loipon paidia exw na sas proteinw merika pragmatakia pou 8a kanoun th zwh sas poly pio eukolh (pistevw)...
katarxas VGALTE tous drivers ths creative osoi exete sound blaster karta hxou. einai aisxroi. to ASIO ths creative einai epishs aisxro (to mikrotero latency pou efarmozetai xwris paramorfwseis kymainetai sta 120ms). phgainete sto site
www.kxproject.com kai katevaste tous kx drivers. leitourgoun gia oles tis kartes me EMU10K1 kai EMU10K2 chips (koinws oles tis sound blaster apo thn live kai meta). exoun apisteytes dynatothtes. endeiktika anaferw oti mporeite na parametropoieisete plhrws thn karta sas sxetika me tis eisodous kai exodous ths, epishs exoun koryfaio router, exoun enswmatwmeno dsp processor, dhladh mporeite na epanaprogammatizete to chip ths kartas sas me diaforetikes rythmiseis... kai PARA POLLA ALLA!!! epishs, to ASIO latency twn kx drivers kymainetai sta 21ms analoga vevaia ton epe3ergasth tou pc kai ths karta hxou sas...(proswpika douleyw me 5ms latency xwris kanena problhma!!!).
eidika osoi exoun parapanw apo mia sound blaster sto pc tous 8a vroun thn ygeia tous (giati me 2 diaforetikou typou sound blaster, oi drivers ths creative ta kanoun MPAXALO ola!!)
epeidh exw 2 sound blaster (mia audigy kai mia live platinum) 3erw ti sas lew...
o filos newbie ta e3hghse mia xara parapanw gia ta latencies kai to configuration pou prepei na exoun oi ASIO drivers...
epeita, gia osous 8eloun na syndesoun thn ki8ara me to pc tous, proteinw na to syndeoun sto microphone jack, dhladh sthn ypodoxh tou microphonou ths kartas tous giati exei +20dB proenisxysh. akoma kalytera 8a htan na eixate eidiko module gia guitar-in (p.x. opws to line-in2/mic-in2 tou live drive ths platinum) giati kai afta efarmozoun proenisxush tou shmatos prin paei sto epe3ergasth ths kartas...
den 8a anafer8w perissotero se syndesmologies giati oi prolalhsantes me kalypsan. afto pou 8elw na proteinw einai na vreite ena vst-host programma (p.x. cubase sx, fruity loops studio k.t.l) giati mporeite na fortwnete vst plugins kai kanete me thn ki8ara sas o,ti den eixate pote fantastei oti ginetai!!! epishs, me ta diafora directX effects pou kykloforoun 8a mporeite na paizete live kai na vgazete hxo san na eixate petallieres ekatommyriwn!!!
proswpika xrhsimopoiw to fruity loops studio 4.12 gia real-time effects (eidika gia ki8ara proteinw na dokimasete *OPWSDHPOTE* to iZotope Trash... to programma den paizetai!! einai directx kai 8elei kapoio directx-host programma gia na leitourghsei, kai mazi me extra overdrive kai reverb, 8a akougeste san na eixate thn akriboterh roland petaliera!!)
twra gia hxografhseis proteinw to cubase sx. einai arketa eykolo sthn ekma8hsh kai exei spoudaia vst&directx-host platform..gia epe3ergasia hxografhmenwn kommatiwn koryfaio einai to amplitube (ik multimedia). den einai real-time, alla mporei na dwsei aristo feeling sta kommatia sas.
to clue ths olhs ypo8eshs einai oti to kefalaio ypologisths&hxografhsh einai poli polyploko kai an den exeis kapoion na sou dei3ei pou prepei na pathseis, 8a fas ateleiwtes wres psaxnontas apo dw kai apo ekei gia ena aplo pragmataki (milaw ws pa8wn...)
tespa, eplizw na mhn platiasa kai egina kourastikos, alla to sygkekrimeno 8ema den einai aplo apo th fysh tou...