Αποστολέας Θέμα: η μαγαλυτερη προσωπικοτητα στη ροκ σκηνη  (Αναγνώστηκε 52565 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: η μαγαλυτερη προσωπικοτητα στη ροκ σκηνη
« Απάντηση #75 στις: 24/09/06, 00:51 »
βρε! ειπα εγώ το αντιθετο; τα κριτήριά μου ειναι πρώτα απόλα φυσικά μουσικά. τα αναφέρω στο 1ο ποστ. το είδος, η σκηνική παρουσία, η αντοχή στο χρόνο. είπα και άλλα. δεν έκρινα πρώτα από όλα τι καλός άνθρωπος που είναι-αν είναι. αυτό ήρθε πολύ πολύ μετά άλλωστε. από τη στιγμή που με ξεσηκώνει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, στο θέμα βάζω αυτόν. τοσο κακο ειναι πια;;;
κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη κι αν αγαπήσεις τις ίδιες μουσικές θα πει ότι τυχαία δε βρεθήκαμε θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές...

Αποσυνδεδεμένος ερεβος

• Shadowking
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • ars longa vita brevis
    • Προφίλ
    • http://myspace.com/gorthaour
« Απάντηση #76 στις: 24/09/06, 00:55 »
O τραγουδιστης από τις Δυτικες Συνοικιες.
Twitter @mcrosog

stavros75

• Επισκέπτης
« Απάντηση #77 στις: 24/09/06, 00:55 »
βρε! ειπα εγώ το αντιθετο; τα κριτήριά μου ειναι πρώτα απόλα φυσικά μουσικά. τα αναφέρω στο 1ο ποστ. το είδος, η σκηνική παρουσία, η αντοχή στο χρόνο. είπα και άλλα. δεν έκρινα πρώτα από όλα τι καλός άνθρωπος που είναι-αν είναι. αυτό ήρθε πολύ πολύ μετά άλλωστε. από τη στιγμή που με ξεσηκώνει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, στο θέμα βάζω αυτόν. τοσο κακο ειναι πια;;;
Σόρυ για ποιόν Τζόν μιλάμε?

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: 24/09/06, 00:57 »
τοσο κακο ειναι πια;;;

Φυσικά και όχι. Όπως κακό δεν είναι να εκφράζεις τη διαφωνία σου, χρησιμοποιώντας ακόμα και αστεία ή υπερβολικά παραδείγματα για να περάσεις το μήνυμά σου.

Νομίζω όμως, για να κάνω μια γενικότερη παρατήρηση, πως κάπου μπλέκουμε τις μουσικές μας προτιμήσεις με το ζητούμενο του ερωτήματος και προκύπτουν λάθος συμπεράσματα. Μόνο και μόνο επειδή τη "βρίσκουμε" ή περνάμε καλά με έναν άλφα ροκ σταρ, δε σημαίνει αυτομάτως πως αποτελεί προσωπικότητα ολκής, όταν τόσοι άλλοι έχουν προσφέρει πολλαπλάσια σε κάθε έναν από τους τομείς που προανέφερα. Δε μπορεί πχ επειδή γουστάρω το Μιχάλη (το Ρακιντζή που λέγαμε), γιατί πέρναγα καλά στην εφηβεία μου με το "είσαι σαν κουνέλι και γλυκιά σαν μέλι" και μ' αρέσει η φωνή του (αχέμ...λέμε τώρα) να τον θεωρήσω μεγαλύτερη ελληνική ροκ προσωπικότητα. Θα ήταν σα να παραγνωρίζω τις πραγματικές αξίες που ιστορικά έχει καταδειχθεί η προσφορά τους κι η συμμετοχή τους στα μουσικά πράγματα.

