Φιλε μου , ενας ενισχυτης λαμπατος ειναι επενδυση ...
Μπορεις αργοτερα να τον χρησιμοποιεις ακομα και σαν τελικο για να συνδεεις πανω του προενισχυτες κτλ...
Τωρα αν θες ογκο και ηχους μεταλ , μην περιμενεις να τους βγαλεις ευκολα με ενισχυτη τυπου combo και ειδικα με τον TSL ...
Αν ηταν κανας Mesa Boogie το συζηταγαμε ... και παλι ομως χωρις καμπινα 4x12" , θα εβγαζες μεν τον ηχο αλλα οχι και τον ογκο ...
Παντως σιγουρα ειναι πολυ καλη περιπτωση , γιατι θα εχεις 3 καναλια ξεχωριστα και λαμπα ...
Τωρα για πεταλακια , φυσικα μπορεις να παρεις οτι θες ... Η γνωμη μου ειναι , οσο λιγοτερα , τοσο καλυτερα ...
Καλυτερα να παιρνεις τον ηχο σου απο τον ενισχυτη σου και μετα να προσθετεις οτι αλλο θες απο κανα πεταλακι ... Οχι ομως να εχεις καμια δεκαρια , γιατι κατα την γνωμη μου "χαλανε" τον ηχο γενικα ...
Αν θες πολλα εφφε , καλυτερα να παρεις αργοτερα μια πεταλιερα ή ακομα καλυτερα ενα rack με εφφεδακια ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ εναν προενισχυτη που να εχει απ'ολα πανω ... και εφφεδακια και διαφορους ηχους απο ενισχυτες κτλ ...
Οπως ξερουν οι περισσοτεροι εδω , εγω χρησιμοποιουσα Line6 Pod Pro προενισχυτη για να βγαζω τους ηχους μου και τα εφφε μου και το συνεδεα πανω σε ενα λαμπατο κεφαλη Peavey και μια καμπινα 4x12" και πραγματικα ημουν παρα πολυ ευχαριστημενος ... Εβγαζα οτι ηχο ηθελα , απο Fender μεχρι Soldano και απο Country μεχρι Metal ... με ολο τον ογκο κτλ...
Οποτε αν θες την δικη μου γνωμη , η καλυτερη λυση ειναι , καποιος λαμπατος ενισχυτης τωρα , οχι απαραιτητα με πολλα καναλια κτλ , και μετα να αγορασεις κανα pod και να το συνδεεις πανω του ... Θα εχεις ετσι παρα πολλους ηχους και λαμπατο feeling ... Μεχρι να αγορασεις κανα Pod ή κατι παρομοιο , θα χρησιμοποιεις "σκετο" τον ενισχυτη ...
Με τα λεφτα που μπορεις να διαθεσεις (απ'οτι καταλαβα γυρω στα 1000€) μπορεις να παρεις αξιολογα πραγματα ... Ισως βρεις και τιποτα καλο μεταχειρισμενο ... Πχ , καμια κεφαλη και καμπινα 4x12" ...
Για τσεκαρε το ...
Οσο για την συντηρηση , εξαρταται απο το ποσο συχνα παιζεις και για ποση ωρα , σε τι περιβαλλον (υγρασια κτλ). Το μονο που χρειαζεται να κανεις ουσιαστικα ειναι να αλλαζεις λαμπες. Συγκεκριμενα αναλογα την χρηση , ισως χρειαζεσαι λαμπες για την τελικη ενισχυση του ενισχυτη σου , καθε χρονο και για την προενισχυση του ισως καθε 3 χρονια. (Υπαρχουν αλλες λαμπες για την τελικη ενισχυση και αλλες για την προενισχυση). Αναλογα την χρηση ομως , εχω δει και ενισχυτες που δεν εχουν αλλαξει λαμπες δεκαετιες και παιζουν μια χαρα ... Οποτε ολα ειναι σχετικα.
Αν παντως αλλαξεις λαμπες , υπολογισε για εναν 60αρη ενισχυτη λαμπατο οτι θα εχει μαλλον 2 λαμπες τελικης και 3-4 η και παραπανω , προενισχυσης ...
Για τις τελικες υπολογισε καμια 100-150€ το ζευγαρι ... Για τις προενισχυσης , υπολογισε οτι ειναι φτηνοτερες , αλλα περισοοτερες , οποτε και εκει περιπου τοσα ...
Παντως οι της προενισχυσης , πολλες φορες δεν χρειαζονται αλλαγη ακομα και μετα απο πολλα χρονια ...
Αυτα ...