Ποιος μίλησε για Load και Black Album; Ποιος σου είπε πως τότε προσδιορίζω την απαρχή του τέλους; Πότε δήλωσα ακραιφνής μεταλάς, για να στενοχωριέμαι που ξέφυγαν από τις ρίζες τους;
Εν ολίγοις, κακώς βιάζεσαι να στηλιτεύσεις κάθε κριτική που τους γίνεται ως προϊόν εμπάθειας μερικών κολλημένων κι άρρωστων που προσδοκούσαν οι Metallica να συνεχίζουν να διαιωνίζουν το πρώτο τους κομμάτι, για να διατηρήσουν ανόθευτη την ιστορική τους πορεία. Απλώς εδώ και χρόνια, παραπαίουν ανάμεσα στο ανέμπνευστο και στο μέτριο, σε μια προσπάθεια να πρωτοτυπήσουν.
Αν τα κομμάτια του live προσδιορίζουν το γενικότερο επίπεδο των συνθέσεων του νέου album, ούτε ο Copperfield δεν τους σώζει. Αλλά δεν είμαστε τώρα για επικρίσεις...μπορούμε απλώς να βαυκαλιζόμαστε μαζί τους, να τους αποθεώνουμε και να πέφτουμε στα τέσσερα, ακόμα κι αν αποφασίζουν να διασκευάσουν Αλκαίο με τον Κουβατσέα στα drums.