Θα διαφωνησω με τον Gant..
Τα υλικα που χρειαζεσαι ειναι πολυ απλα..Ενα δυναμικο μικροφωνο, και ενα πεταλακι..Κυριως πρεπει να ξερεις πως τα πεταλια effects ειναι καταλληλοτερα γι'αυτη τη δουλεια, γιατι τα πεταλια που ελεγχουν τη δυναμικη του ηχου, δεν ειναι και τοσο χρησιμα στην περιπτωση της φωνης..
Για παραδειγμα, ακου ποσοι δισκοι εχουνσ τα φωνητικα distortion, ή chorus, ή flanger...Ολα αυτα τα effects, δεν ειναι "μονοπωλιο" ενος καλου Effect Rack, αλλα και ενος πεταλιου, αφου ο πυρηνας τους ειναι ακριβως ιδιος σαν λογικη...Ασε που πολες φορες μπορεις να εχεις ενα vintage αποτελεσμα, απο ενα πεταλι!
Επισης, δεν ειναι σωστο το οτι τα πεταλακια ειναι φτιαγμενα για τις συχνοτητες της κιθαρας! Δηλαδη η κιθαρα, συχνοτικα, ειναι διαφορετικη απο ενα ομποε, οποτε και τα ηλεκτρικα κυκλωματα των πεταλακιων, διαχειριζονται διαφορετικα τον ηχο αναλογα με την περιπτωση? Δεν στεκει, γιατι τα ηλεκτρικα κυκλωματα των περισσοτερων effects πεταλακιων, δεν "ελεγχουν" τι σημα λαμβανουν, αλλα ενδιαφερονται για την επεξεργασια του σηματος που λαμβανουν!