Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, μολονότι πιάνω τον εαυτό μου να θέλγεται περισσότερο από την αγγλική σκηνή, διότι αυτές οι συνολικές κρίσεις δε βασίζονται σε αντικειμενικό αξιόμετρο για να μιλάμε στη βάση του πολύ και του λίγο. Παραβλέπω το συμπέρασμα περί Beatles...η ιστορία έχει αποφανθεί προ πολλού. Για τους Muse πάντως, φυσικά και δε θα τους αποκαλούσα "το πιο μεγάλο συγκρότημα"...δεν έχω βέβαια διάθεση να πείσω κανέναν για το αντίθετο, αλλά το βρίσκω τουλάχιστον υπερβολικό.
Κάπου όμως παραγνωρίζουμε και την προσφορά της αμερικανικής σκηνής στα πράγματα...ρίχνω μερικά σημαντικότατα ονόματα του παρελθόντος, έτσι για την ποικιλία του πράγματος:
Bob Dylan, R.E.M., Nirvana, KISS, The Ramones, Bruce Springsteen, The Beach Boys, The Doors, Pearl Jam, Sonic Youth, The Velvet Underground, Patti Smith, Red Hot Chili Peppers, Pixies, The Stooges (Iggy Pop), Joan Baez, MC5, Television, The Talking Heads, Peter Ubu, Suicide και πολλοί πολλοί άλλοι που έβαλαν το λιθαράκι τους για να έχουμε τη σύγχρονη σκηνή. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Απλές προτιμήσεις εκφράζουμε.