Αν και δε μπορώ να μιλήσω από την επιστημονική πλευρά του θέματος καθότι δεν προέρχομαι από ανάλογο χώρο, ούτε χρειάστηκε, μέχρι τώρα, ιατρική παρέμβαση (πέρα από αυτήν που περιγράφω παρακάτω) για τις όποιες μικροενοχλήσεις που έχω κατά καιρούς είτε στο δεξί είτε στο αριστερό χέρι, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας το δικό μου "επεισοδιακό ντεμπούτο" στο χώρο της ηλεκτρικής κιθάρας αλλά και τη "λύση" που βρήκα.
Ξεκινώντας, λοιπόν, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο μαθήματα κιθάρας, μετά τις πρώτες 3-4 βδομάδες (τόσο άντεξε το ανεκπαίδευτο χέρι μου που τρόμαξε να κάνει μερικά σηκώματα) άρχιζε να μουδιάζει το αριστερό μου χέρι (όχι σε σημείο "παράλυσης" αλλά είχα την αίσθηση που έχουμε όταν χτυπάμε ένα συγκεκριμένο νεύρο κάπου στον αγκώνα) και παραδόξως να παραμένει μουδιασμένο. Στην αρχή σκέφτηκα ότι είναι κάτι τυχαίο ή παροδικό αλλά όταν είδα ότι το σερί ολοήμερων, μουδιασμένων εμφανίσεων συνεχιζόταν, επισκέφτηκα ένα γιατρό με σκοπό να κάνω μια εξέταση σχετική με τα νεύρα του χεριού (δυστυχώς δε θυμάμαι ακριβώς την ονομασία της εξέτασης ή της "πάθησης" που ψάχναμε

αλλά η ιδέα ήταν να βρούμε αν παγιδεύεται κάποιο νεύρο στον αγκώνα και να πράξουμε αναλόγως - μια πολύ "ενδιαφέρουσα" εξέταση, btw, στην οποία μπαίνουν βελόνες σε διάφορα σημεία της παλάμης και του χεριού και αφού διοχετευθεί ρεύμα, βλέπεις την ανταπόκριση των διαφόρων νεύρων

).
Για να μην τα πολυλογώ, δε βρέθηκε τίποτα απολύτως αλλά το μούδιασμα συνεχίστηκε. Έτσι, πέρα από το "ψυχολογικό" κομμάτι το οποίο δεν έλαβα σοβάρα υπ'όψη μου κυρίως γιατί η ενόχληση ήταν υπαρκτή - δηλαδή καταλάβαινα ότι το χέρι μου μούδιαζε. Πώς θα μπορούσε να φταίει η "ψυχολογία μου" για κάτι τέτοιο; - άρχισα να ψάχνω ασκήσεις για "παθήσεις" των χεριών και η αναζήτηση με οδήγησε κυρίως σε συμβουλές και ασκήσεις σχετικές με το "σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα". Από όλες αυτές, ξεχώρισα και ξεκίνησα να κάνω συστηματικά ένα σετ που είδα σε κάποιο βίντεο από κάποιο "γκουρού" (όπως μου φάνηκε εκ των υστέρων) της φυσικής κατάστασης, των πολεμικών τεχνών κλπ που είναι αρκετά απλές, δε χρειάζονται κάτι παραπάνω από μερικές παλιές εφημερίδες και μια πετσέτα που δε σκοπεύετε να ξαναχρησιμoποιήσετε και λιγότερο από 20'.
Καταλήγοντας, δεν ξέρω κατά πόσο η αντιμετώπιση του προβλήματος και το τελικό "ξεμούδιασμα" ήταν αποτέλεσμα αυτών των ασκήσεων ή τελικά της σταδιακής "εγκεφαλικής προσαρμογής" του αριστερού χεριού στη "νέα κατάσταση" αλλά ξέρω ότι κάνοντάς τες συστηματικά για λίγο καιρό και με μια μικρή "συντήρηση" αργότερα, ένιωσα τα χέρια μου πολύ καλύτερα και το μούδιασμα έφυγε.
Θέλω, μόνο, να ξαναπώ, ότι όλα τα παραπάνω κινδυνεύουν να είναι τελείως άσχετα με την τενοντίτιδα ή τους τρόπους αντιμετώπισής της, απλά σκεφτόμουν να τα γράψω εδώ και λίγο καιρό γιατί έστω και ένας να βοηθηθεί ή να προλάβει μια κατάσταση κάνοντας κάτι πολύ απλό και εντελώς φυσικό (χωρίς όργανα γυμναστικής ή φάρμακα) σίγουρα είναι κέρδος.
Για την ιστορία (και την ουσία, φυσικά), το βίντεο το είχα βρει στο emule ψάχνοντας για carpal tunnel syndrome και ο κύριος αυτός λέγεται Matt Furey. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεται κάποιος και δεν το βρει, ας στείλει pm και θα το ανεβάσω σύντομα (είναι γύρω στα 470mb αλλά αυτό, μάλλον, δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα για τους περισσότερους στις ευρυζωνικές μέρες μας

). Ευχαριστώ για το χρόνο σας.