Σ' αγαπώ ρε Μιχάλη, κι εσένα και τον Πουφ, αλλά φαντάζομαι πως ο Σιδηρόπουλος πχ είχε 2 κιλά προσωπικότητα περισσότερη. Αφήνω λοιπόν το πόστερ πάνω από το κρεβάτι στη θέση του, αλλά στο γκάλοπ θα ρίξω αλλού την ψήφο! ;)

Καλοπροαίρετα έτσι...
« Τελευταία τροποποίηση: 24/09/06, 01:05 από schizm »

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: 24/09/06, 01:15 »
Σόρυ για ποιόν Τζόν μιλάμε?
Παράθεση
jon bonjovie apo bon jovi ;)
schizm
ναι. βασικά αυτό σκεφτόμουν τώρα. ανακαλώ την απάντησή μου. θα ήταν σωστότερη στην ερώτηση "ποιός είναι κατά τη γνώμη σας ο καλύτερος/αγαπημένος σας ροκ καλλιτέχνης". αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι και στην ερώτηση "μεγαλύτερη προσωπικότητα" υπεισέρχονται πολλά προσωπικά κριτήρια ;)
κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη κι αν αγαπήσεις τις ίδιες μουσικές θα πει ότι τυχαία δε βρεθήκαμε θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές...

stavros75

• Επισκέπτης
« Απάντηση #80 στις: 24/09/06, 13:58 »
jon bonjovie apo bon jovi ;)
Jon Bon Jovi? Ε δεν είναι και η μεγαλύτερη rock προσωπικότητα...Σίγουρα ήταν καλό γκρούπ στα 80s και πολλοί τους άκουγαν, αλλά ως εκεί.
Νεφέλη δε μας τα λες καλά  ;D

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: 24/09/06, 18:33 »
Ναι..το έγραψα όπως είναι κανονικά το όνομα του τραγουδιστή. Αλλά δεν πιστεύω ότι ήταν καλοί ως συγκρότημα μόνο τη δεκαετία του 80. άποψή μου φυσικά! Αλλά τώρα θα με μάθετε; Βαρεμένη είμαι εδώ και χρόνια...οπότε... απλά προσπεράστε με. χεχε :P ;D

Αποσυνδεδεμένος juggernot breaker*

• Θαμώνας
  • Eγω+εσυ=τα παντα...Εγω=τιποτα
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/dimitrisbenekos
« Απάντηση #82 στις: 26/09/06, 13:37 »
ενταξει παιδια ο καθενας λεει τη γνωμη του ...και οπως ειπε και ο schizm ο καθενας εχει το δικαιωμα να διαφωνησει... :)
ΑΣ ΗΣΟΥΝ ΑΕΡΑΣ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...
ΑΣ ΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ?

Αποσυνδεδεμένος Corky

• Θαμώνας
  • I belong to everything I believe...
    • Προφίλ
    • Psychorchestra
« Απάντηση #83 στις: 26/09/06, 17:09 »
Για μενα μεγαλες προσωπικοτητες ειναι πολλες στη ροκ σκηνη.. Θα αναφερω ενδεικτικα τους: Jim Morrison, Jimmy Hendrix, Angus Young, Jimmy Page και μην ξεχναμε φυσικα τον μεγαλο νανο Dio..
Definite an' immortal freedom is all we want. Just free soul and free way of thinking.But can we achieve this?

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: 12/10/06, 01:23 »
ηθελα να πω οτι καταρχας οταν λεμε οτι οτι καποιος ειναι μεγαλη προσωπικοτητα δε δημαινει οτι εχει φωναρα,παιζει 50 χρονια,και ειναι γνωστος παντου...
το λεω αυτο γιατι καποιοι ειχαν αντιρησεις που επελεξα τον bon jovi....
αν και εχει τελεια φωνη και μια ζηλευτει καριερα,εγω δεν τον επελεξα γιαυτο,απλα μου βγαζει κατι καλο σαν ανθρωπος,μου φαινετε πιο ''αληθινος'' απο καποιους αλλους και φυσικα αυτη η μεγαλη αλλαγη στο styling και στο υφος της μουσικης ειχε τελικα επιτυχια,σε αντιθεση με αλλους μουσικους που δεν τους βγηκαν σε καλο παρομοιες ενεργιες...

stavros75

• Επισκέπτης
« Απάντηση #85 στις: 12/10/06, 01:32 »
Δηλαδή Δημήτρη, αν σε ρώταγαν Τζίμι Πέιτζ - Τζίμι Χέντριξ - Τζων Λέννον - Τζον Μπον Τζόβι εσύ επέλλεγες τον τελευταίο? Επειδή είναι πιο αληθινός, κι έκανε επιτυχημένο change στο styling?

