......... :P
γιατί πιστεύεις ότι είναι ο bon jovi?

γιατι πιστευω οτι εχει σημαδεψει ολη την εφηβικη γενια...και του 80 αλλα και του σημερα,αλλα και του παντα...
πολυ μεγαλος σταρ για μενα....
ΑΣ ΗΣΟΥΝ ΑΕΡΑΣ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...
ΑΣ ΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ?

Αποσυνδεδεμένος blackie

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Take me down, I'm coming home, arena of pleasures
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: 23/09/06, 14:32 »
γιατι πιστευω οτι εχει σημαδεψει ολη την εφηβικη γενια...και του 80 αλλα και του σημερα,αλλα και του παντα...
πολυ μεγαλος σταρ για μενα....

Θα προσθετα επισης πως ειναι ενας "βετερανος" σουπερ σταρ...
Σε αντιθεση με τα υπολοιπα "σκιαχτρα" της εποχης του...πραγματικα "ατσαλακωτος" ;)

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: 23/09/06, 14:43 »
μαλλον αυτο ειναι και το βασικοτερο... ;)

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: 23/09/06, 15:15 »
...πραγματικα "ατσαλακωτος" ;)

Ας είναι καλά το lifting και τα γονίδια Αλίκης Βουγιουκλάκη! :p :)

Για να είμαι ειλικρινής, έχω σε τόση εκτίμηση την προσωπικότητα (για να μην πω και το έργο) του "Jon Jon" Bon Jovi, όσο έχω κι αυτήν της Άντζελας Δημητρίου. Τον θεωρώ μια απειροελάχιστη κουκίδα του ευρύτερου rock χώρου, που κι αν δεν υπήρχε δε θα είχε αλλάξει το παραμικρό στα μουσικά πράγματα κι η ζωή κάθε ακροατή θα συνεχιζόταν απρόσκοπτα. Ίσως να είχαν λιγότερη ζήτηση οι ξανθές βαφές, αλλά μέχρι εκεί. :D

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: 23/09/06, 15:34 »
ισως να μην αλλαξε τη μουσικη αλλα δεν εχουν κανει μεγαλη πτωση οσο αλλοι του ειδους τους....ο blackie σεν νομιζω να εννοουσε οτι ειναιατσαλακωτος στη μουρη αλλα στη πορεια του(πιστευω πως το καταλαβες βασικα).
και οπως ειπα εχει επηρεασει πολυ κοσμο ψυχολογικα και δεν νωμιζω να αρνησε οτι αυτη η μπαντα εχει βγαλει θησαυρους...

Αποσυνδεδεμένος Zeppelin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κοχλιωτός κριθαρένιος λαμπτήρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: 23/09/06, 15:43 »
...πραγματικα "ατσαλακωτος" ;)

Ας είναι καλά το lifting και τα γονίδια Αλίκης Βουγιουκλάκη! :p :)

Για να είμαι ειλικρινής, έχω σε τόση εκτίμηση την προσωπικότητα (για να μην πω και το έργο) του "Jon Jon" Bon Jovi, όσο έχω κι αυτήν της Άντζελας Δημητρίου. Τον θεωρώ μια απειροελάχιστη κουκίδα του ευρύτερου rock χώρου, που κι αν δεν υπήρχε δε θα είχε αλλάξει το παραμικρό στα μουσικά πράγματα κι η ζωή κάθε ακροατή θα συνεχιζόταν απρόσκοπτα. Ίσως να είχαν λιγότερη ζήτηση οι ξανθές βαφές, αλλά μέχρι εκεί. :D

Θα διαφωνήσω γιατί πέρα από τους πρώτους του δίσκους (απίστευτες ποζεριές) που πραγματικά έδωσαν σ' αυτό το glam/pop rock "κίνημα" που ξεκίνησε τις αρχές του 80 στην Αμερική, έχει ανακαλύψει/προωθήσει συγκροτήματα αρκετά σημαντικά. Τρανό παράδειγμα οι Skid Row!
Επίσης εύκολα προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις της εποχής, κ κατάφερε να επιβιώσει από το μουσικό χάος της άλλης μεριάς του ατλαντικού!
The world is full of kings and queens,
who will blind your eyes and steal your dreams,
IT'S HEAVEN AND HELL!

Αποσυνδεδεμένος blackie

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Take me down, I'm coming home, arena of pleasures
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: 23/09/06, 15:44 »
Εννοειται πως δεν μιλαω για τη μουρη... ;D
Απο εκει και περα οπως το βλεπει ο καθενας...Εγω παντος βλεπω εναν ανθρωπο που θα μπορουσε να αποτελεσει προτυπο οχι μονο καλλιτεχνη...Αντιθετα με κατι Οζι και λοιπα που μονο για τα σκουπιδια και ριαλιτι σοους με βρισιες κανει...

