Κάποιος, δυστυχώς άγνωστος, επισκέπτης έστειλε το παρακάτω ερώτημα, δυστυχώς σε λάθος μέρος. Το αναδημοσιεύω εδώ, με την ελπίδα να μπορεί κάποιος να βοηθήσει...Γεια χαρά σε όλους σας.
Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για κάποια όργανα που δυστυχώς στα οργανοποιεία που έχω κατα καιρoύς ρωτήσει δεν έχω βρει άκρη.
1) Ενα οργανο που ονομάζεται
τόμπρα ή
ντόμπρα. Το έχω δεί να το παίζει ο μπουζουκτζής Γεώργιος Παχύς ο όποίος συνεργάζεται και με τον Μίμη Πλέσσα. Είναι σαν μπουζούκι στο μανίκι, το ηχείο του είναι στρογγυλό και ο ήχος του πιο "ουδέτερος". Λοιπόν ρώτησα σε πολλα οργανοποιεία (1 χρόνο ψάχνω) αλλα κανένας δεν το γνώριζε ούτε το όργανο ούτε την προέλευση του εκτος απο τον Τσακιριάν που μου είπε πως το κατασκεύαζε ο πατέρας του.Αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει πληροφορίες η έστω τον Γιώργο Παχύ ώστε να μπορέσω να βρώ μια άκρη ας βοηθήσει.
2) Σε κάποι site κάποιου έλληνα κατασκευαστή είχα βρεί ένα μπουζούκι με σκάφος λαούτου και μανίκι μπουζουκιού. Δυστυχώς δεν κράτησα τη διεύθυνση και όταν το ξαναέψαξα βρήκα ένα μαντολινομπούζουκο στο site του KOTZAMPOPOYLOY
www.kotzabopoulos.gr/gr/organs.html Αν γνωρίζεται δώστε κάποιες πληροφορίες την τόμπρα ή για το
λαουτομπούζουκο ή κάποιες πληροφορίες για το
μαντολινομπουζουκο του KOTZAMPOPOYLOY (κατασκευαστές, ήχος, διαφορές τους κ.λ.π)Επισης όποιος γνωρίζει ας αναφέρει κάποιους κατασκευαστές που ασχολούνται με τέτοια ερμφρόδιτα όργανα (λαουτοκιθάρες λαουτομπουζουκα κλπ)
Νάστε όλοι καλά.