Να αναφερθω λιγο στο συμβαν με τον Νιγηριανο.
Δεν θα σταθω σε καμια πηγη μιας οι μεν απαξιωνουν το in.gr, οι δε το indymedia ( ειμαι κι εγω μεσα σε αυτη την ομαδα, ομολογω ), αλλα θα σταθω στο γεγονος και στο αποτελεσμα.
Ενας ανθρωπος χαθηκε και περα απο την εθνικοτητα, αυτο ειναι λυπηρο. Το εαν φταιει η αστυνομια ή οχι, θα το διαπιστωσουμε απο τους αυτοπτες μαρτυρες ( που κατα πασα πιθανοτητα θα διαφερουν απο in.gr και indymedia και δικαιοσυνη..Η μαγεια της πληροφορησης και της δυναμης του μεσου ).
Αυτο που με ανησυχησε ειναι πως ξαφνικα διαπιστωσαμε πως απο τη μια οι αστυνομικοι της Β.Ελλαδος ειναι βαρβαροι ( ενω οταν εδερναν οπαδους του ΠΑΟΚ, ολοι ηταν καλοι και γλυκοι) και απο την αλλη πως η Β.Ελλαδα εχει γεμισει με αλλοδαπους που πουλανε διαφορα πραγματα...
Και το πιο εκπληκτικο ( σε ρεπορταζ του ΑΝΤ1 )..."Ο νιγηριανος ηταν ο πιο κοινωνικος απο τους συμπατριωτες του..."...Δηλαδη πλησιαζε πιο πολλους για την πωληση των προϊοντων του? Εκτος εαν ολοι οι "ελληναδαραδες" που εμφανιστηκαν στα καναλια, επιαναν συζητηση με νιγηριανους!
Περι indymedia και σοβαροτηταςKανω μια μικρη τροποιηση για να εκφρασω τη γελοιοτητα του indymedia. Στην σελιδα που αναφερει για το θανατο του Νιγηριανου και μιλαει για "αυτοπτες μαρτυρες" ( που ειναι link ), οδηγουμαστε σε ενα αλλο μερος του indymedia, οπου μελη βαζουν φωτογραφιες και λενε αποψεις...Αυτο ειναι εγκυρη πηγη πληροφορησης; Μαλλον καποιος πρεπει να τους πει πως Δημοσιογραφια, δεν ειναι ενα forum...Ποσο μαλλον δικαιοσυνη...
Ιδου το ενδεικτικο link:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=748932Ιδου και τι γραφει ενα μελος, το οποιο εκανε copy paste καποιο αρθρο απο ενα site ( το αναφερει στο τελος του post του ).
«Μπήκε μέσα, ήρεμος. Μας χαιρέτησε, καθώς γνωριζόμαστε χρόνια. Εκανε να φύγει. Ξαφνικά γύρισε. Μου πέταξε τη τσάντα με τα CD και κατευθύνθηκε προς το παράθυρο. Εκείνη την ώρα μπήκαν στο μαγαζί δύο νεαροί, περίπου 30 ετών. Κινήθηκαν προς το μέρος του. Του είπαν: «Πού πας;». Ο Τόνι δεν σταμάτησε. Πήδηξε από το παράθυρο. Οι δύο άντρες έδειξαν να σοκάρονται. Εφυγαν τρέχοντας. Οταν κατέβηκα στο πεζοδρόμιο δεν τους βρήκα εκεί», δήλωσε στον ΕΤ ο μπάρμαν της καφετέριας.
Τελικα, ποιο μελος του εγκυρου και σωστα ενημερωμενου indymedia ειδε πως σπρωχτηκε ο νιγηριανος;...
Επισης πιο κατω το ιδιο μελος, αναφερει:
«Ο Νιγηριανός χτύπησε πάνω στην τέντα, έκανε γκελ και έπεσε με το κεφάλι στο πλακόστρωτο. Ο θάνατός του αποδίδεται σε κρανιοεγκεφαλική κάκωση», εκτίμησε η ιατροδικαστής Ελένη Ζυγγελίδου, η οποία σήμερα θα προχωρήσει σε νεκροψία. «Ο αδελφός μου δολοφονήθηκε... Οι δύο που τον εγκλώβισαν ήταν σίγουρα αστυνομικοί...
Αχα..βρηκαμε αλλον εναν
εγκυρο μαρτυρα...Και η γιαγια μου ηταν σιγουρα εκει, αλλα δεν την ειδε κανεις...
Βεβαια, εαν κανετε τον κοπο να διαβασετε ολα οσα βρηκα στο link, θα σας σηκωθει η τριχα:
δεν έχει αναφερθεί το γεγονός που ξεκίνησε τις συγκρούσεις. κάποιοι φίλοι του τόνι αναγνώρισαν έναν ασφαλίτη της περιοχής και πήγανε να τον λιντσάρουνε. γύρω στα δέκα άτομα τον βάλανε κάτω και τον βαρούσαν κλοτσιές. κάποια στιγμή κατάφερε να σηκωθεί και έβγαλε γκάνι και μας σημάδευε. μετά άρχισε να τρέχει μαζί με έναν άλλο ασφαλίτη. κόσμος τους κυνήγησε και έπιασε τον δεύτερο. αυτός έφαγε ξύλο αλλά τότε είδαμε οτι πίσω απο την εκκλησία που είναι εκεί δίπλα υπήρχε μια διμοιρία. τότε στήθηκαν τα οδοφράγματα και έπεσαν οι πρώτες πέτρες. οι συγκρούσεις στην περιοχή γύρω απο τον πεζόδρομο κράτησαν δυόμιση ώρες και μετά φύγαμε με πορεία απο την καλαμαριά έως το κέντρο της πόλης με τους ματατζήδες να μας ακολουθούν και ενίοτε να μας κυνηγούν.
Προσεξτε με τι δημοσιογραφικο ηθος και τροπο αναπτυσσει τα γεγονοτα..το "γκανι" αληθεια τι ειναι? Ετσι του εμαθαν στη "σχολη δημοσιογραφιας του indymedia" ?
Και βεβαια ερχεται ο τρομερος ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ για να λυσει το μυστηριο:
υπήρχαν άτομα που είδαν τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ. ο τόνι ήτανε πεσμένος στο μπαλκόνι και τα γουρούνια τον έριξαν απο κάτώ. ούτως η άλλως, οποιοσδήποτε έβλεπε την κατάσταση στην οποία βρισκότανε το σώμα του τόνι θα συμπέραινε αμέσως πως αυτό δε γίνεται απο μια απλή πτώση. τώρα όσον αφορά εσένα βρωμο ασφαλίτη που αυτά τα λές προβοκάτσια τράβα ψόφα μαλ***σμένε.
Οκ..νομιζω πως τελειωσε το θεμα..
Η δικαιοσυνη του
indymedia αποφανθηκε..Ενοχοι ολοι. Οι αυτοπτες μαρτυρες, που ηταν μιλιουνια εκει και οι δημοσιογραφοι του indymedia, ξερουν την αληθεια..
τι γελιο θεε μου...Και καθεστε και τα διαβαζετε σοβαρα,ε?