Λοιπόοοον....
1ον θελω να πω κάτι γενικά γιατί νομίζω ότι έχετε μπερδέψει μερικά πράγματα....
Το να πάρει καποιος, για τους χ λόγους, μια σημαία (την οποία αγόρασε, ή ήταν δικια του/φιλου του/γνωστού του) και να την κάψει στον δρόμο
χωρίς να τραυματίσει κανέναν, ούτε να θέσει σε κίνδυνο την ιδιοκτησια κάποιου άλλου, όχι μονο δεν αποτελεί εγκληματική ενέργια αλλά, ναι...αποτελεί ελευθερία έκφρασης....Και δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχεση με την καταστροφή ξένων περιουσιων, την κλοπή, το ρίξιμο μολότοφ κλπ..διοτι ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!! Εκφραζει απλώς την διαμαρτυρία του...
2ον...Η σημαία είναι ένα σύμβολο...Που δεν συμβολίζει μονάχα την ελληνική επανάσταση και τους αγωνιστές, αλλά το ελληνικό κράτος με την σημερινή του μορφή και γενικά
ένα κράτος...Απ τη στιγμή που καποιος πιστεύεί ότι τα κράτη και οι πατρίδες δεν πρέπει να υπάρχουν, ότι τα κράτη δημιουργούν πολέμους, μίση κλπ, και οραματιζεται μια κοινωνια χωρις κρατικούς δαχωρισμούς, εχει κάθε δικαίωμα να κάψει το συμβολο
ενος κράτους...Και επειδή ειναι έλληνας θα κάψει του ελληνικου κράτους...
3ον... Όσοι απο εσάς πιστεύετε ότι δεν είναι σωστό να προσβάλουμε με τέτοιο τρόπο τα συμβολα και τις αξιες κάποιου, αν δείτε μια αλβανική ή τούρκικη σημαία να καίγεται απο κάποιον θα πείτε τίποτα; θα τον χαρακτηρίσετε αλητη; θα σας πειράξει καθόλου;....Μερικοι ειμαι σίγουροι ότι θα πουν και μπράβο!! Λοιπον;
και για να απαντησω και στις ερωτήσεις σας:
με τον ίδιο τρόπο που παραβιάζει αυτός που καίει τη σημαία ενα απο τα πιο ιερά για μένα πράγματα δε βρίσκω το λόγο να μην δείξω ασέβεια και εγώ στα δικά του...
Να τα παραβιασεις...δεν σου είπε κανεις να μην τα παραβιάσεις...όμως,
με τον ίδιο τρόπο ...
Βγες και κάψε μια μαυροκόκκινη σημαία...οχι να μπεις στο σπίτι του και να τα κανεις λαμπογιαλα!
Είναι οι καταστροφές τρόπος έκφρασης?Μήπως τα κατεστραμμένα μαγαζιά?Τα καμμένα αυτοκίνητα?
Ναι! Οι καμμένες τράπεζες ή τα μακντοναλτς, τα καμμένα περιπολικά και οι καμμένες κλούβες, ναι είναι τρόπος έκφρασης...Είναι εκφραση διαμαρτυρίας ενάντιας στις πολυεθνικές, στο κράτος, στην αστυνομία, στο σύστημα...
αν όταν πήραμε το euro δεν πανηγύριζαν με την ελληνική σημαία.
Όχι...δεν πανηγύριζαν με την ελληνική σημαία σε καμία περίπτωση...
actr : Αλήθεια, ετσι όπως το έθεσες εχω μια απορεία: Κατα την γνώμη σου μια σημαία σε ποιον ανήκει; (αν όχι σε αυτόν που την αγόραζει απτο σουπερ μαρκετ?)