Αποστολέας Θέμα: Tom Waits-"Orphans"  (Αναγνώστηκε 4435 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Bάγια

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • www.vagiapapapostolou.gr
    • Προφίλ
Tom Waits-"Orphans"
« στις: 06/12/06, 01:29 »
Πρόσφατα πληροφορήθηκα πως ο Tom Waits κυκλοφόρησε ένα τριπλό άλμπουμ.
Το «orphans».
Μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι?
Μήπως θα μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει με (κάποιες έστω) «λεπτομέρειες» μέσω πμ?? ;D

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων... ;)

Αποσυνδεδεμένος kain

• Παλιός
  • Φύλο: Άντρας
  • Still On The Road
    • Προφίλ
Απ: Tom Waits-"Orphans"
« Απάντηση #1 στις: 06/12/06, 01:48 »
Τί θα λέγατε να ξεκινήσουμε με τα tracklists, διδα Βάγια μας? ;D

CD1: Brawlers

01. Lie To Me
02. LowDown
03. 2:19
04. Fish In The Jailhouse
05. Bottom Of The World
06. Lucinda
07. Ain't Goin' Down To The Well
08. Lord I've Been Changed
09. Puttin' On The Dog
10. Road To Peace
11. All The Time
12. The Return Of Jackie and Judy
13. Walk Away
14. Sea Of Love
15. Buzz Fledderjohn
16. Rains On Me

CD2: Bawlers

01. Bend Down The Branches
02. You Can Never Hold Back Spring
03. Long Way Home
04. Widow's Grove
05. Little Drop Of Poison
06. Shiny Things
07. World Keeps Turning
08. Tell It To Me
09. Never Let Go
10. Fannin Street
11. Little Man
12. It's Over
13. If I Have To Go
14. Goodnight Irene
15. The Fall Of Troy
16. Take Care Of All My Children
17. Down There By The Train
18. Danny Says
19. Jayne's Blue Wish
20. Young At Heart

CD3: Bastards

01. What Keeps Mankind Alive
02. Children's Story
03. Heigh Ho
04. Army Ants
05. Books Of Moses
06. Bone Chain
07. Two Sisters
08. First Kiss
09. Dog Door
10. Redrum
11. Nirvana
12. Home I'll Never Be
13. Poor Little Lamb
14. Altar Boy
15. The Pontiac
16. Spidey's Wild Ride
17. King Kong
18. On The Road
19. Dog Treat
20. Missing My Son
« Τελευταία τροποποίηση: 06/12/06, 13:20 από kain »

Αποσυνδεδεμένος kain

• Παλιός
  • Still On The Road
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 06/12/06, 01:48 »
Και ιδού τί λέει ο ίδιος ο μυσταγωγός κύριος Tom για αυτήν την κυκλοφορία:

When I was small I always thought that songwriters sat alone at upright pianos in cramped smoky little rooms with a bottle and an ashtray and everything came in the window blew through them and came out of the piano as a song…and in a weird way that is exactly what happens.

What’s Orphans? I don’t know. Orphans is a dead end kid driving a coffin with big tires across the Ohio River wearing welding goggles and a wife beater with a lit firecracker in his ear.

At the center of this record is my voice. I try my best to chug, stomp, weep, whisper, moan, wheeze, scat, blurt, rage, whine, and seduce. With my voice, I can sound like a girl, the boogieman, a Theremin, a cherry bomb, a clown, a doctor, a murderer…I can be tribal. Ironic. Or disturbed. My voice is really my instrument.

Kathleen and I wanted the record to be like emptying our pockets on the table after an evening of gambling, burglary, and cow tipping. We enjoy strange couplings, that’s how we got together. We wanted Orphans to be like a shortwave radio show where the past is sequenced with the future, consisting of things you find on the ground, in this world and no world, or maybe the next world. Whatever you imagine that to be.

If a record really works at all, it should be made like a homemade doll with tinsel for hair and seashells for ears stuffed with candy and money. Or like a good woman’s purse with a Swiss army knife and a snake bite kit.

Orphans contains songs for all occasions. Some of the songs were written in turmoil and recorded at night in a moving car, others were written in hotel rooms and recorded in Hollywood during big conflamas. That’s when conflict weds drama. At any rate these are the ones that survived the flood and were rescued from the branches of trees after the water’s retreat.

Gathering all this material together was like rounding up chickens at the beach. It’s not like you go into vault and check out what you need. Most of it was lost or buried under the house. Some of the tapes I had to pay ransom for to a plumber in Russia. You fall into the vat. We started to write just to climb out of the vat. Then you start listening and sorting and start writing in response to what you hear. And more recording. And then you get bit by a spider, go down the gopher hole, and make a whole different record. That was the process pretty much the last three years.

Then we met Karl Derfler, a wizard engineer who works at Bay Side Studios in Richmond, CA, in the science fiction part of town. A battlefield medic, he did a Lazarus on a number of the songs and recorded all the new material.

On Orphans there is a mambo about a convict who breaks out of jail with a fishbone, a gospel train song about Charlie Whitman and John Wilkes Boothe, a delta blues about a disturbing neighbor, a spoken word piece about a woman who was struck by lightening, an 18th century Scottish madrigal about murderous sibling rivalry, an American backwoods a cappella about a hanging. Even a song by Jack Kerouac and a spiritual with my own personal petition to the Lord with prayer…There’s even a show tune about an old altar boy and a rockabilly song about a young man who’s begging to be lied to.

I think you will find more singing and dancing here than usual. But I hope fans of more growling, more warbling, more barking, more screeching won’t be disappointed either.

Tom Waits
August 2006

(Πηγή: www.anti.com)

Αποσυνδεδεμένος Bάγια

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 06/12/06, 01:50 »
Ωωωω...σας ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Kain!
Και για τις πληροφορίες αλλά και για την αμεσότατη ανταπόκριση  :)
Θα τα διαβάσω όλα μετά προσοχής... ;)

Αποσυνδεδεμένος kain

• Παλιός
  • Still On The Road
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 06/12/06, 01:58 »
Παρακαλούμε.
Σύντομα ευελπιστούμε να έχουμε και τη δυνατότητα να σας μεταφέρουμε τις -πλείστες- "λεπτομέρειες". ;) :D

(Προς συντονιστές: μήπως το θέμα να μεταφερθεί στις Δισκοκριτικές?)

Αποσυνδεδεμένος Bάγια

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 06/12/06, 02:04 »

(Προς συντονιστές: μήπως το θέμα να μεταφερθεί στις Δισκοκριτικές?)

...εν τέλει, ταιριάζει στην ενότητα που λές.
Να μεταφερθεί, να μεταφερθεί!
Αρκεί να μην ξεχαστεί η λαχτάρα μου για τις "λεπτομέρεις"  ;D

Kain,
κι εμείς, δεν ξέρεις πώς ευελπιστούμε  :D

Αποσυνδεδεμένος juliad

• Παλιός
  • Μωρά μου είστε τα θαύματα που μου χουνε προσφέρει
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 06/12/06, 10:02 »
Εγώ προς το παρόν ακούω κάτι λίγα απο εδώ
http://www.myspace.com/tomwaits

Ωραία τομγουαιτσκά μου ακούγονται... :)

Απο περιέργεια υπάρχω
και απο καραγκιοζλίκι

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
    • Προφίλ
    • Myspace
« Απάντηση #7 στις: 06/12/06, 10:25 »
Κατεβαίνουν τα σιντί από ξένο hub. Οποιος τα θέλει ένα πμ will be enough  ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος Bάγια

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 06/12/06, 16:07 »
Έχω πλέον όλες τις "λεπτομέρειες"... ;D
Πολλά ευχαριστώ για τον Kain που έκανε τον κόπο... :)
Οποιος ενδιαφέρεται ας στείλει πμ  ;)

Αποσυνδεδεμένος kain

• Παλιός
  • Still On The Road
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 06/12/06, 16:09 »
Αρκεί να μην ξεχαστεί η λαχτάρα μου για τις "λεπτομέρεις"  ;D
Ασφαλώς και δεν ξεχάστηκε, ανέβηκαν τα σκαλιά σας και μάλιστα όπου να'ναι θα πρέπει να σταμάτησαν στην πόρτα σας και σιγοτραγουδούν :D (για να παραφράσω το τραγούδι του Χατζηνάσιου με τη Μεγάλη Κυρία).

Περαν αυτού, οι Καβγατζήδες, οι Φωνακλάδες και οι Μπάσταρδοι χτύπησαν την πόρτα αρκετών ακόμα. Για όσους δεν ήρθαν ακόμη σε επαφή με τα εν λόγω φιντάνια, τόπος και ώρα συνάντησης κανονίζονται μέσω ΠΜ. Η φορτωτική είναι έτοιμη. ;) ;D
« Τελευταία τροποποίηση: 06/12/06, 16:51 από kain »

Αποσυνδεδεμένος mymood

• Παλιός
  • Κι ειχε μια απλοχεριά να υπερπηδάς το δεν βαριέσαι
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 09/12/06, 21:43 »
Και να που φτασαμε χαρη στην Βαγια και στον Γιωργο (kain) να συζηταμε για τον μεγαλο αμερικανο τραγουδοποιο,συνθετη, ηθοποιο και οχι μονο Tom Waits.
Σας ευχαριστω πολυ παιδια που ξαναφερατε στον χωρο μου την μοναδικη και ιδιαιτερη φωνη του, την μουσικη μεγαλοφυια του, το θεικο του χαρισμα. Εκατσα και ξαναψαξα τα δικα του, τις μουσικες του απο ταινιες μοναδικες,παλιους δισκους του και βεβαια το Blue Valentines και τωρα τα Ορφανα του .
Δεν θα επεκταθω. Ουτε μπορω, ουτε και εκτιθεμαι. Απλα ακουω και ξανακουω και μελαγχολικα και απροθυμα υποτασσομαι σ αυτο που αντιστεκομουνα χρονια τωρα, στην παγκοσμιοποιηση. Αισθανομαι ενας περηφανος πολιτης αυτου του πλανητη και μονολογω, ναι αυτον τον θελω συμπολιτη μου, θελω ναμαστε απο τον ιδιο τοπο, απο το ιδιο χωριο,θελω ναναι ειναι ενας Δικος μου ;)

Στα ορφανα του απλα φαινεται ολη η διαδρομη μεσα απο την jazz και το rock και μετα σ αυτα που ολοκληρη Αμερικη με τα ραδιοφωνα της αρνιοτανε να ακουστουν, ενας παραδοξος συνδιασμος μιας παραξενης ενορχηστρωσης, που τον ισχυροποιησε ομως και του χαρισε μια δυνατη εκτιμηση τοσο στους ανθρωπους της μουσικης οσο και στους οπαδους του.
"Κύριε, Των Δυνάμεων η Επίκληση, ελλοχεύει στην Εξάντληση." Γιωργος Μέρκας.

Αποσυνδεδεμένος Bάγια

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 09/12/06, 22:29 »
TOM WAITS

ΑΓΓΕΛΟΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ

"Φωνή ποτισμένη στο ουίσκι και τον καπνό πριν πάρει τους δρόμους καβάλα σε μια; Κάντιλακ. Από το 1999, μάλιστα, που κυκλοφόρησε το και εμπορικά πετυχημένο “Mule Variations”, ακούγεται σαν να βγαίνει απ’ τον υπόνομο την ώρα που κάποιος τραβά το καζανάκι της τουαλέτας".

Ετσι ξεκινάτε το άρθρο σας κύριε Χριστοδουλόπουλε στο ΕΨΙΛΟΝ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας 03.12.06.  Κι εγώ αναρωτιέμαι. Ξέρετε πολλούς υπόνομους που την ώρα όπου κάποιος τραβάει το καζανάκι, αναδύουν μελωδίες όπως αυτές του Τom Waits?? Ή έστω φωνές σαν κι αυτές, εφόσον αναφέρεστε συγκεκριμένα στη φωνή του…?? Κρίνοντας από την συνέχεια του άρθρου σας (το οποίο ομολογώ πως είναι συμπαθέστατο), θέλω να πιστεύω πως πρόκειται απλά για μια ατυχέστατη στιγμή του γραπτού σας λόγου…Ο χαρακτηρισμός "ακούγεται σαν να βγαίνει απ’ τον υπόνομο την ώρα που κάποιος τραβά το καζανάκι της τουαλέτας", αν μη τι άλλο είναι άκομψος και δεν ταιριάζει με το υπόλοιπο των όσων λέτε στη σελίδα 168.

Αυτό είναι το μειλ που πριν λίγο έστειλα στο Έψιλον.
Διότι είναι κρίμα...

Για όσους δεν έχουν ακούσει ακόμα τα "Ορφανα" του Waits, ας το κάνουν!!!

« Τελευταία τροποποίηση: 08/02/07, 17:37 από Bάγια »

Αποσυνδεδεμένος kain

• Παλιός
  • Still On The Road
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 13/01/07, 09:04 »
Ένας δημιουργός που ρίχνει στην αγορά 56 τραγούδια, εκ των οποίων λίγες σχετικά επανεκτελέσεις και διασκευές, θα μπορούσε να χρεωθεί είτε με γενναιοδωρία είτε με αμετροέπεια.
Ο κύριος Tom χρεώνεται εν τέλει τον δημιουργικό του εαυτό σε γενναίες δόσεις για τα αυτιά μας.
Από πού να ξεκινήσεις και πού να τελειώσεις με τη συγκεκριμένη κυκλοφορία... Στον πρώτο δίσκο κλείνει το μάτι στον μπάρμπα-Διόνυσο, στον δεύτερο είναι φωνακλάς για τους ψιθύρους και στον τρίτο ανοίγει την πόρτα στα πειραματικά του δωμάτια, με το "μπαστάρδεμα" ήχων, στίχων και φυσιογνωμιών.
Σταθερή πυξίδα σε αυτό το τριώδιο ο παραμυθατζής, δηλ. η φωνή του.

Παρά τα ονόματά τους, είναι καλά παιδιά αυτά τα Ορφανά. Ας τα υιοθετήσουμε.

Αποσυνδεδεμένος Vonthrasivulas

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 02/02/07, 13:25 »
 Καλημέρα

Μερικές φορές ακούγοντας τον Waits μου έρχονται εικόνες απο Αμερική στο μυαλό μου , εικόνες απο μοτέλ στην έρημο ,  τρένα στον νότο με ατελείωτα  βαγόνια φορτομένα με γελάδια να περνούν σε διαβαση  με εντονη  την μυρωδιά των ζώων ,  μεθύσια , κρεπάλες   και τοσα άλλα .

Αυτό όμως που μου έχει κανει εντύπωση είναι ο έντονος  λυρισμός και η μεγάλη ευαισθησία που ΚΡΥΒΟΥΝ τα τραγούδια του

Πως να μην έχω τελικά τεράστεια αδυναμία στην Αμερική με τέτοιους γιγαντες ?

Είναι  μοναδικός

« Τελευταία τροποποίηση: 02/02/07, 16:06 από Vonthrasivulas »