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: 12/10/06, 02:01 »
Τι να σου πω φίλε juggernot breaker...δε συμμερίζομαι απλώς τα κριτήρια που θέτεις, καθότι δεν τα θεωρώ διόλου σημαντικά (αν αφορούν και το ζητούμενο κατά οποιονδήποτε τρόπο) για να εντοπίσουμε μια μουσική προσωπικότητα και μάλιστα τη σημαντικότερη.

Σε τι ακριβώς δηλαδή βοηθάει το χαρακτηριστικό του "αληθινού" και του "καλού ανθρώπου" σε μια μουσική προσωπικότητα; Αν διαβάσεις καμία από τις βιογραφίες του Dylan, θα φρίξεις από μερικές υπερφίαλες κι αρνητικές εκφάνσεις του δημόσιου και προσωπικού βίου του...ποιος σοβαρός άνθρωπος όμως θα υποστηρίξει ουσιαστικά πως δεν αποτελεί μουσική προσωπικότητα και μάλιστα σημαντικότατη στην ιστορία της μουσικής; Πόσοι και πόσοι μουσικοί είχαν έκλυτο βίο, έμπλεξαν με ναρκωτικές ουσίες και ήταν καλόπαιδα ολκής, χωρίς να χάνουν στο παραμικρό τη θέση τους στα υψηλότερα βάθρα του μουσικού στερεώματος.

Δεν κρίνεται η καλοσύνη κανενός εδώ, ούτε κρίνεται κανείς αυτοτελώς, αλλά σε βάση συγκριτική. Η επιτυχία είναι ένας παράγοντας, αλλά ούτε ο πιο σημαντικός είναι, ούτε ενδεικτικός απαραίτητα της μουσικής του προσωπικότητας. Οι Milli Vanilli πούλησαν εκατομμύρια δίσκους όταν πρωτοβγήκαν, αλλά δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια φούσκα. Η Madonna πάλι έχει επηρεάσει τα μουσικά πράγματα και δει την pop κουλτούρα απείρως περισσότερο από τον Jovi κι αν χρησιμοποιήσω τα κριτήρια που θέτεις, θα έπρεπε να απολαμβάνει την πρωτιά ήδη. Δεν είναι παραδείγματα του rock χώρου, αλλά κάνω την αναλογία για να αντιληφθείς καλύτερα πως επιλέγουμε σε λαθος βάση.

Είναι σα να ψάχνουμε τη μεγαλύτερη λαϊκή προσωπικότητα και να καταλήγουμε στο Σφακιανάκη...μάλλον αποδεικνύουμε πως δεν γνωρίσαμε ποτέ και καμιά σπουδαία προσωπικότητα, για να έχουμε τόσο χαμηλά στάνταρ.

Αποσυνδεδεμένος Baphomet (Πέτρος)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: 12/10/06, 04:05 »
για μένα η απόλυτη προσωπικότητα στην ροκ σκηνή και όχι μόνο ήταν και θα είναι πάντα ο Freddie Mercury... κέρδισε τον σεβασμό και την αναγνώριση από όλους, δημιούργησε αριστουργήματα, έδειξε τι πραγματικα σημαίνει καλλιτέχνης σε όλες του τις μορφές και αποτελεί ακόμα και σήμερα την μεγαλύτερη φωνή παγκοσμίως...και τέλος πέθανε νέος, στην δόξα του, μπήκε στο πάνθεον και θα τον θυμούνται πάντα όλοι στην κορυφή...όχι έναν κωλόγερο με πλαστικές που σέρνεται στην σκηνή κάποιας μουσικά τριτοκοσμικής χώρας για να τσεπώσει το 60ευρω να έχει να ρουφάει κόκα μέχρι τον άλλον κόσμο...

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #88 στις: 12/10/06, 08:49 »
Παιδια και εγω για mercury λεω.

Υ.Γ.:Ελεος..διορθωστε στο θεμα αυτο το "ε"..δεν μπορω να το βλεπω.. :P
It's all about the Groove!

