Αποστολέας Θέμα: Stadium Arcadium  (Αναγνώστηκε 6828 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος aris 13888, ο saprikios anathematistis

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Ό,τι αρέσει σ' όποιον αρέσει!
    • Προφίλ
Stadium Arcadium
« στις: 03/01/07, 22:49 »
Αργησα λιγο, αλλα σημερα τελειωσα την ακροαση ολου του δισκου!

Μου φανηκε ωραιο σιντι, ηρεμο αλλα αρκετα γρηγορο καλο, που ουτε σε κουραζει με το μεγεθος του, αλλα ουτε σε κανει να βαριεσαι!!

Πιο πολυ μου αρεσε το πρωτο σιντι, ειδικα τα 5 πρωτα κομματια, ενω απο το 2ο ξεχωρισα παρα πολυ το Hard to Concetrate!

Aυτο που μαρεσε παρα πολυ, ειναι οτι φαινεται πολυ καθαρα και καλα το μπασο, ο μπασιστας παιζει παρα πολυ ωραια!
Και με αφορμη αυτα που διαβασα στο "Χειροτερος δισκος" θα με ενδιεφεραν οι αποψεις!

Btw τωρα κατεβαζω το Blood Sugar Sex & Magik, ο funk τυπος του (οπως διαβασα) με εκανε να ενδιαφερθω αρκετα...

Αποσυνδεδεμένος fenderiarhs

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Απ: Stadium Arcadium
« Απάντηση #1 στις: 04/01/07, 09:22 »
δισκαρα

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 04/01/07, 14:46 »
Τα χουμε ξαναπει 10-20 φορες.... Αρκετα καλος και ευχαριστος δισκος αλλα σε αφηνει με μια πικιρα. Δεν εχει ολες αυτες τις επιτυχιες των αλλων... Εχει πολλα παρα πολλα σε βαθμο κακουργηματος ευκολοακουστα κομματια να περναει η ωρα. Ολα ωραια ολα καλα αλλα τδεν εχει τις κομματαρες που βγαζανε καποτε. Μονο ισως το snow και tell me baby
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος aris 13888, ο saprikios anathematistis

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Ό,τι αρέσει σ' όποιον αρέσει!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 04/01/07, 18:38 »
Σορρυ ρε αν τα ξαναπατε παντως απλα δεν παρακολουθουσα το τοπικ το Χειροτερος δισκος κλπ... Απλα ειδα οτι και γραφατε και με αφορμη αυτο εκανα το τοπικ αυτο!

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 17/01/07, 19:27 »
Το ξέρω έχει περάσει καιρός από την τελευταία απάντηση αλλά ήθελα να εκφράσω το παράπονό μου :'(
Το stadium arcadium για μένα είναι ένα απ τα χειρότερά τους με περισσότερο ποπ και ποπ/ροκ τραγούδια.
Σε καμια περίπτωση δε θυμίζει άλλα άλμπουμ τους (californication, blood sugar sex magik, by the way) και μόνο το dani california μου άρεσε κάπως. Όλα τα άλλα χαζοτραγουδάκια...

Αποσυνδεδεμένος Tempus

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 18/01/07, 17:59 »
Οι RHCP μου αρέσουν πολύ σαν ήχος και μερικά τραγούδια τους είναι πολύ πορωτικά και πιασάρικα.Όμως η εμμονή τους σε πολύ στιλζαρισμένη κι επαναλαμβανόμενη αρμονία με χαλάει.Σαν να κυνηγάνε συνέχεια τον εύκολο δρόμο.Στην αρχή νόμιζα πως το Σταντιουμ Αρκαντιουμ ήταν best-of επειδή είναι διπλό.Λοιπόν ακούω τα Dani California , Snow , C'mon girl (αγαπημένο μου) , Desecration Smile , Tell me Baby , 21st Century , Make you feel Better και Death of a Martian.   

Αποσυνδεδεμένος darth puppy

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 28/01/07, 01:50 »
Παιδια μην τρελαθουμε τωρα.
Ο δισκος ΣΠΕΡΝΕΙ!!!! Βεβαια το καλυτερο θα ηταν να λειπουν μερικα τραγουδια
και να εβγαινε σε μονο CD αλλα δεν πειραζει. Εχεις να διαλεξεις τραγουδια
απο την μπαντα που παιζει τα ΠΑΝΤΑ!

Και οσο για τον φιλο "Gers" τους αδικεις πολυ...
Χαζοτραγουδακια τα "Readymade", "Warlocks", "C'mon girl", "Turn it again", "Torture me"
και τα θεικα "Wet sand", "Hey";;;;;;;;
E!! οχι δα!!! Κατι δεν παει καλα εδω.

Ισως για σενα μονο οι Maiden να γραφουν σοβαρη μουσικη...
οπως εκαναν αλλωστε σε δισκους οπως "VIRTUAL IX" (η απολυτη ξεφτιλα)
ή "The X factor" ή "No prayer for the dying".
Ας ειναι καλα ο Adrian που τους εσωσε απο τις ντοματες και τους εγραψε
μερικα σοβαρα τραγουδακια να ακουμε και να γουσταρουμε... φιλτατε GERS
(αληθεια.. υπαρχει ανθρωπος που να ακουει μουσικη, να γνωριζει απο μουσικη
να αγαπαει τους Maiden & και να γουσταρει τον GERS;;;;;;;;;;;; Ημαρτον ΘΕΕ μου!!!!)

Στα εχωσα αγρια ε; Νευριασα φιλε μου.. νευριασα γιατι ΔΕΝ ειναι χαζοτραγουδα...
Αν ακουσεις προσεκτικα τον συγκεκριμενο δισκο ισως να με καταλαβεις...
Αρκει να κρινεις σωστα.
Long live Rock n' Roll

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 04/02/07, 00:51 »
darth puppy ήμουν και είμαι θαυμαστής των rhcp (και δεν κάνω πλάκα, μ' αυτούς πρωτοάκουσα ροκ και ήταν και το αγαπημένο μου συγκρότημα) αλλά άλλο τώρα να έχεις συνηθήσει σε κομμάτια όπως californication, can't stop, give it away, around the world και να σου ''κοτσάρουν'' κι όλας ένα tell me baby. Eπιμένω στην άποψη μου (κι όποιος θέλει τη συμμερίζεται) ότι ο τελευταίος δίσκος τους ήταν πατάτα (δεν καταλαβαίνω γιατί έβγαλαν και διπλό cd, τώσα ωραία τραγούδια ήταν όλα?). Επίσης δεν ακούω μόνο maiden κι ούτε πιστεύω πως μόνο αυτοί γράφουν ωραία μουσική!

Πιστεύω πως όλα τα συγκροτίματα έχουν το δικαίωμα να βγάλουν και χαζοδίσκους, όπως λες και για τους maiden. Απο ότι είδες δεν κρίνω τους rhcp αλλά τον δίσκο τους!!!

Τώρα το άλλο για τον janick gers δεν καταλαβαίνω γιατί το λες ???

Τέλος, αν θες να ξεσπάσεις άλλη φορά, εδώ είμαι εγώ ;D

Αποσυνδεδεμένος ship_me_out!!!

• Παλιός
  • ayeah ;-)
    • Προφίλ
    • www.in.gr
« Απάντηση #8 στις: 09/02/07, 14:31 »
Σε σχεση με τα προηγουμενα των rhcp δεν μου αρεσε ιδιαιτερα. Μου φανηκε λιγο ανιαρος. Ειδικα η τοποθετηση των κομματιων μεσα στον δισκο , η σειρα που ειναι τοποθετημενα δεν λεει....
Μα εγω με εναν αγριο περηφανο χορό! σαν αετος πανω απ' τις λυπες θα πεταξω!
σιγα μην κλαψω! σιγα μην φοβηθω!
ΜΕΓΑΛΕ ΓΙΑΝΝΗ!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος GermanRock

• Παλιός
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Πλεον Μεταπτυχιακοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 07/03/07, 13:48 »

Btw τωρα κατεβαζω το Blood Sugar Sex & Magik, ο funk τυπος του (οπως διαβασα) με εκανε να ενδιαφερθω αρκετα...

