Παιδες απολογούμαι γιατι κυρίως εγώ προκάλεσα αυτό τον χαβαλέ στη συζήτηση. Απλα σας εκλιπαρω να μην δίνετε καν σημασία σε βρισίδια και χαρακτηρισμούς, γιατι υποβαθμίζουν τη συζήτηση. Απολογούμαι που πιο πριν το εκανα και εγω αυτο.
Επιστρέφω στο αρχικό θέμα λοιπον. Η γνώμη μοθ για τους Linkin Park, είναι ότι αν αφαιρέσει κανείς από την εικόνα που τους έχει ντύσει, την (καταπληκτική ομολογουμένως) στρατηγικη σε ότι αφορά το μάρκετιγκ, τη δυσφήμηση από τους hardcore οπαδούς, της μέταλ αλλα και του ραπ και του χιπχοπ, αυτό που μένει, προσωπικά μου φαίνεται αρκετα καλο.
Ας μην ξεχναμε ότι οι ίδιοι, αν και καταδέχονται τον όρο που τους έχουν αποδώσει τα media, nu-metal, ο οποίος δημιουργήθηκε για αυτούς και άλλους όπως οι Korn και οι LimpBizkit, δεν τον χρησιμοποιούν ως σημεό αναφοράς για τη δουλειά τους.
Είναι πρωτότυποι, έχουν φρέσκο ήχο, έχουν πάθος, έχουν ταλέντο. Μιλώντας για παραδειγμα απλά και μόνο για τους δυο βοκαλίστες και τον ντράμερ, τα παιδια απλά έχουν και την τεχνική και το ταλέντο αλλα και την εικόνα για να το υποστηρίξουν. Και είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, η αλήθεια είναι ότι, ναι, η παραγωγή και οι μάνατζερ, μπορούν να κάνουν ένα κακό δίσκο να φανεί στο κοινό μέτριος, ή μια μπάντα μέτρια να φανεί αρκετά καλη. Αυτό που δεν γίνεται όμως ποτέ, και το εννοώ όμως, ΠΟΤΕ!, είναι να κάνουν μια κακή μπάντα να χτυπησει κορυφή. Γιατι για να πάει μια μπάντα στο νουμερο1, και να γεμίζει απανωτα στάδια, σημαίνει οτι αυτό που "βγαλανε" στο cdακι, το υποστηρίζουν και ζωντανα
και ειδικά σε είδη μουσικής όπως το ευρύτερο φάσμα της ρόκ, όπου δεν μπορεί να κρυφτεί κανείς άμα είναι ατάλαντος, αυτό δεν δίνεται. Οι σούπερσταρ, είναι αναγκασμένοι για να διατηρήσουν την εικόνα τους, να δινουν συνεντεύξεις σε μουσικά περιοδικά, να εξηγούν τα παντα, απο τον εξοπλισμό μέχρι τον τρόπο που γράφουν τα τραγούδια τους.
Οι Linkin Park ΔΕΝ ειναι μια ψεύτικη μπάντα που δημιούργησαν τα media. Αν και δεν τους λατρεύω, ομολογουμενως έχουν γράψει πολύ ωραία κοματακια, με καλό beat, με καλά riffs, και με γαματα φωνητικά. Κομάτια όπως το faint και το papercut, για μένα είναι εξαιρετικα.
Τέλος, σημειώνω ένα μεγάλο ατού που έχουν τα εμπορικά συγκροτήματα, και που στην περίπτωση των Linkin Park, είναι παρα πολύ βασικό. Η ποιότητα της παραγωγής, και οι ενορχηστρώσεις, από τα samples μεχρι και τον ήχο του snare είναι τοσο καλα δουλεμένα που στο τέλος το αποτέλεσμα είναι κρυστάλλινο. Δεν μου αρέσει πάντα αυτο, ειδικά στη ροκ, αλλα σε μια μπάντα που μιξάρει beats ραπαρίσματα, scratching και βαριά riffs, είναι ζωτικής σημασίας!!!!