για κατσε, γιατι ποιος σου πε οτι δε μπορεις να παιζεις μελωδικα στον αυτοσχεδιασμο? δλδ εσυ παιζεις μελοδικα μονο οτι εχεις προμελετησει? δε μπορεις να αυτοσχεδιασεις το ιδιο μελοδικα ?
Δεν ισχυρήστικα το αντίθετο. Απλά εσύ αντιπαραθέτεις προμελετημένα κομμάτια σε ένα σόλο αυτοσχεδιασμού, εντελώς άνιση σύγκριση.
Αλήθεια έχεις δοκιμάσει να παίξεις στα 300 BPM...βασικά όχι, στα 200 έχεις δοκιμάσει; Για να παίξεις τόσο καθαρά εκεί, χρειάζεται τεχνική και μελέτη.
2ον. μου λετε για τεχνικη στο συγκεκριμενο βιντεο του στελιου..... παιδια σε μια φαση δε καταλαβαινεις νοτες.. πλακα μου κανετε ? δλδ οτι ακουτε στα 300 bpm ειναι κ τεχνικο ? απαιτει τεχνικη σιγουρα αλλα δεν ειναι ολα τεχνικα...
.
..Απαιτεί τεχνική, αλλά δεν είναι όλα τεχνικά, μάλιστα...δεν μπορώ να καταλάβω τί θέλεις να πείς. Πάντως για να παίξεις σε αυτό το tempo τόσο καθαρά χρειάζεται πολύ καλή τεχνική....ο τύπος που παρέθεσες στο 2ο βίντεο δεν μπορούσε να παίξει καθαρά ούτε στα 120 BPM....
για το 3ο βιντεο μια χαρα παιζει το παιδι, κ η τεχνικη πενα-δακτυλα ειναι απλα κορυφη, μιας κ εξοικονομεις πολυ ενεργεια στον καρπο συνεπως κερδιζεις σε ταχυτητα κ ποιοτητα-κα8αροτητα παιξιματος.
Μιά χαρά παίζει...μέχρι εκεί. Η τεχνική πένα-δάκτυλα μπορεί ίσως να βοηθάει στα arpeggios, αλλά και εκεί υπάρχει το sweep picking, το οποίο προτιμώ χίλιες φορές. Κατα τ'άλλα σε ταχύτητα-καθαρότητα τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το economy picking.
παντως το shred ειναι μουσικη, η μουσικη εχει αρμονια... οταν αυτη λειπει, ολα τα αλλα ειναι περιτα...
Όπως είπε και ο ίδιος...δεν επιδίωξε να παίξει μουσική, ήθελε να δείξει ένα επίτευγμα της τεχνικής του...και η τεχνική είναι κάτι το οποίο πρέπει να συζητείται σε ένα κιθαριστικό φόρουμ.
Πάντως έχω παρατηρήσει μία προκατάληψη απέναντι σε shredders...αλλά τί να πώ, εδώ έχουν πεί ότι ο Malmsteen παίζει ότι νάναι, έχουν κατακρίνει τον Vai για τη χρήση του wammy bar, έχουν πεί τον Micheal angelo άχρηστο ποζερά επειδή παίζει ambidextrous....οπότε όλα τα περιμένεις.
Σε όλα τα Threads έχω παρατηρήσει ότι αν ένα κομμάτι έχει έστω και 10 δευτερόλεπτα shredding...ακούς...'ε τί το ήθελες αυτό, επίδειξη τεχνικής μας κάνεις'; 'Τί το θέλεις το tapping; είναι μόνο για εντυπωσιασμό', και άλλα τέτοια ωραία'.
Μου θυμίζει κάτι ψηφοφορίες όπου ο Kurt Cobain έβγαινε 5ος καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών, επειδή έβγαλε το Smells like a Teen Spirit αφήνοντας πίσω, Vai, satriani, malmsteen, petrucci, becker, friedmann κτλ.
Όπως λέει και ο Michael Angelo στο βίντεό του 'Speed Kills' - 'People that say speed sucks are the ones that cant play fast themselves'.