Δεν είναι λύση να παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας, ακόμα και όταν το κράτος και όλα τα συστήματα που θα έπρεπε να φροντίζουν την ασφάλεια του πολίτη, υπολειτουργούν. Δεν μπορείς εσύ φίλε να πας να σκοτώσεις κάποιον για να τον τιμωρήσεις επειδή δεν τιμωρήθηκε όπως έπρεπε από την δικαιοσύνη. Αν σ' αρέσει να τιμωρείς γίνε δικαστής.
Αν και γενικότερα δεν είμαι τις άποψης ότι μέσα σε μια κοινωνία ο καθένας έχει την δουλειά του και γενικά πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να ασχοληθούμε με αρκετά πράγματα, στο θέμα της δικαιοσύνης πιστεύω ότι αυτό που οφείλουμε να κάνουμε, που έχουμε σαν υποχρέωση αντισταθμίζοντας τα δικαιώματα που έχουμε σε μια κοινωνία, είναι να είμαστε καλοί πολίτες και να σεβόμαστε τους νόμους και τους συνανθρώπους μας όσο το δυνατόν περισσότερο κάτω από τις εκάστωτε οικονομικές, πολιτικές συνθήκες. Όχι να τους φοβόμαστε και να τους σεβόμαστε, να σεβόμαστε τον εαυτό μας και να σεβόμαστε και τους νόμους. Δεν είναι ντροπή να οδηγείς και να φοράς ζώνη στο αυτοκίνητο επειδή φοβάσαι μη σου κόψουν 350€ πρόστιμο και να μη σκέφτεσαι ότι πρέπει να φοράς ζώνη για να προστατέψεις τον εαυτό σου; Είναι ηλίθιο. Αλλά δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα πράγματα πολλές φορές. Αν ο καθένας αρχίζει και τιμωρεί έχω την αίσθηση ότι περνάμε στην κοινωνία του χάους γιατί το πόσο άδικο είναι κάτι και τοπ πόσο σκληρή πρέπει να είναι η τιμωρία κάποιου γίνεται καθαρά υποκειμενικό θέμα και τότε άντε να μαζέψεις τα ασυμάζευτα. Καλοί μπάτσοι υπάρχουν, κακοί μπάτσοι επίσης υπάρχουν. Το έχουμε πει αυτό. Το θέμα είναι ότι εμείς σαν πολίτες δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Ή θα αποφασίσει το κράτος να πατάξει το φαινόμενο της διαφθοράς σε όλους τους τομείς (κάτι που μου φαίνεται αρκετά ουτοπικό) ή θα συνεχίσουμε να υπομένουμε τον κάθε καραγκιόζη μπάτσο που την έχει δει εξουσία γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.Είναι ανόητο να μιλάμε για επαναστάσεις όταν θέλουμε να πατάξουμε ένα φαινόμενο που το συναντάμε σε ποσοστό 3/10 ή και 5/10 σου λέω εγώ. Αλλά όπως έχω ξαναπεί, η διαφθορά δεν νικιέται εύκολα και καλό είναι να μην λέμε μεγάλες κουβέντες γιατί η εξουσία και το χρήμα διαβρώνουν τις αξίες και τους ανθρώπους. Επίσης, καλό είναι να μην κρίνουμε τόσο φανατικά κάτι που δεν έχουμε ζήσει γιατί ίσως εμείς στη θέση αυτουνού που κράζουμε να ήμασταν χειρότερα γουρούνια. Δεν υπερασπίζομαι τη διαφθορά, προς θεού. Απλά σε μια χώρα που δυστυχώς η κατάχρηση εξουσίας σε κάθε της μορφή και με κάθε τρόπο έχει γίνει τόσο συχνό φαινόμενο τουλάχιστον τα τελευταία 50-60 χρόνια έχω αρχίσει να σχηματίζω την εντύπωση ότι, δυστυχώς, την διαφθορά την κουβαλάμε στο αίμα μας σαν λαός, όπως κουβαλάμε την καλή καρδιά και το έξυπνο μυαλό.