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: 12/10/06, 12:33 »
Δηλαδή Δημήτρη, αν σε ρώταγαν Τζίμι Πέιτζ - Τζίμι Χέντριξ - Τζων Λέννον - Τζον Μπον Τζόβι εσύ επέλλεγες τον τελευταίο? Επειδή είναι πιο αληθινός, κι έκανε επιτυχημένο change στο styling?

σιγουρα αυτα τα ονοματα που αναφερεις ειναι πολυ πιο θρυλικα απο του bon jovi.
το ξερω πως φαινετε γελοιο και αστειο αναμεσα σε τοσους θρυλους καποιος να επιλεγει τον jon.ειδικα για εσας που ειστε μεγαλυτεροι απο μενα και εχετε ζησει και δει το ροκ αλλιως...
εξαλου οταν λεω στο πρωτο μου ποστ λεω οτι ''δεν ειναι ακομα...αλλα θα γινει''.
εχει καιρο για να το αποδειξει...

σ.σ οταν λεω αλλαγη στο styling δεν εννοω το μαλλι(δεν ημουν εγω συγκεκριμενος,σορυ)αλλα τις μουσικες αλλαγες που ηταν πετυχημενες...

stavros75

• Επισκέπτης
« Απάντηση #90 στις: 13/10/06, 06:31 »
Δεν ειπα οτι ακουγονται αστειες οι αποψεις σου, απλα ειπα οτι αλλο ποιος ειναι ο αγαπημενος μας καλλιτεχνης, κι αλλο ποια ειναι η μεγαλυτερη προσωπικοτητα στη ροκ.

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: 13/10/06, 14:18 »
εχεις δικιο....
απλα ασε με να πιστευω οτι εχει καιρο για να αποδειξει αν αξιζει τον ''τιτλο''...

Mana Sama

• Επισκέπτης
« Απάντηση #92 στις: 13/10/06, 18:43 »
O Jaz Coleman των Killing Joke.
Ο θεότερος θεός όλων των θεών!

Αποσυνδεδεμένος Eyemaster

• Επισκέπτης
  • **
  • Live real fast, still not die, never get old...
    • Προφίλ
    • Lifestock
« Απάντηση #93 στις: 13/10/06, 20:21 »
Ρε παιδιά, νομίζω ότι είστε ΟΛΟΙ off topic. Αν δεν το καταλάβατε, δεν ψάχνουμε τη μεγαλύτερη προσωπικότητα στη ροκ σκηνη, αλλα τη μαγαλύτερη ::) :P
"We play rock n'roll. Just like Elvis." - Lemmy

Αποσυνδεδεμένος mogli

• Θαμώνας
  • η γνώση και η αμάθεια πληρώνονται
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: 13/10/06, 20:28 »
Elvis???ποιος αλλος?
μέσα απ'τα σκοτάδια κι απ'το φως ξεπηδώ σα γελοτοποιός με τον εαυτό μου έχω γίνει ένα και ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟΝΙ ΚΑΝΕΝΟΣ!!Στα παιχνίδια όλων σας έκανα χαλάστρα για κανέναν πού**η δε θυσιάζομαι{....}ειν'η ζωή μια φυλακή και τα κλειδιά χαμένα.....

Αποσυνδεδεμένος Joe Santriani

• Θαμώνας
  • ''Here i am on the road again''
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: 22/10/06, 10:01 »
Dioooooooooooooo ;D
Metallica

Αποσυνδεδεμένος LuNaFrEaK

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Spiral Out...
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: 22/10/06, 11:15 »
ΕΓΩ!! 8) θελει κ ρωτημα? ;D
We were all born screaming....

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: 22/10/06, 13:22 »
Elvis???ποιος αλλος?
Ροκ ειπαμε νομιζω
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: 22/10/06, 14:55 »
Elvis???ποιος αλλος?
Ροκ ειπαμε νομιζω
ΡΕ παιδακι μου εινια ροκ εν ρολ τι θες τωρα?
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: 22/10/06, 15:40 »
Elvis???ποιος αλλος?
Ροκ ειπαμε νομιζω
ΡΕ παιδακι μου εινια ροκ εν ρολ τι θες τωρα?
Καλα οκ...
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE