Αποστολέας Θέμα: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο  (Αναγνώστηκε 826437 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Joevaicci

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα πάντα Riff...
    • Προφίλ
Απ: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο
« Απάντηση #1325 στις: 04/08/07, 00:04 »
Πάντως νομίζω πως πρέπει για να κατανοήσεις πλήρως την έννοια της αναρχίας και πολλώ δε μάλλον για να την εφαρμόσεις, να έχεις ένα επίπεδο πνευματικο που δε συναντάται σήμερα. Ίσως σε μελλοντικές μετεξελίξεις της κοινωνίας το ενδεχόμενο της εφαρμογής της αναρχίας να μπορεί να συζητηθεί σε σταθερότερη βάση και να οδηγήσει σε πιο γόνιμο έδαφος απ' ότι τώρα.
''My advice to aspiring guitarists? -Always wear sunblock and use a condom!'' - Steve Vai

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1326 στις: 04/08/07, 00:05 »
Δεν μπορω παρα να συμφωνησω. Εξαλλου οι βασικες αρχες καθε ιδεολογιας δημιουργουνται και διατυπωνονται απο ατομα υψηλης πνευματικης σταθμης. Το θεμα ειναι πως χρησιμοποιειται απο τους υποστηρικτες της η καθε ιδεολογια.
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1327 στις: 04/08/07, 00:07 »
Τοσο γρηγορα διαβασες Μπακουνιν?

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1328 στις: 04/08/07, 00:17 »
...Εσυ που διαβασες αυτο που σε παροτρυνα και ειναι πιο μικρο απο το Μπακουνιν, συνεχιζεις να πιστευεις ο,τι πιστευεις και να το εκφραζεις οπως το εκφραζεις?
Περα απο αυτο, τι δουλεια εχει ενας λογιος με την ανεξηγητη βια που κατακλυζει το ψευδοαναρχικο ρευμα της Ελλαδας?

Tελος, εχει κανεις ψευδοαναριχικος τελοσπαντων το θαρρος να απαντησει στις ερωτησεις που εκανα, ή ακομα ψαχνετε να βρειτε τον..ιδεολογικο προσανατολισμο?
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1329 στις: 04/08/07, 01:19 »
Tελος, εχει κανεις ψευδοαναριχικος τελοσπαντων το θαρρος να απαντησει στις ερωτησεις που εκανα, ή ακομα ψαχνετε να βρειτε τον..ιδεολογικο προσανατολισμο?

Ψευδοαναρχικος θες να σου απαντησει ή αναρχικος?

Αποσυνδεδεμένος TheVrachnoprofiter

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #1330 στις: 04/08/07, 01:51 »
...ανεξηγητη βια που κατακλυζει το ψευδοαναρχικο ρευμα της Ελλαδας?

Το καλύτερο απ' όλα είναι ότι είσαι σίγουρος ότι επαναστατικές πράξεις (προτιμώ αυτόν τον όρο, εσύ αποκάλεσέ τες όπως θες) γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Νομίζεις το κάψιμο τραπεζών είναι ελληνική αποκλειστικότητα;
Really don't mind if you sit this one out...

http://vromikopsomi.wordpress.com/
http://www.passa-tempo.gr/

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1331 στις: 04/08/07, 02:02 »
Η ελλαδα ειναι απο τις λιγοτερο ''βιαιες'' χωρες αυτη την στιγμη... Καλα αμα ζουσε ο freemind στο μεξικο ή στο περου ή στην αργεντινη ή στην κορεα ή στην κινα ή ...ή. θα ειχε τρελαθει τωρα.. Αμα κανει ετσι με το καψιμο των τραπεζων εκει που καιγονται τα παντα..τι θα ελεγε..?? Αμα τους ελεγε αυτα που μας λεει και εμας εδω θα τον καιγανε και αυτον μαζι!!!  :o

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #1332 στις: 04/08/07, 02:04 »
Νομίζεις το κάψιμο τραπεζών είναι ελληνική αποκλειστικότητα;

So what?

So ό,τι είπε ο φίλος pNd. Δεν είναι ούτε 100 ούτε 110.

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1333 στις: 04/08/07, 02:57 »
Αμα τους ελεγε αυτα που μας λεει και εμας εδω θα τον καιγανε και αυτον μαζι!!!  :o

Κι αυτό να υποθέσω ότι το λες για να μας πείσεις ότι έχεις δίκιο?  ::)

Οχι.. το λεω γιατι εδω στην ελλαδα εχουμε δειξει ''υπερβολικη ανοχη'' σε αυτους που κατακρινουν τις βιαιες επαναστατικες πρακτικες.. αφου η ''ορατοτητα'' τους φτανει μεχρι τα συνορα.. και μετα λενε αυτα γινονται εξω απο εδω...

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1334 στις: 04/08/07, 03:32 »
Λοιπον Costantine (back) προλαβα να δω την απαντηση σου πριν την τροποποιησεις:

Μετα...

Αμα τους ελεγε αυτα που μας λεει και εμας εδω θα τον καιγανε και αυτον μαζι!!!  :o

Κάποιοι πρέπει να ωριμάσουν λίγο μου φαίνεται...

Πριν...

Κάποιοι πρέπει να ωριμάσουν λίγο μου φαίνεται... Μόλις ο μπαμπάς σταματήσει να δίνει χαρτζιλίκι βέβαια, θα γίνει κι αυτό...

Φαινεται αυτο που εγραψες δεν το σκεφτηκες και πολυ, ευτυχως ομως που (μαλλον) εκανες και μια δευτερη σκεψη και το διεγραψες. Δεν υπαρχει τιποτα ευκολοτερο απο αυτα τα αβασιμα σχολια, πραγματικα γελοια σχολια..

*Οτι γραφουμε το σκεφτομαστε για τουλαχιστον 10 δευτερολεπτα πριν... (φιλικη συμβουλη).. εκτος βεβαια αν ξερεις οτι μου δινει χαρτζιλικι ο πατερας μου, ποσο μου δινει, αν σου περασε απο το μυαλο οτι απο αυτους που ζητας να ωριμασουν καποιοι ηδη δουλευουν.... και γενικα αν ξερεις τι κανει ο καθενας στη ζωη του...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1335 στις: 04/08/07, 10:38 »
pND...δες τι ρωτησα:

Και εδω ειναι Ελλαδα..γιατι καθε φορα η συζητηση γυριζει σε λαους με προϊστορια στις επαναστασεις και ντε και καλα πρεπει να εχει και ο ελληνικος λαος την ιδια θεληση;

Αν εξαιρεσεις πως ακομα περιμενω απαντησεις, εστω και απο εναν ψευδοαναρχικο ( οποτε μας συμφερει βλεπω, τον αποδεχομαστε τον ορο...ε ρε ξυλο που θελετε ), νομιζω πως εχετε χασει "αγρια" την μπαλα. Διοτι εαν εμενα με κατηγορειτε για φασιστα, τοτε οι ιδεες σας περι "θα τον καιγανε και αυτον μαζι" ειναι αν μη τι αλλο ΧΟΥΝΤΙΚΗ.
Αυτο θελετε στην Ελλαδα? Μια χουφτα ανθρωποι να προκαλεσετε κοινωνικη αναταραχη και να "καιτε" αυτους που δεν θελετε? Κατσε να δεις τι μου θυμιζει αυτο..ε...χουντα ισως?!

Στην ελλαδα εχουμε δειξει ''υπερβολικη ανοχη'' σε αυτους που κατακρινουν τις βιαιες επαναστατικες πρακτικες.. αφου η ''ορατοτητα'' τους φτανει μεχρι τα συνορα.. και μετα λενε αυτα γινονται εξω απο εδω...
Κατσε ρε φιλε! Μηπως γινεται το αντιθετο? Μηπως εμεις σαν χωρα δειχνουμε υπερβολικη ανοχη σε ατομα σαν και σενα; Ειναι ή δεν ειναι νομος του κρατος και υποχρεωση του πολιτη να μην προκαλει καταστροφες και βανδαλισμους;

Οχι..οσο ζω και εχω γλωσσα τετοια χαρη δεν θα σας κανω!
« Τελευταία τροποποίηση: 04/08/07, 11:10 από freemind »
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος George_JimMorrison

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Η εκδικηση μας θα ειναι το γελιο των παιδιων μας..
    • Προφίλ
« Απάντηση #1336 στις: 04/08/07, 12:25 »
αραξτε ολοι κατ'αρχας....
freemind: Ναι, οπως και να το κανουμε, η βια ειναι κομματι της αναρχιας. Το πως εξασκειται ειναι αλλο θεμα. Καποιοι πετανε μολωτοφ, καποιοι οχι. Αλλα κανεις τους δεν ειναι ειρηνιστης, οπως και αυτο ισχυει για οποιαδηποτε ιδεολογια πρεσβευει κοινωνικη επανασταση. Αν διαβασεις τα γραπτα πολλων αναρχικων θα το δεις αυτο. Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι διαχωρισμοι ειναι αυτοι που εχεις κανει: ποια ειναι η διαφορα μεταξυ ενος αληθινου αναρχικου και ενος ψευτικου;;;; Πραγματικα εξηγησε μου.

Οσο για τις ερωτησεις τωρα: αν και δεν ειμαι αναρχικος, θα σου δωσω οσο καλυτερες απαντησεις μπορω:

Παράθεση
Τι πετυχε το ψευδοαναρχικο κινημα σας τα τελευταια 5 χρονια;

Αυτο ειναι μεγαλη κουβεντα. Σιγουρα οχι την κοινωνικη αλλαγη, οπως επισης και κανενας αλλος χωρος της αριστερας δεν τα καταφερε. Αλλα μικρονικες υπηρχαν απο ολους, και οι αντιθεσεις μεσα στην κοινωνια οξυνονται πολυ γρηγορα.

Παράθεση
Εαν οντως θελετε να αλλαξετε την κοινωνια τοσο γρηγορα, τοτε γιατι δεν την αφυπνιζετε με αλλους τροπους, παρα μονο με βανδαλισμους και βια; Ναι ναι, ειπε και ο Roufous μερικες αλλες δραστηριοτητες, που παραμενουν για λιγους, διοτι ο κοσμος φοβαται να ερθει. Μην ρωτησετε γιατι..Απλα την επομενη φορα οταν θα πεταχτει η πρωτη μολοτωφ, αναλογιστειτε τις συνεπειες.

σε αυτο συμφωνω, και αυτος ειναι και ενας απο τους βασικους λογους για τους οποιους διαφωνω με τους αναρχικους.

Παράθεση
Αφου υπαρχει το "περιβοητο" ιδεολογικο υποβαθρο, γιατι ατομα που εχουν μιλησει εδω με δυσκολια μπορουν να εκφρασουν καποια ιδεα και παντα καταληγουν σε αναρθρες εκφρασεις επαναστασης και κοινωνικης αλλαγης? Αυτο δεν ειναι επανασταση του καναπε? Και του PC..

Και ο διαλογος ειναι επανασταση του καναπε. Τον κανουμε ολοι. Η αλλαγη, η επανασταση κτλ η οπως αλλιως θες πες το, δεν ειναι το ντουφεκι στον ωμο και βουρ για το βουνο. Μεχρι τοτε εχουμε πολλα να κανουμε, και πολλα απο αυτα δεν μοιαζουν και τοσο επαναστατικα. Αλλα το θεμα δεν ειναι να λες τους αλλους επαναστατες του καναπε συνεχεια. Εσυ τι παραπανω κανεις απο αυτους; Κανε μια αυτοκριτικη.

Παράθεση
Και εδω ειναι Ελλαδα..γιατι καθε φορα η συζητηση γυριζει σε λαους με προϊστορια στις επαναστασεις και ντε και καλα πρεπει να εχει και ο ελληνικος λαος την ιδια θεληση;

Γιατι κανενας λαος δεν ειναι ξεκομμενος, και οταν κατι τοσο συνταρακτικο συμβαινει σε μια χωρα, ειναι δεδομενο οτι θα συμβει και σε αλλες, σαν αλυσιδα. Οχι, ο ελληνικος λαος δεν εχει την ιδια θεληση. Τωρα. Καποια στιγμη ομως θα την εχει, να εισαι σιγουρος.
...Lend me your ears and i will sing you a song and i 'll try not to sing out of key...
..oh i get by with a little help from my friends...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1337 στις: 04/08/07, 12:57 »
George Morrison, η δικη  μου αυτοκριτικη βρισκεται στην ιδεολογια μου, που την εχω γραψει πολλα post πισω. Και την ονομαζω αυτοκριτικη, γιατι απο τη φυση της η δικη μου ιδεολογια ( ή τελοσπαντων η ιδεολογια που υποστηριζω, γιατι ο papous ειπε πως πριν απο τη δικημου σκεψη, πολλοι την ειχαν :) ) δεν απαιτει βανδαλισμους και βια.

Ψευδοαναρχικος ειναι ενας ανθρωπος που χρησιμοποιει μερη απο την ιδεολογια του καθε λογιου "αναρχικου" και τα εκφραζει/ερμηνευει σε βια, βανδαλισμους και πραξεις που δεν δειχνουν το φιλελευθερο της σκεψης του. Εκτος εαν οι βανδαλοι ψευοαναρχικοι, μπορουν να προσαρμοστουν σε μια κοινωνια χωρις αρχη, οπου ο καθε πολιτης θα ειναι ελευθερος και θα γνωριζει τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις του.

Ψευδοαναρχικος επισης ( καθως και επαναστατης του καναπε ) ειναι αυτος που λεει βαρυγδουπες εκφρασεις του τυπου "ε, δεν εχω προβλημα στο καψιμο μιας τραπεζας γιατι εκφραζει το καπιταλιστικο..μπλα μπλα μλπα", ομως με εξαιρεση την παρουσια του σε 3-4 διαδηλωσεις, δεν ξερει καν ποσα οκτανια πρεπει να ειναι η βενζινη που μπαινει μεσα στη μολοτωφ! Αλλα λεμε για να το παιξουμε καποιοι, και αλλα κανουμε απο το φοβο μην μας πιασουν...Οχι 2 μετρα και 2 σταθμα ομως!

Ο ελληνικος λαος ειναι πολλα μιλια μακρια απο Κουβα, Μεξικο, Αργεντινη, Κολομβια, κλπ κλπ...Και οσο και να κοπαναμε τον κωλο μας κατω, εχουμε αλλη φιλοσοφια, αλλη ιστορια, αλλα "πιστευω". Δεν μπορει μια χουφτα 100 ανθρωπων να επιβαλλει μια αλλγη που η κοινωνια δεν αντεχει και δεν θελει στο κατω κατω!
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #1338 στις: 04/08/07, 14:37 »
Η ελλαδα ειναι απο τις λιγοτερο ''βιαιες'' χωρες αυτη την στιγμη... Καλα αμα ζουσε ο freemind στο μεξικο ή στο περου ή στην αργεντινη ή στην κορεα ή στην κινα ή ...ή. θα ειχε τρελαθει τωρα.. Αμα κανει ετσι με το καψιμο των τραπεζων εκει που καιγονται τα παντα..τι θα ελεγε..?? Αμα τους ελεγε αυτα που μας λεει και εμας εδω θα τον καιγανε και αυτον μαζι!!!  :o

Συγκρίνεις τη "καταπίεση" του Έλληνα με αυτά που ζούνε στο Μεξικό, Αργεντινή κλπ,κλπ? :o :o :o :o

Φυσικά και η Ελλάδα είναι λιγότερο "βίαιη" χώρα απο αυτές που αναφέρεις, καθώς μιλάμε για 2 τελείως διαφορετικά πράγματα... Έχω ξαναπεί οτι οποιαδήποτε σύγκριση σε "καταπιεστικό" και "αγωνιστικό" επίπεδο, της Ελλάδας, με τις παραπάνω χώρες, είναι το λιγότερο βλάσφημη..

Κάτι μου λέει οτι την παραέχουμε δεί επαναστάτες...

Εφόσον όμως γουστάρεις συγκρίσεις, ας συγκριθούμε με Ελβετία... Τί βία έχουν εκεί?

Ελπίζω πραγματικά να καταλάβεις το παράδειγμα που σου φέρνω, και να μην αρχίσεις τις "επαναστατικές" αηδίες...
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1339 στις: 04/08/07, 16:01 »

Συγκρίνεις τη "καταπίεση" του Έλληνα με αυτά που ζούνε στο Μεξικό, Αργεντινή κλπ,κλπ? :o :o :o :o

Φυσικά και η Ελλάδα είναι λιγότερο "βίαιη" χώρα απο αυτές που αναφέρεις, καθώς μιλάμε για 2 τελείως διαφορετικά πράγματα... Έχω ξαναπεί οτι οποιαδήποτε σύγκριση σε "καταπιεστικό" και "αγωνιστικό" επίπεδο, της Ελλάδας, με τις παραπάνω χώρες, είναι το λιγότερο βλάσφημη..

Κάτι μου λέει οτι την παραέχουμε δεί επαναστάτες...

Εφόσον όμως γουστάρεις συγκρίσεις, ας συγκριθούμε με Ελβετία... Τί βία έχουν εκεί?

Ελπίζω πραγματικά να καταλάβεις το παράδειγμα που σου φέρνω, και να μην αρχίσεις τις "επαναστατικές" αηδίες...
και εγω οταν διαβασα αυτην την απαντηση αυτο σκεφτηκα...συγκρινονται οι καταπιεσης του μεξικου και της κινας με αυτες της ελλαδας?...μου φαινετε οτι απο αυτην την συγκριση φανερονονται πολλα αυτης της ιδεολογιας...α..και καπου ειδα περι ψευτοαναρχικων και αναρχικων...θα το ξαναπω....ψευτοναρχικος-βιαιος=αναρχοαυτονομος, αναρχικος=ειρηνικος, ιδεολογια που δεν την ξερουν καποιοι εδω μεσα...
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #1340 στις: 04/08/07, 17:10 »
α..και καπου ειδα περι ψευτοαναρχικων και αναρχικων...θα το ξαναπω....ψευτοναρχικος-βιαιος=αναρχοαυτονομος, αναρχικος=ειρηνικος, ιδεολογια που δεν την ξερουν καποιοι εδω μεσα...

Α, δηλαδή ο Μπακούνιν που όποτε μπορούσε βρισκόταν στα οδοφράγματα δεν ήταν αναρχικός. Ευχαριστώ που με διαφώτισες!

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1341 στις: 04/08/07, 17:19 »
α..και καπου ειδα περι ψευτοαναρχικων και αναρχικων...θα το ξαναπω....ψευτοναρχικος-βιαιος=αναρχοαυτονομος, αναρχικος=ειρηνικος, ιδεολογια που δεν την ξερουν καποιοι εδω μεσα...

Α, δηλαδή ο Μπακούνιν που όποτε μπορούσε βρισκόταν στα οδοφράγματα δεν ήταν αναρχικός. Ευχαριστώ που με διαφώτισες!
πεταξε καμια μολοτωφ και σε τι κατασταση βρισκοταν τοτε η χωρα του?.... ;)
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1342 στις: 04/08/07, 17:27 »

Αν εξαιρεσεις πως ακομα περιμενω απαντησεις, εστω και απο εναν ψευδοαναρχικο ( οποτε μας συμφερει βλεπω, τον αποδεχομαστε τον ορο...ε ρε ξυλο που θελετε ), νομιζω πως εχετε χασει "αγρια" την μπαλα. Διοτι εαν εμενα με κατηγορειτε για φασιστα, τοτε οι ιδεες σας περι "θα τον καιγανε και αυτον μαζι" ειναι αν μη τι αλλο ΧΟΥΝΤΙΚΗ.

Α.. το ξυλο δεν ειναι χουντικο....

George Morrison, η δικη  μου αυτοκριτικη βρισκεται στην ιδεολογια μου, που την εχω γραψει πολλα post πισω.

Η αυτοκριτικη βρισκεται στην ιδεολογια? ? ? ? Η αυτοκριτικη βρισκεται στις πραξεις και τις ενεργειες που κανεις για να επικρατησει η ιδεολογια που υποστηριζεις.. Η αυτοκριτικη βρισκεται στην πραξη οχι στην θεωρια.. δηλαδη Το τι πραττεις, οχι το τι λες... αλλα εσυ μονο λες
« Τελευταία τροποποίηση: 04/08/07, 17:32 από pNd »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #1343 στις: 04/08/07, 17:39 »

πεταξε καμια μολοτωφ και σε τι κατασταση βρισκοταν τοτε η χωρα του?.... ;)

Οργάνωσε κοινωνικές και εθνικοαπελευθερωτικές επαναστάσεις σε αρκετές χώρες (συνήθως ανεπιτυχώς, είναι η αλήθεια) και πολέμησε σε αυτές, αφού εκδιώχθηκε για την επαναστατική του δράση στη Ρωσία (όπου και φυλακίστηκε αμέσως μόλις επέστρεψε). Θεωρείται παρ' όλα αυτά από τους σημαντικότερους αναρχικούς συγγραφείς.

Ο Κροπότκιν (νομίζω ανέφερε κάτι σχετικό πιο πάνω ο Άρης) υποστήριζε την ολοκληρωτική καταστροφή του παρόντος συστήματος και των θεσμών του (αστυνομία, τράπεζες κλπ) ώστε να ανοικοδομηθεί εξ αρχής μία νέα, ελεύθερη κοινωνία βασισμένη στις ελεύθερες συμφωνίες μεταξύ των ανθρώπων, την αναρχική. Κι αυτός είναι ίσως ο πιο πολυδιαβασμένος (και κατά τη γνώμη μου πιο ώριμος και κατασταλαγμένος) θεωρητικός του αναρχισμού.

Αυτοί λοιπόν είναι ψευτοαναρχικοί;

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1344 στις: 04/08/07, 17:46 »

Κατσε ρε φιλε! Μηπως γινεται το αντιθετο? Μηπως εμεις σαν χωρα δειχνουμε υπερβολικη ανοχη σε ατομα σαν και σενα; Ειναι ή δεν ειναι νομος του κρατος και υποχρεωση του πολιτη να μην προκαλει καταστροφες και βανδαλισμους;

Οχι..οσο ζω και εχω γλωσσα τετοια χαρη δεν θα σας κανω!

Η υποχρεωση του πολιτη ειναι να αντιστεκεται στην κρατικη βια και τους νομους που την εξυπηρετουν..<< Πριν καποια χρονια το ΠΑΣΟΚ, ειχε ποινικοποιησει τις καταληψεις σε σχολεια, σχολες...Αυτο τι σημαινει?? Οτι οι φοιτητες δεν πρεπει να κανουν καταληψεις??, επειδη υπαρχει νομος που τις απαγορευει?? >>

Βασικα δεν χρειαζεσαι γλωσσα, χερια χρειαζεσαι για να γραφεις στον υπολογιστη..

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1345 στις: 04/08/07, 17:51 »
TheTr00p3r...προτιμω την εκφραση αναρχοαυτονομος...αυτοι δλδ που την επαναστηκοτητα τους την δειχνουν μονο σε πορειες με αποτελεσμα να της καταστρεφουν....στην ρωσσια τα πραγματα ηταν αγρια....και επειδη εχω συγκενεις που πεθαναν εκει και δεν θα σου πω την ιστορια...αλλα οτι ξερω λιγο καλυτερα απο την ζωη τοτε..θα σου πω μονο οτι αναρχικοι ειναι αυτοι που αντιδρουν..πχ γκαντι...και οχι αυτοι που αντιδρουν στη πλατεια των εξαρχειων και στις πορειες μονο...υπηρχαν τραγουδιστες αναρχικοι που αντιδρουσαν και αυτοι στις πλατειες αλλα δεν εκαψαν ποτε καμια τραπεζα ουτε κανενα αυτοκινητο... αλλα αντιδρουσαν και στα τραγουδια τους... ;)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #1346 στις: 04/08/07, 18:15 »
Λοιπόν, επειδή ζαλίστηκα με τους χαρακτηρισμούς και τις ορολογίες, ορίστε πώς βλέπω εγώ τα πράγματα:

Αναρχία είναι η πολιτική/κοινωνική κατάσταση στην οποία δεν υπάρχει κανένα είδος εξουσίας και η πρόοδος/ασφάλεια/τάξη δεν επιτυγχάνεται βάσει νομοθεσίας αλλά μέσω ελεύθερων συμφωνιών μεταξύ των πολιτών. Αναρχικός είναι όποιος συμφωνεί με τη παραπάνω θεωρία του αναρχισμού.
Οι θεωρητικοί που έβαλαν τα θεμέλια για την ανάπτυξη του αναρχισμού ως θεωρία υπέδειξαν, είτε σε θεωρητική βάση είτε εμπράκτως, κάποιες μεθόδους για επιτευχθεί η επανάσταση που θα φέρει αυτό το σύστημα αλλά και θεσμούς για να τη συντηρήσουν. Μέθοδοι που κάποιες φορές συγκρούονται μεταξύ τους αλλά έχουν έναν κοινό στόχο, την οικοδόμηση μιας ελεύθερης κοινωνίας.
Είναι λογικό λοιπόν από κάποιους να υποστηρίζονται κάποιες μέθοδοι και από άλλους κάποιες άλλες, αφού ο καθένας μας έχει τις δικές του ιδέες και απόψεις, ακόμη και όταν συνυπάρχουμε κάτω από μία κοινή ομπρέλα, όπως αυτή του αναρχισμού. Όλοι όμως, είναι ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ. Η επαναστατική δράση είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από τη θεωρητική βάση στην οποία κινείται και δεν είναι η ίδια για κάθε άτομο. Απόδειξη το ότι ακόμα και πατέρες του αναρχισμού (όπως ο Προυντόν και ο Μπακούνιν) διαφωνούσαν σε αρκετά πράγματα, επαναστατικής και θεσμικής φύσεως, άνηκαν όμως στην ίδια ιδεολογική/πολιτική οικογένεια.
« Τελευταία τροποποίηση: 04/08/07, 18:17 από TheTr00p3r »

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1347 στις: 04/08/07, 21:35 »
pND υπαρχουν ορισμενες ερωτησεις που δεν απαντησες. Δεν πειραζει. Λογικο ειναι και σε παραδεχομαι που πας "πλαγιως" να τις αποφυγεις. Η παραδοχη της κακης καταστασης του "ψευδοαναρχικου" χωρου, θα ηταν καταστροφη για τα πιστευω σου. Σε καταλαβαινω. Ειναι τρομερο να γκρεμιζεται ο κοσμος που εχεις χτισει..

Η αυτοκριτικη ειναι στην ιδεολογια. Γιατι η δικη μου ιδεολογια δεν απαιτει ξυλο, βια και βανδαλισμους. Ουτε απειλες του τυπου "αμα φιλε μου ησουν στο Μεξικο θα σε ειχαν σαπισει στο ξυλο". Αυτα να τα λετε σε πιο ανυπερασπιστους απο το λογο τους, ανθρωπους.

Ας προσθεσω και μια νεα ερωτηση στη σειρα των..αναπαντητων.
Δηλαδη οι ιδιοι ανθρωποι που ευνοουν τη βια, θα μπορεσουν να ζησουν ισοι μεταξυ ισων σε μια κοινωνια; Δεν το νομιζω. Γιατι οταν θα εχουν τελειωσει ολα ( ουτοπικα μιλωντας τωρα, γιατι βλεπουμε πως τιποτα δεν γινεται ) θα πουν "κατσε ρε φιλε..εμεις καναμε την αλλαγη..δικαιουμαστε κατι καλυτερο"...

Και βεβαια, θα αναμενω παντα μια απαντηση στα ερωτηματα...

DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος FAIRY-The return!

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #1348 στις: 04/08/07, 22:27 »
Ίσως να είναι ασχετο και σχετικό μαζί και το βάζω χωρίς να έχω διαβάσει τι έχετε γράψει αλλα δεν ήξερα σε πιο άλλο θέμα μπορούσα να βάλω ένα τέτοιο απόσπασμα...Είναι απόσπασμα από ένα βιβλίο και ο πρωταγωνιστής "συνομιλεί" με την δικαιοσύνη. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν μονόλογο του ήρωα...Όταν το διάβασα είχα εντυπωσιαστεί τόσο πολύ που το έχω διαβάσει πάνω απο 10 φορές σήμερα. και αντικατοπτρίζει ακριβώς την σημερινή κατάσταση και την έννοια της αναρχίας.... Ετσι για να δίνουμε και έναν άλλον τόνο στο τόπικ  :P :P

- Σε θαύμαζα για πολύ καιρό, αν και απο μακριά όταν ήμουν παιδί σε κοιτούσα επίμονα απο τα χαμηλά. Έλεγα του πατέρα μου "Ποια είναι αυτή η κυρία?" και απαντούσε "Είναι η Κα δικαιοσύνη" και έλεγα "δεν είναι πολύ όμορφη?" Παρακαλώ μην θεωρήσεις ότι ήταν απλά σωματικό. Ξέρω πως δεν είσαι τέτοιο κορίτσι. Σε αγαπούσα ως ιδανικό. Αυτό όμως ήταν καιρό πριν. Γιατί σήμερα φοβάμαι πως υπάρχει άλλη...
- Τι? Ντροπή σου! Με πρόδωσε για μια άλλη!
- Εγώ κυρία διαφωνώ! Γιατί ήταν η δική σου απιστία που με έσπρωξε στην αγκαλιά της...Α χα! Σε αιφνιδίασε αυτό σωστά? Σκέφτηκες ότι δεν γνώριζα το παραστράτημα σου, εγώ όμως ξέρω τα πάντα! Ειλικρινά δεν ήταν έκπληξη για μένα όταν το έμαθα...πάντα σου άρεσαν οι άντρες με στολή.
-Στολή? Μα δεν έχω ιδέα τι εννοείς. Δεν υπήρχε άλλος,ήσουν ο μόνος
-Ψεύτρα! Αρνείσαι ότι σε κάνει ότι θέλει με τα περιβραχιόνια και τις μπότες του?....Τι τρέχει κατάπιες την γλώσσα σου? Μαλιστα, τώρα ξεσκεπάστηκες. Δεν είσαι πλέον η δικαιοσύνη μου. Είσαι η δική του δικαιοσύνη, πλάγιασες με άλλον και εγώ σου ανταπέδωσα στα ίσα.
- Ποιά είναι? Πως την λένε?
- Την  λένε αναρχία και μου έμαθε περισσότερα ως ερωμένη απο όσα εσύ! Αυτή μου έμαθε ότι η δικαιοσύνη δεν έχει νόημα χωρίς την ελευθερία. Είναι έντιμη. Δεν δίνει υποσχέσεις άρα δεν αθετεί καμία. Αντίθετα με εσένα εταίρα. Αναρωτιόμουν γιατί ποτέ δεν με κοιτούσες στα μάτια...τώρα ξέρω.
« Τελευταία τροποποίηση: 04/08/07, 22:30 από fairy-tale »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #1349 στις: 04/08/07, 23:09 »
Θα μας εκμυστηρευτείς τον τίτλο του βιβλίου; :)