Έχω μία ηλεκτρακουστική Fender DG-14SCE, έχει κάπου 300-320 τώρα.
http://www.fender.com/products/search.php?partno=0951405021Έχει μασίφ έλατο καπάκι, maple (σφένδαμο) πλαινά και πλάτη, rosewood ταστιέρα, μαγνήτη Fishman με equalizer και cutaway.
Έχει αρκετά δυνατό bright "μεταλλικό" ήχο θα έλεγα, πολύ ισορροπημένο και καθαρό.
Οι χορδές της είναι σχετικά ψηλά αλλά συνηθίζεται και δεν τρίζει κιόλας.
Τα κλειδιά της είναι ποιοτικά και ακριβή, ξεκουρδίζεται πολύ δύσκολα και κουρδίζεται εύκολα.
Έχει λεπτό ματ βερνίκι που αφήνει το ξύλο να ταλαντώνεται πιο ελεύθερα όπως λέει η εταιρία, και όντως δίνει μια τέτοια αίσθηση, και δείχνει και πιο όμορφη κατά τη γνώμη μου από τις άλλες με γυαλιστερό παχύ βερνίκι.
Το μπράτσο της είναι πιο λεπτό και έχει λιγότερο πλάτος από άλλες φθηνές Fender, που δικαιολογημένα τις ψιλοθάβουνε, αν και έχουν συμπαθητικό ήχο για την τιμή τους.
Στον ενισχυτή ακούγεται πολύ καλά λόγω του ποιοτικού μαγνήτη αλλά και unplugged είναι εξίσου καλή.
Αν την δείτε σε μαγαζί μην βασιστείτε στον ήχο της με τις άθλιες χορδές της Fender που έχει επάνω, είναι πολύ καλύτερη με D'adarrio 11αρες πχ. που βάζω.
Γενικά δεν έχω κάποιο παράπονο, την συστήνω ανεπιφύλακτα στην τιμή των 300 και κάτι ευρώ, όποιος σκέφτεται να αγοράσει μια φθηνή κιθάρα ας ψάξει να την ακούσει, είναι πιστεύω πολύ καλύτερη από Ibanez, Cort, Stagg, φθηνή Takamine. Από πολλές που άκουσα πιο πολύ μου άρεσε μόνο η Seagull S6 που αναφέρει ένα παιδί πιο πάνω, πολύ όμορφη και ποιοτική κιθάρα μόνο που δεν είχε μόνο 300 ευρώ που αναφέρει, είχε θυμάμαι τουλάχιστον 400 στον Τρίμη που τις φέρνει.