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: 23/09/06, 15:48 »
και εγω συμφωνω οτι ο bj εχει προσφερει πολλα...και σαν στυλ και σαν πορια και σαν εικονα....και πολλα κομματια ειναι παρα πολύ καλα...εμπορικος τελευταια ναι, αλλα παντα εχει καποια κομματι απου αξιζουν της προσοχης...

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: 23/09/06, 15:48 »
Αυτονόητο πως τα περί lifting, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα αστείο και μόνο.

Είμαι κάτι παραπάνω από πεπεισμένος πάντως πως ο Jon δε θα μείνει στην ιστορία παρά μόνο ως άλλη μια μουσική παρουσία, που έτυχε της μαζικής αποδοχής για μια στιγμή με 5-6 χιτάκια ευρείας κατανάλωσης που αξιοποίησαν τον εφηβικό παροξυσμό. Κι επειδή τον βίωσα στα ντουζένια του με τα "μεγαλειώδη" rock anthems, δε μου παρείχε ποτέ πολλούς λόγους να επιστρέψω στην προσφορά του. Όσο για τους θησαυρούς, τους θεωρώ άνθρακες.

Αν πάντως έχει επηρεάσει πολύ κόσμο ο συγκεκριμένος, τι θα έπρεπε να λέμε για καλλιτέχνες του διαμετρήματος ενός Bob Dylan, μιας Patti Smith, ενός Jim Morrison ή ενός John Lennon. ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 23/09/06, 15:51 από schizm »

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: 23/09/06, 15:51 »
τπτ, αλλα δεν μπορεις να πεις οτι δνε εχει επηρεασει κοσμο επειδη δεν συγκρινεται με αυτους...

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: 23/09/06, 15:58 »
Έτερον εκάτερον φίλε symeon. Επειδή το ερώτημα τίθεται στη συγκριτική βάση κι η αναζήτηση αφορά τη "μεγαλύτερη προσωπικότητα", μου κάνει απλώς εντύπωση που επικαλούμαστε περιπτώσεις σαν του Jon.

Αλλά για ποια προσωπικότητα μιλάμε και για ποιο έργο; Αν το δεις κάτω από το συνολικό πρίσμα της rock κουλτούρας 5 δεκαετιών, ο BJ είναι απλώς ένας καρπός σε ένα δέντρο που το ρίζωσαν μεγαθήρια του είδους, το έργο των οποίων επηρέασε το μουσικό ρου της ιστορίας. Μπορώ να σου βρω πολλούς ακόμα και σήμερα που συνεχίζουν πχ να επικαλούνται ως επιρροή τους τους Rolling Stones ή τους Beatles και τους Floyd, αμφιβάλλω αν θα βρούμε αρκετούς που να καταλήγουν στον Jon.

Ενοοείται πως συζήτηση κάνουμε. Δε σκοπεύω να πείσω κανέναν, παρά μόνο να εκφράσω τις σκέψεις μου.

Αποσυνδεδεμένος Manowaras

• Περαστικός
  • *
  • Kill With Power!
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: 23/09/06, 16:04 »
Απο εκει και περα οπως το βλεπει ο καθενας...Εγω παντος βλεπω εναν ανθρωπο που θα μπορουσε να αποτελεσει προτυπο οχι μονο καλλιτεχνη...Αντιθετα με κατι Οζι και λοιπα που μονο για τα σκουπιδια και ριαλιτι σοους με βρισιες κανει...
O Αντωνης των Disorder παλιο μπακα Γερασιμε! ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος Zeppelin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κοχλιωτός κριθαρένιος λαμπτήρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: 23/09/06, 16:06 »
Παράθεση
Αν πάντως λεχει επηρεάσει πολύ κόσμο ο συγκεκριμένος, τι θα έπρεπε να λέμε για καλλιτέχνες του διαμετρήματος ενός Bob Dylan, μιας Patti Smith, ενός Jim Morrison ή ενός John Lennon. Wink

Έκαστος στο είδος του κ ο Λουμίδης στους καφέδες...
Άλλο πράγμα o Bon Jovi άλλο όλοι αυτοί που ανέφερες...Σαν να συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια!
Συμφωνώ πάντως για τη μουσική προσφορά του, δεν τη θεωρώ κ ΤΟΣΟ μεγάλη...Αλλά το νόημα ήταν εκείνη την εποχή ήταν να "φαίνεσαι" καλός άσχετα αν ήσουν κιόλας! Μιλώ για μπάντες στυλ Poison, Cinderella, Motley Crue ;)
Προσέφερε δηλαδή με τον δικό του τρόπο, κ σίγουρα επηρέασε πολλά νέα συγκροτήματα, σε οτιδήποτε έχει σχέση με το image...
« Τελευταία τροποποίηση: 23/09/06, 16:08 από Zeppelin »
The world is full of kings and queens,
who will blind your eyes and steal your dreams,
IT'S HEAVEN AND HELL!