Κ πως σου φανηκε?  ??? προσωπικα προτιμω το Stadium Arcadium κ οπιον αλλον δισκο τους απο αυτον κ ας με παρουν με τις ντοματες μερικοι-μερικοι... Γουστα ειναι αυτα...
I can't sleep alone anymore Need someone here with me,All I ever wanted and more My dreams are fighting for ...Never Ending Nightmare,Always there instead of you...MSG

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 11/03/07, 00:57 »

Κ πως σου φανηκε?  ??? προσωπικα προτιμω το Stadium Arcadium κ οπιον αλλον δισκο τους απο αυτον κ ας με παρουν με τις ντοματες μερικοι-μερικοι... Γουστα ειναι αυτα...
Ε νταξει οχι οτι θα εχουν και αδικο... ::)
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος GermanRock

• Παλιός
  • Πλεον Μεταπτυχιακοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 12/03/07, 20:17 »

Ε νταξει οχι οτι θα εχουν και αδικο... ::)

Ο αναμαρτητος πρωτος τη ντοματα βαλεττω!(τωρα μην σχολιασετε ορθογραφια, απο το λυκειο εχω να τα πιασω τα αρχαια, οτι θυμαμαι χαιρομαι! ;D)
I can't sleep alone anymore Need someone here with me,All I ever wanted and more My dreams are fighting for ...Never Ending Nightmare,Always there instead of you...MSG

Αποσυνδεδεμένος sliv22

• Επισκέπτης
  • **
  • i got a halo round me
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 14/03/07, 17:48 »
Παιδιά η ομορφιά του δίσκου είναι πως κλείνει μέσα ό,τι έχουν παίξει οι πέππερς. Και με το παραπάνω. Πολύ ώριμη δουιά, αν και συμφωνώ πως δεν είναι και καλύτερο απ' τα παλιά. Απλά είναι πιο... "μεγαλωμένο"

Και υπάρχει και το Hump de Bump που είναι από τα καλύτερά τους κι ας το προσπερνούν έτσι πολλοί...
Αυτά. Και χαλαρώστε. Είναι απλά ένα άλμπουμ. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα....
ξέρω ότι διαβάζεις αυτό που γράφω κάτω απ'το post μου

Αποσυνδεδεμένος pan-The_gunslinger

• Θαμώνας
  • Gallagher's Dreamer
    • Προφίλ
    • blues lovers
« Απάντηση #13 στις: 15/03/07, 15:46 »
Παιδιά η ομορφιά του δίσκου είναι πως κλείνει μέσα ό,τι έχουν παίξει οι πέππερς. Και με το παραπάνω. Πολύ ώριμη δουιά, αν και συμφωνώ πως δεν είναι και καλύτερο απ' τα παλιά. Απλά είναι πιο... "μεγαλωμένο"

Συμφωνώ απόλυτα!

A.Ο.Ξ - RORY - ΘΑΝΑΤΟΣ +ΤΕΛΟΣ!

Αποσυνδεδεμένος Spir

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
    • spiros
« Απάντηση #14 στις: 07/04/07, 20:56 »
Βασικά ... το είπε ένας πρίν... περι ορέξεως... Η γνώμη μου ειναι οτι είναι ένας πολύ καλός δίσκος - σίγουρα πιο ολοκληρωμένος απο το By the Way... έχει κάποια αδύναμα κομμάτια... αλλά είναι ένα βήμα μπρoστά, προσωπικά δεν θα μου έλεγε τίποτα να ξαναέβγαζαν ενα blood sugar... Tέλως πάντων εαν αποφάσιζαν να βγάλουν 1 cd θα είχαμε μάλλον καλύτερο αποτέλεσμα apo to Californication... Απίστευτη δουλειά στις μελωδίες,σύνθεση,κιθάρες,παραγωγη...

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: 15/04/07, 01:11 »
... αλλά είναι ένα βήμα μπρoστά...
Φίλε, πραγματικά σέβομαι τις απόψεις σου αλλά δε νομίζω ότι η μετάβαση από το φανκ/ροκ στο ποπ σημαίνει και εξέλιξη :-\ Κάθε άλλο για μένα...
Τα ράσα δεν κάνουν τον παππά, ούτε η ηλεκτρική τη ροκ!

