Χεχε ο ειδικός για τον x2n είναι εδώ
oneofthem λοιπόν..... Καταρχάς πιστεύω ότι αν βάλεις καπάκια στον μαγνητη τον κοβείς ,ιδιαίτερα αν δεν είναι και από τη μάνα του και το κάνεις πατέντα .
Εχω τον x2n . Εχει κλασικά 4 καλώδια με τα οποία διαλέγεις πως θα συνδέσεις τα πηνεία.
Αν κάνεις σειριακή σύνδεση η έξοδος είνα πάααρα πολύ μεγάλη και είναι είναι καθαρα για hard rock καταστάσεις και πάνω . Βγαζει μεγάλη (τε΄ραστια δλδ ! ) έξοδο πραγμα που τον κάνει σε παραμορφωμένο ήχο ιδανικό .Τονίζει πολύ τις μεσαίες συχνότητες και για lead είναι κορυφή ! Τώρα στα καθαρά ε.... ο ήχος του χάνει . Αυτό είναι το βασικό του μειονέκτημα .
Αν κάνεις παράλληλη σύνδεση των πηνείων ο ήχος γίνεται λίγο πιο χαλαρός , η έξοδος γίνεται μικρότερη και γίνεται πιο all around . Ετσι τονίζει λίγο παραπάνω τις ακραίες συχνότητες .Βέβαια παραμένει ακόμα δυνατός .
Εγώ είχα στην yamaha μου χ2ν σε σειριακή σύνδεση , μετά πήρα την esp που είχε πάνω emg και τον άλλαξα,του έκανα παράλληλη σύνδεση γιατί αφού είχα τον πο κάφρο μαγνήτη πλέον δεν χρειαζόταν να είναι και αυτός τόσο δυνατός . Το καλύτερο θα ήταν να πάρεις μια κιθάρα που να σπλιτάρει το μαγνήτη ώστε να μπορείς να βγάζεις και τους 2 ήχους . Αυτό θα ήταν κορυφή
Dimarzio γενικά βάζουν οι ibanez ,βρες ένα μοντέλο που να φοράει x2n και πήγαινε δοκίμασέ το . Πολλές ibanez επίσης σου δίνουν και τη δυνατότητα γα σπλιτάρισμα,οπότε αν ενδιαφέρεσαι για κιθάρα με x2n η καλύτερη λύση είναι oi ibanez . Καλά δεν είναι ο μόνος δυνατός passive ο dimebucker της duncan είναι επίσης δυνατός όπως και ο invader .
Ανέφερες τον 81 πριν . Μην τους συγκρίνεις ,έχει τελείως διαφορετική αίσθηση . Το επίπεδο καφρίλας είναι το ίδιο ,απλά στον 81 ακούγονται πολύ περισσότεροι οι αρμονικές . Τεχνολογικά ο 81 είναι χρόνια πιο μπορστά ,αλλά ο χ2ν είναι το κάτι άλλο , εμένα μου αρέσει πολύ