Αποσυνδεδεμένος Manowaras

• Περαστικός
  • *
  • Kill With Power!
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: 23/09/06, 16:08 »
O Αντωνης των Disorder παλιο μπακα Γερασιμε! ;D ;D

Γραψε τιποτα μωρη παπια! :-*  <-----Αντωνης!

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: 23/09/06, 16:14 »
Επαναλαμβάνω πάντως πως το ερώτημα είναι "η μεγαλύτερη προσωπικότητα στη ροκ σκηνή". Δε βλέπω λοιπόν καμία εντελώς διευκρίνηση ως προς το είδος του ροκ ή κάποιον περιορισμό σε συγκεκριμένο ιδίωμα (glam rock πχ για να μιλήσουμε για David Bowie). Αν θέλαμε να εξειδικεύσουμε και να επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένο είδος, θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Στο βαθμό όμως που αντιμετωπίζουμε το ροκ χώρο ως μια συνολική οντότητα με ποικίλλα παρακλάδια, πρέπει να εξετάσουμε και την ολότητα της επιρροής των επί μέρους στοιχείων. Όπως και να το κάνουμε, καμία περίπτωση Jon δεν άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της τόσο σε μουσικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, για να χαίρει του τίτλου "μεγαλύτερη προσωπικότητα". Αλήθεια, τον έχετε ακούσει σε καμία συνέντευξη να κοινωνεί τις απόψεις του ή να έχει κι έντονη πολιτική/κοινωνική δράση όπως για παράδειγμα ο Lennon και τόσοι άλλοι, γεγονός που αποδεικνύει πολλά περισσότερα για το εύρος και τη βαθύτητα της προσωπικότητάς του;

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: 23/09/06, 19:25 »
οσο αναφορα τις συνεντευξεις που λες δεν τον εχω ακουσει να παιρνει θεση σε πολιτικα ζητηματα...
προσωπικα τον ανεφερα σαν προσωπικοτητα γιατι μου βγαζει κατι το αληθινο...
δεν ξερω γιατι αλλα μου φεναιτε πολυ μετρημενος,καλος,δεν ειναι ψωνιο(τουλαχιστον ετσι φαινετε) και πανω απο ολα ειναι το ιδιο καλος(ισως και καλυτερος) τραγουδιστικα...
τι αλλο θελει καποιος για να παρει αυτον τον τιτλο...?
« Τελευταία τροποποίηση: 23/09/06, 19:27 από juggernot breaker* »

Mana Sama

• Επισκέπτης
« Απάντηση #68 στις: 23/09/06, 23:48 »
O Jim Morrison αναμφισβήτητα είναι απ'τους μεγαλύτερους. Κι αυτό το λέω χωρίς να είμαι κανένας φαν του.
Ο μεγαλύτερος μαλ**ας μάλλον είναι ο Ozzy.

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: 24/09/06, 00:01 »
ειδικά από χθες που είδα μια συνέντευξή του, θα ταχθώ κι εγώ με τους jonικούς.
 και να σχολιάσω περί προσφοράς άσχετα με τη μουσική: αν και δεν το ψάχνω πάντα στους καλλιτέχνες, εκτιμώ τους ανθρώπους που παρόλο τον πλούτο τους δίνουν απλόχερα (εξαίρεση ο gates-μη καλλιτέχνης- του οποίου τις πράξεις ακόμα δεν εκτιμώ :P :P :P). και ο τζον και το γκρουπ έχουν προσφέρει πολλά (πέρα από τη μουσική). για μένα είναι μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στο χώρο διότι κυρίως με εκφράζει η μουσική του, από τον 1ο μεχρι το τελευταίο του δίσκο, πιστεύω ότι δεν μπορεί κπ να είναι τόσο πατάτα και να αντέξει 20+ χρόνια στη μουσική σκηνή παγκοσμίως και τέλος επειδή η ροκιά είναι και τρόπος ζωής του (να εισαι παντρεμένος 16 χρόνια με 4 παιδιά στην αμερική είναι κατόρθωμα, όπως και να προσφέρεις τόσα χρήματα σε ανθρώπους. και κυρίως να βοηθάς μικρά παιδιά να συνεχίσουν το σχολείο τους προσφέροντάς τους τσάντες, στολές για το σχολείο, σχολικά είδη, υπολογιστές κλπ. όσο κι αν το κανει για τη δημοσιότητα, θέλει και κότσια να το κάνεις με δικά σου χρήματα!).
κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη κι αν αγαπήσεις τις ίδιες μουσικές θα πει ότι τυχαία δε βρεθήκαμε θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές...

stavros75

• Επισκέπτης
« Απάντηση #70 στις: 24/09/06, 00:02 »
O  Τζιμης ο Σελίδας
Και ο Τζών Λένον

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: 24/09/06, 00:07 »
Με αυτά και μ' αυτά τείνω να πιστέψω πως η μεγαλύτερη μουσική προσωπικότητα της ελληνικής μουσικής σκηνής είναι ο Μιχάλης Ρακιντζής, διότι επηρέασε τους Σοφία Αρβανίτη, Κώστα Μπίγαλη, Κώστα Χαριτοδιπλωμένο και την αδελφή του. Από κοινούς γνωστούς έχω μάθει πως δίνει πάντα 1€ στον επαίτη της γωνίας του σπιτιού του και κάθε 2η εβδομάδα φιλοξενεί ένα αδέσποτο στο χαλάκι της εξώπορτας, στις περιπτώσεις που βρέχει. Άσε που είναι συνεπέστατος απέναντι στον εαυτό του, άρα και υπέρ το δέον αληθινός. Πληρεί δηλαδή όλες τις προϋποθέσεις!

:)

stavros75

• Επισκέπτης
« Απάντηση #72 στις: 24/09/06, 00:16 »
S.A.G.A.P.O.  ;D

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: 24/09/06, 00:25 »
Με αυτά και μ' αυτά τείνω να πιστέψω πως η μεγαλύτερη μουσική προσωπικότητα της ελληνικής μουσικής σκηνής είναι ο Μιχάλης Ρακιντζής, διότι επηρέασε τους Σοφία Αρβανίτη, Κώστα Μπίγαλη, Κώστα Χαριτοδιπλωμένο και την αδελφή του. Από κοινούς γνωστούς έχω μάθει πως δίνει πάντα 1€ στον επαίτη της γωνίας του σπιτιού του και κάθε 2η εβδομάδα φιλοξενεί ένα αδέσποτο στο χαλάκι της εξώπορτας, στις περιπτώσεις που βρέχει. Άσε που είναι συνεπέστατος απέναντι στον εαυτό του, άρα και υπέρ το δέον αληθινός. Πληρεί δηλαδή όλες τις προϋποθέσεις!

:)
έλα ρε συ! δεν λεω οτι ειναι η μεγαλυτερη προσωπικοτητα για αυτα που κανει στη ζωή του. απλά σχολιάζω και αυτον τον τομέα. για μενα αυτός είναι...τι να κανουμε δλδ! σε αυτήν την ερώτηση ο καθενας εχει υποκειμενική αποψη/κριτήρια. και για μενα η υποκειμενικοτητα μου εγκειται στο οτι όταν ειδα συναυλία του πριν πολλά χρόνια, αλλαξα τελειως αποψη για τη ξένη ροκ μουσική και με επηρέασε στην πορεία
κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη κι αν αγαπήσεις τις ίδιες μουσικές θα πει ότι τυχαία δε βρεθήκαμε θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές...

stavros75

• Επισκέπτης
« Απάντηση #74 στις: 24/09/06, 00:43 »
έλα ρε συ! δεν λεω οτι ειναι η μεγαλυτερη προσωπικοτητα για αυτα που κανει στη ζωή του. απλά σχολιάζω και αυτον τον τομέα. για μενα αυτός είναι...τι να κανουμε δλδ! σε αυτήν την ερώτηση ο καθενας εχει υποκειμενική αποψη/κριτήρια. και για μενα η υποκειμενικοτητα μου εγκειται στο οτι όταν ειδα συναυλία του πριν πολλά χρόνια, αλλαξα τελειως αποψη για τη ξένη ροκ μουσική και με επηρέασε στην πορεία
λάθος κάνεις. έχει δίκιο ο σχίζμ. Έναν καλλιτέχνη τον κρίνεις για τις δημιουργίες του.