... Tέλως πάντων εαν αποφάσιζαν να βγάλουν 1 cd θα είχαμε μάλλον καλύτερο αποτέλεσμα apo to Californication...
Ίσως η πρόταση θα έπρεπε να κοπεί στο ''αποτέλεσμα'' ;) Ναι, εκεί θα συμφωνούσα με χίλια :)!!!
Αλλά το Californication είναι μεγάααλος δίσκος! Και δε συγκρίνεται με το τελευταίο τους. Τέσπα, για να μη φαίνομαι τόσο κακός   :P ;D , τα Dani California, Stadium Arcadium και Desecration Smile είναι κομματάρες, απ τους peppers που ξέραμε. Έστω και αν είναι μόνο 3 απ τα 22 (αν θυμάμαι καλά) του δίσκου  ;) :)  :-[!!!

Αποσυνδεδεμένος Santa

• Παλιός
  • Ο μικρός τυμπανιστής
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 20/04/07, 18:33 »
... αλλά είναι ένα βήμα μπρoστά...
Φίλε, πραγματικά σέβομαι τις απόψεις σου αλλά δε νομίζω ότι η μετάβαση από το φανκ/ροκ στο ποπ σημαίνει και εξέλιξη :-\ Κάθε άλλο για μένα...
Τα ράσα δεν κάνουν τον παππά, ούτε η ηλεκτρική τη ροκ!

... Tέλως πάντων εαν αποφάσιζαν να βγάλουν 1 cd θα είχαμε μάλλον καλύτερο αποτέλεσμα apo to Californication...
Ίσως η πρόταση θα έπρεπε να κοπεί στο ''αποτέλεσμα'' ;) Ναι, εκεί θα συμφωνούσα με χίλια :)!!!
Αλλά το Californication είναι μεγάααλος δίσκος! Και δε συγκρίνεται με το τελευταίο τους. Τέσπα, για να μη φαίνομαι τόσο κακός   :P ;D , τα Dani California, Stadium Arcadium και Desecration Smile είναι κομματάρες, απ τους peppers που ξέραμε. Έστω και αν είναι μόνο 3 απ τα 22 (αν θυμάμαι καλά) του δίσκου  ;) :)  :-[!!!

28 είναι δυστυχώς τα τραγούδια... ωραίος δίσκος αλλά τα μισά τραγούδια μάλλον μπήκαν για να μεγαλώσει η διάρκειά του. Σίγουρα 5-6 τραγούδια τουλάχιστον έπρεπε να αφήσουν έξω, γιατί εκτός από το ότι δεν έχουν και πολλά να πουν, είναι συνήθως μια αντιγραφή ενός προηγούμενου τραγουδιού του ίδιου δίσκου. Ειδικά οι φωνητικές μελωδίες σε κάποια τραγούδια μοιάζουν υπερβολικά, αλλά και πολλές μελωδίες στην κιθάρα. Και αυτό που μου έμεινε από τα τραγούδια που μου άρεσαν (Dani California, Snow,Hump de Bump, She 's Only 18, Slow Cheetah,Warlocks,Desecration Smile, Tell me Baby) είναι κυρίως τα ρεφραίν που είναι πολύ πιασάρικα και σου μένουν Όμως το τραγούδι δεν είναι μόνο το ρεφραίν... Οπότε γιατί να πληρώσεις 28 τραγούδια και θεωρητικά να πάρεις 7 μισά? :-\ Υπ'όψην πως ο παραγωγός ήταν ο Rick Rubin με το αλάνθαστο ένστικτο.

Αποσυνδεδεμένος founio

• Επισκέπτης
  • **
  • with the birds i' ll share this lonely view....
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: 21/04/07, 12:11 »
Το γεγονός είναι ότι από το 1984 που ξεκίνησαν δεν είχαν κάτι ιδιαίτερο μέχρι το 'blood sugar sex magic'. Το californication ήταν και θα είναι το κάλυτερο σι ντι τους. Κάθε κομμάτι του είναι μοναδικό, όπως κάποια που δεν ακούστηκαν πολύ εδώ όπως 'this velvet glove'. Το τελευταίο τους φέρνει πιο πολύ σε pop με κάποιες εξαιρέσεις.Τα πολλά κομμάτια έκαναν την ζημιά......