Ρε συ Dunkan, χωρις να με ενδιαφερει η "κοντρα" σου με τον freemind, το compressor λειτουργει ετσι οπως ειπα, ειλικρινα...
Καπου εσυ κανεις λαθος... Εγω σου εφερα και παραδειγμα απο site που εξηγει ακριβως πως λειτουργει ο compressor (και οχι ο limiter, τον οποιο επισης ξεκαθαριζω πως λειτουργει). Εσυ λες απλα καποια πραγματα χωρις να τα υποστηριζεις με καποιον τροπο, απλα λεγοντας "ετσι εχουν τα πραγματα και δεν ξερετε εσεις τι λετε". Και να σου πω κατι; Επειδη προσωπικα ειμαι ανθρωπος ανοιχτος στο και να ακουω καινουρια πραγματα και να διορθωνω δικα μου λαθη, για αυτο εκατσα και το ξαναεψαξα μετα απο τοσα χρονια που εχω τελειωσει ηχοληψια, μονο και μονο για να δω μηπως ειχα μαθει κατι λαθος, γιατι στην τελικη δεν ειναι κατι κακο να μαθω επιτελους οτι κατι που νομιζα οτι ηξερα, ηταν λαθος. Αντιθετα καλο θα μου κανει γιατι θα διορθωθω σε καποιους τομεις.
Παρολο το ψαξιμο που εκανα ομως, βρηκα ακριβως αυτα που ειχα πει και πιο παλια...
Εχεις σκεφτει το γεγονος οτι μπορει εσυ συγκεκριμενα και καποιος αλλος φιλος σου ηχοληπτης να τυχαινει να χρησιμοποιειτε ενα software/hardware compressor που ο κατασκευαστης του ειτε εχει αλλαξει ονομασια σε καποιες λειτουργιες, ειτε εχει προσθεσει καποιες αλλες για λογους marketing;
Αυτο γινεται γενικα σε ολα τα μηχανηματα, απο αυτοκινητα μεχρι υπολογιστες, και απο κονσολες μεχρι ηχεια, υπαρχουν τα ιδια πραγματα γενικα απο κατασκευαστη σε κατασκευαστη αλλα ο καθενας τα αναφερει με εναν Α τροπο προκειμενου να το πλασαρει σαν πατεντα. Κλασσικο παραδειγμα το contour σε καποιους ενισχυτες marshall, που αντι να λεει middle λεει contour και λειτουργει αναποδα, δλδ οσο το ανεβαζεις κοβει μεσαια και οσο το χαμηλωνεις προσθετει. Ολο αυτο ειναι ενα απλο marketing trick για να πλασαρει κατι "νεο" ο ταδε κατασκευαστης στο αγοραστικο κοινο. Ετσι δεν αποκλειεται πχ, εσυ να τυχαινει να χρησιμοποιεις εναν compressor που η ταδε εταιρεια που το εφτιαξε, να το εχει κανει να λειτουργει ταυτοχρονα και σαν compressor/limiter και σαν noise gate και να εχει αλλαξει καποιες ονομασιες σε βασικες λειτουργιες αφενος μεν για να "χωρεσει" ολες τις λειτουργιες και του noise gate & του compressor και αφετερου για να πλασαρει το προϊον σαν κατι καινοτομο.
Αλλα οπως και να χει, ο compressor λειτουργει ετσι οπως σου ειπα. Τουλαχιστον ετσι εμαθα και στη σχολη, και με αλλους ηχοληπτες που ξερω και απο περιοδικα και απο manuals μηχανηματων που εχω διαβασει και ακομα και απο το internet και απο βιβλια που εχω διαβασει.
Εγω σου εφερα ακομα και κατευθειαν απο site την εξηξγηση του τι ειναι και πως λειτουργει ο compressor. Εσυ απλα λες οτι οχι δεν ειναι ετσι, ειναι αλλιως και το αφηνεις εκει. Δεν ειναι κακο να παραδεχτεις οτι κατι που νομιζες οτι ηξερες, δεν το ηξερες τελειως σωστα, αλλα ειναι κακο οταν βλεπεις οτι οντως κατι δεν το ηξερες σωστα, να συνεχιζεις και να υποστηριζεις την αποψη σου απλα και μονο απο πεισμα...
Σου επαναλαμβανω, δεν εισαι ο μονος που ξερει καποια χ (πολλα ή λιγα) πραγματα. Μπορει αυτη την στιγμη ενας πολυ πιο εμπειρος/με περισσοτερες γνωσεις απο εμας, να κοιταει το ολο post και να λεει "τι βλακειες λενε". Αλλα τουλαχιστον αν βλεπεις και μια αλλη αποψη ψαξτην λιγο. Δεν αποκλειεται να εισαι καπου λαθος... Και προς το παρον απο οσα εχω δει, μαλλον εισαι καπου λαθος, ή κατι δεν εχεις καταλαβει ετσι οπως στο εξηγησαν, ή εσυ δεν καταφερνεις να το εξηγησεις σωστα, γιατι πραγματικα ετσι οπως το περιγραφεις, δεν περιγραφεις compressor...