http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=997559 εδω ειναι η αναληψη ευθηνης για το συγκεκριμενο χτυπημα οποιος θελει μπορεις να μαθει την αιτιολογηση των συγκεκριμενων.
Πέρα απο το γεγονός οτι πάντα διαβάζω μπούρδες και αερολογίες σε αυτό το site, πρέπει να πω οτι έχουν και χάλια σύνταξη. Λες και γράφει παιδάκι του δημοτικού (νταξει αυτο το κειμενο παλευεται, εχω διαβάσει και χειρότερα). Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Εγώ ήθελα να σχολιάσω αυτό:
Ξεπαστρέψαμε λοιπόν δυο συρμούς του ΗΣΑΠ, δημιουργώντας αναστάτωση. Δεν είχαμε κανέναν ενδοιασμό να σαμποτάρουμε την διαδρομή όσων συμφιλιώνονται με την αποστειρωμένη μετακίνηση από και προς τις δουλειές τους, από και προς τα σπίτια τους, από και προς την διασκέδασή τους. Ίσως έτσι χαθεί το ψαρίσιο βλέμμα της απάθειας και της αδιαφορίας από τα πρόσωπά τους και αντικατασταθεί με ενεργητικά και ανήσυχα βλέμματα.
Όσα εργοτάξια κι αν στήσουν, η ασφάλεια στις μεταφορές πλέον θα είναι αμφίβολη. Η ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων σαν μεταφερόμενα εμπορεύματα, θα μετατατραπεί σε ελεύθερη διακίνηση ανασφάλειας στα κέντρα διοίκησης εντολών στην μητρόπολη.Είμαστε σοβαροί? Είναι λογικά αυτά τα πράγματα που διαβάζω?

? Αναρρωτιέμαι, πραγματικά, αυτοί που αρθρογραφούν σε αυτό το site και οι όμοιοί τους, τι πιστεύουν οτι θα έπρεπε να κάνουν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που ταλαιπωρήθηκαν χθες για να πάνε στις δουλειές τους κια μετά να επιστρέψουν με όλη τους τη κούραση στα σπίτια τους; Μπορώ να έχω μια απάντηση σε αυτό?
Επειδή τυχαίνει να έχω συγγενείς και φίλους που μένουν στο κέντρο της Αθήνας και εργάζονται στο Μαρούσι, στη Κηφισιά και γενικώς στα Βόρεια Προάστια, τι λύση θα μπορούσα να τους προτείνω για να πάψουν να είναι απαθείς και αδιάφοροι?

Να σταματήσουν να εργάζονται?

Να βρουν κάπου αλλού δουλειά?

Να εναντιωθούν σε κάτι? Αλλά σε τι?
Και κάτι ακόμη που θέλω να ρωτήσω: οι άνθρωποι που εργάζονται για να πληρώνουν ενοίκια, λογαριασμούς, γραμμάτια και τέλος πάντων για να έχουν κάποια χρήματα να ζουν αξιοπρεπώς (όσο μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς σε αυτή τη χώρα

) και που δεν έχουν την ευκαιρία να τρώνε τα λεφτά του μπαμπά τους, θεωρούνται απαθείς και αδιάφοροι? Αυτοί που με τους προηγούμενους βανδαλισμούς του Δεκεμβρίου χάσανε τις δουλειές τους και την ευκαιρία να ζουν αξιοπρεπώς, αξίζουν να λυπηθούμε γι' αυτούς ή όχι επειδή ήτανε και αυτοί απαθείς και αδιάφοροι?
Όσο για το δεύτερο κομμάτι... Τι ωραία! Μόλις ενημερωθήκαμε οτι πλέον κινδυνεύει η ζωή και η σωματική μας ακεραιότητα με το να χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς! Ε δεν πειράζει, έτσι κ αλλιώς είμαστε απαθείς πολίτες, ε?...