Γιατι διαφωνεις ακριβως; Δεν υπαρχουν Ελληνες επαγγελματιες μουσικοι;
Ίσως θα έπρεπε να ανοίξουμε νέο θέμα γι'αυτό, γιατί νομίζω ότι με τα παρακάτω βγαίνω way off topic.
Κατά τη γνώμη μου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ποιον ορισμό δίνεις στον όρο "επαγγελματίας". Στη Θεσσαλονίκη, όταν σπούδαζα, έπαιζα επί τρία χρόνια σε μπαράκια κιθάρα και τραγουδούσα, για 5.000 δραχμές (αργότερα έφτασα τα 20 Ευρώ

). Μετά, για άλλα δύο χρόνια, ήμουν DJ σε μαγαζιά και πάρτυ. Τα τελευταία δύο χρόνια παίζω σε live σκηνές 1-2 φορές το μήνα με το συγκρότημά μου, επί πληρωμή πάντα, ενώ είμαι και στο live συγκρότημα "δισκογραφημένου" τραγουδουποιού.
Δε νομίζω όμως ότι θεωρούμαι επαγγελματίας μουσικός ή DJ. Ακόμη κι αν παίζω κιθάρα 15 χρόνια και έχω κάνει "πάνω από 20" συναυλίες και έχω βάλει μουσική ως DJ εκατοντάδες φορές.
Όμως ένας οποιοσδήποτε τύπος, που τον "ανακαλύπτουν" ως ταλέντο, του προσφέρουν ένα συμβόλαιο, και εν μία νυκτί βρίσκεται στο top ten των πωλήσεων και των charts, θεωρείται στην Ελλάδα "επαγγελματίας" (ακόμη και αν τα πρώτα - και τελευταία- μαθήματα τα έκανε με την Μασίνο στο Fame Story!).
Ξαναγυρνάω λοιπόν στο θέμα του ορισμού και ρωτάω: τι είναι αυτός ο περίφημος "επαγγελματίας"; Αυτός που ζει αποκλειστικά από τη μουσική; (πόσοι είναι αυτοί; ) Αυτός που κάνει live επί πληρωμή; (δηλαδή κι εγώ που παίζω πρώτα απ'όλα γιατί μ'αρέσει και βγάζω και λίγα έξτρα $$ από αυτό; ) Αυτός που έχει τις μουσικές γνώσεις/ έχει σπουδάσει σαν μουσικός (και τότε οι άλλοι που δεν έχουν σπουδάσει αλλά είναι φανταστικοί μουσικοί τι είναι; );