Για μενα οι Maiden ηταν μεχρι και το fear of teh dark και αν θελω να γινω πιο αυστηρος, τοτε θα πω μεχρι το seventh son... Απο εκει και μετα, αγορασα μεχρι και το brave new world γιατι ηλπιζα οτι θα ξαναγυρισουν σε καλους δισκους και θα σταματουσαν τις αρπαχτες, τα best, τα παιχνιδια και τις επενακυκλοφοριες με "ακυκλοφορητα" κτλ... Ομως ακουσα και τον τελευταιο (πριν να τον αγορασω) και ειπα μεχρι εδω... Και βεβαια δεν τον αγορασα... Τωρα πλεον ακουω μονο μεχρι το fear και κυριως μεχρι το 7th son...
Και τα λεω αυτα εγω που ειμαι 28 και εχω παιξει ξυλο για τους Maiden πιτσιρικας και εχω τσακωθει και εχω κανει πολλες μαλ***ες... Σε εποχες που δεν ακουγα τιποτα αλλο εκτος απο Maiden για 1-2 συνεχομενα χρονια (δεν κανω πλακα) και χαρη στους Maiden ξεκινησα να μαθω κιθαρα... Οι Maiden ειναι κομματι της ζωης μου απο την 5η δημοτικου !!! (με το somewhere in time)... Ολα αυτα τα λεω , οχι για να δειξω οτι ειμαι "γνωστης" , αλλα γιατι μερικοι θα πουν οτι το brave new world ειναι καλυτερος δισκος και μπορει να αρχισουν να "κραζουν"... Ειναι καπου λογικο, νεοτεροι οπαδοι των Maiden να τους αρεσουν οι τελευταοι δισκοι τους , ακομα και αυτοι με τον ακατανομαστο-ντροπη-και-καλα-τραγουδιστη-Blaze

, αλλα οσοι παλιοι μεγαλωσαν με Maiden , ξερω οτι με καταλαβαινουν και εχουν και αυτοι απογοητευτει...
Εμαθα ομως οτι το καλοκαιρι για την προωθηση του DVD τους με τα 4 πρωτα αλμπουμ θα ερθουν και θα παιξουν μονο απο τα 4 πρωτα αλμπουμ τους !!! Και φυσικα, ανευ απροοπτου θα (ξανα)παω να τους δω...
Οσο για το θεμα μας, επειδη οπως ειπα , εχω λιωσει τα βινυλια τους μεχρι το 7th son και τα singles ΟΛΑ και τις κασσετες και τα CDs (ναι και αυτα αυθεντικα, τετοια πορωση), και επειδη πιο πολυ με μεγαλωσαν οι Maiden παρα οι γονεις μου (που λεει ο λογος), θα πω οτι τα καλυτερα αλμπουμ των Maiden ειναι ΟΛΑ μα ΟΛΑ μεχρι το 7th son... Και αν μου εβαζες το πιστολι στον κροταφο για να διαλεξω 3 θα ελεγα (χωρις να υπολογιζω το live after death, γιατι ειναι σαν να ειναι best) Piece of mind, Powerslave, Somewhere in Time...
Για καλυτερο κιθαριστα, παλια ημουν τρελα πορωμενος με τον Dave, αλλα μεγαλωνοντας και μαθαινοντας κιθαρα, μου αρεσει πια πιο πολυ το στυλ του Smith, γιατι ειναι μεν πιο αργος (που γαι μενα δεν εχει καμια σημασια) αλλα ειναι πολυ πιο μελωδικος , εκφραστικος και τα σολα του σου καρφωνονται στο μυαλο σχεδον με την μια (Stranger in a strange land, wasted years, 2 minutes to midnight, Aces high-Θεε μου!!!!) , οχι οτι ο Dave δεν εχει κι αυτος φοβερα σολα (Powerslave πχ), απλα τα δικα του ειναι περισσοτερο τεχνικα και γρηγορα τις περισσοτερες φορες, παρα μελωδικα...
Κλεινοντας την "εκθεση" μου, 2 πραγματακια θα πω... Περα απο τις αρπαχτες, τα best, τα video-games και λοιπες αηδιες marketing, ο Eddie ειναι Θεος και ειναι συνυφασμενος με τους Maiden και δεν ειναι οι μονοι που το εχουν κανει (πολλες μπαντες της εποχης το εκαναν), αλλα ηταν οι μονοι που το εκαναν τοσο επιτυχημενα και οποιος εχει δει το Live after Death, καταλαβαινει γιατι δεν μπορουν να υπαρξουν Maiden χωρις Eddie...
Δευτερο που εχω να πω:
UP THE IRONS !!!!