Καταρχην ευγε σε ολους που εχουν αναδειξει την ιστοσελιδα αυτη σε ενα πολυ χρησιμο "μερος" για οσους αγαπουν τη μουσικη γενικοτερα και θελουν να ασχοληθουν με την κιθαρα....
Στο θεμα μας: Ειμαι τελειως αρχαριος και τωρα ψαχνομαι για να ξεκινησω κιθαρα.Εχοντας διαβασει και αλλα παρομοια θεματα, παρατηρησα οτι ειναι απαραιτητες πολλες πληροφοριες.Λοιπον, ειμαι 19 ετων, φοιτητης στο ΕΚΠΑ, με ενδιαφερει να παιζω τραγουδια απο πολλα ειδη αλλα κυριως ροκ(ελληνικο και ξενο), εντεχνο, ρεγκε, πανκ, μεταλ...Κηλαηδονη κλπ.Κατι πολυ βασικο, ειμαι αριστεροχειρας (και αριστεροποδαρος και Αριστερος !!).Μεγας ποθος μου ειναι καποτε να μπορω να παιζω αξιοπρεπως 12χορδη κιθαρα - τρομαρα μου...Γι'αυτο το λογο κυριως προσανατολιζομαι στο να μαθω αριστεροχειρη ακουστικη κιθαρα 6χορδη(μη χαλασουμε το αριστερο σετ).Οι αλλοι λογοι ειναι οτι μου αρεσει το ηχοχρωμα της και πιστευω οτι θα ειναι ευκολοτερη στη εκμαθηση.Απο μοντελα κ μαρκες κιθαρας δεν τα παω και πολυ καλα οποτε χρειαζομαι κατατοπιση και επισης για μαγαζια στην Αθηνα οπου μπορω να προμηθευτω.Λογω του ιδιωματος της αριστεροχειριας διαθετω το πολυ μεχρι 400 ευρω(αλλιως θα εδινα 300).Οσον αφορα στο θεμα βιβλιο, λεω να παρω τα 3 μαυρα βιβλια του Berklee, γιατι εχω ακουσει απο παντου οτι ειναι τα καλυτερα, καθως επισης και ενα αγγλικο βιβλιο με σιντι που ειναι αποκλειστικα για αριστεροχειρη κιθαρα.Απο τις συζητησεις που παρακολουθησα στο φορουμ, καταλαβα οτι τα μαθηματα ειναι απαραιτητα.Εχω ακουσει οτι στη φοιτητικη Λεσχη δινουν μαθηματα, αν καποιος ξερει κατι ας μου πει γιατι παιρνω τηλ και δεν απαντανε!!Αν δεν κατσει αυτο θα προσπαθησω να βρω κανενα κονε για δασκαλο, αλλιως ωδειο.Μια λογικη τιμη για μαθηματα στα ποσα κυμαινεται?Επισης εχω κατεβασει το Guitar Pro και τις ταμπλατουρες του που ποσταρε ενας φιλος καπου εδω.Επισης κοπιαρα τις σελιδες με Θεωρια κ Πραξη που υπαρχουν εδω - κατατοπιστικοτατες! τα καταλαβα κ ας μην εχω κιθαρα.
Ευχαριστω προκαταβολικα.