λοιπον διαβασα ολα τα post σε αυτο το θεμα και επειδη ειναι ενα θεμα που με ενδιαφερει διοτι ακουω παρα πολλα απο τα σχηματα που αναφερονται εδω,σκεφτηκα να απαντησω...Λοιπον το θεμα mtv δεν θε επρεπε καν να το αναφερετε κατα την γνωμη μου,διοτι και οταν οι sex pistols και οι ramones παιζανε δεν υπηρχε mtv οποτε δεν χερεις τι θα γινοτανε,επισης κατι που κανεις δεν ειπε ειναι οτι και τα δυο αυτα συγκροτηματα ηταν σε πολυεθνικες εταιρειες,αυτο τα κανει λιγοτερο punk? αποσο ξερω το punk ειναι μια αποψη ελευθεριας αλλα εγω αυτο που βλεπω ειναι ενα ειδος "ρατσισμου" και το μονο που κανετε ειναι να κρινετε τα νεα κυριως συγκροτηματα... Κοιταξτε,οι green day στα πρωτα τους tour παιζανε σε υπογεια σπιτιων και σε απιστευτα μικρα μαγαζια και κοιμωντουσαν ειτε ο ενας πανω στον αλλον σε ενα βανακι η σε σπιτια οπαδων...Ετσι γινοτανε στην αρχη οπως κανανε και ιστορικα hardcore bands οπως οι rites of spring(μελη των fugazi),minor threat και τα λοιπα....οσο για το χωσιμο στον bush εγω πιστευω πως οι antiflag τα χωνουν καλυτερα που ειναι και straighedged band και επισης τα χωνουν σε ολα οπως κατα της βιας και της ομοφυλοφοβιας και τα λοιπα.
Επισης κατα την γνωμη μου καλα punk συγκροτηματα ειναι τα εξης: sex pistols,clash,ramones,offspring,rites of spring,monor threat,antiflag,penywise,bad religion,black flag,dead kenedys,green day,new found glory,blink 182,millencolin...και πολλα αλλα...δεν σημαινει πως ακουω ολα τα παραπανω,απλα τα σεβομαι...αληθεια γιατι κανεις πριν δεν ανεφερε τους rancid,dropkick murphys και jawbreaker? (βεβαια και εγω σιγουρα εχω ξεχασει η δεν ξερω αρκετα καλα συγκροτηματα αξια αναφορας)
Θα ηθελα επισης να πω πως οπως ολα τα ειδη μουσικης,ετσι και το πανκ αλλαζει λογω αλλαγης των εποχων.Τα προβληματα των νεων ειναι πλεον σχετικα διαφορετικα και τωρα πια δεν μπορουν ακομα να λενε τα ιδια στους στιχους...
πιο πανω επισης ειδα καποιον να λεει τους dandy warhols ψευτο punk και στην ουσια τους ειπε one hit wonders....ποτε δεν εχω ξανακουσει να λενε τους dandy warhols punk....εγω παντα ηξερα πως παιζουν alternative με ψυχεδελικα στοιχεια....
τελος παντων το θεμα ειναι να ακουμε μουσικη επειδη ειναι διασκεδαση και μεσα απο αυτη να περναμε σωστα μηνυματα,τωρα αν καποιο συγκροτημα πουλησε καποια cd παραπανω ενταξει ρε παιδια τι θελετε δηλαδη να παιζουν σε ενα δωματιο 30 ατομων?
τελος απο ελληνικα πανκ συγκροτηματα οι mute the silence,οι αντιδραση,οι deus x machina και οι πνευματικη διαψευση ειναι τα καλυτερα