Καλημέρα hello_earth.
Θα ήθελα να ξεκινήσω με μερικά σχόλια επάνω στο post σου.
Έκανες, λες, μαθήματα κλασσικής κιθάρας πριν 10 χρόνια, για ενάμιση χρόνο.
Εάν στα 10 χρόνια που μεσολάβησαν δεν είχες επαφή με το όργανο, τότε τα δάχτυλά σου σίγουρα δεν θα ακολουθούν εύκολα τις εντολές που θα τους δίνεις. Εάν πάλι έπαιζες έστω αραιά και που, τότε με επιμονή και προσπάθεια, γρήγορα θα μπορέσεις να τα ξαναφορμάρεις, δεδομένου πως έστω για κάποιο χρονικό διάστημα ασκούσες την τεχνική. Όπως και να’ χει, η δυνατότητά σου να διαβάζεις παρτιτούρα (με ότι συνεπάγεται αυτό) είναι ήδη μεγάλο κεφάλαιο.
Ψάχνεις ανοιχτόμυαλο δάσκαλο κλασσικής.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Κατά καιρούς, όλοι εμείς που μάθαμε κλασσική κιθάρα, διαπιστώναμε πως ο συντηρητισμός βασιλεύει στην εκμάθηση των κλασσικών οργάνων.
Το να μάθεις να αυτοσχεδιάζεις σε οτιδήποτε, προϋποθέτει ουσιαστική γνώση του αντικειμένου. Χωρίς "ουσιαστική" να σημαίνει 10ετίες επάνω σε ένα συγκεκριμένο όργανο. Κατανοώντας τις ιδιαιτερότητες, και την δυνατότητα έκφρασης της κιθάρας πχ, σίγουρα θα καταφέρεις να αυτοσχεδιάσεις.
Και κάτι τελευταία για σένα αλλά και για όσους διαβάζουν το θέμα που άνοιξες.
Το
μελαγχολία ολε είναι μάλλον ατυχές!
Φαντάζομαι πως στο διάστημα που έκανες μαθήματα, θα έπαιξες και ματζόρε κομμάτια!

Σίγουρα βέβαια δεν είναι ντιρι-ντάχτα ή extra power…

Στο προκείμενο.
Εάν θέλεις θα σου στείλω πμ για το Ωδείο που πήγαινα αλλά και την καθηγήτρια που για πολλά χρόνια ήμουν υπό την καθοδήγηση της.
Προσωπικά θα σου την συνιστούσα ανεπιφύλακτα.
Για το οικονομικό θα φροντίσεις να μάθεις εσύ, καθότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που τελείωσα εγώ με το ωδείο και δεν ξέρω πως είναι οι τιμές τώρα.
Να σου πω βέβαια πως και τότε δεν ήταν από τα φθηνά.
Καλή επιτυχία σε ότι κάνεις.