Υ.Γ 3 Respect στον μουσικό Κ.ΒΗΤΑ,εάν εσύ δεν ξέρεις πολλά για τον Κ.ΒΗΤΑ τότε έχεις χάσει πολλά επεισόδια στον χώρο της μουσικής τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια..
Κ.ΒΗΤΑ και επιτυχία πάνε μαζί

Δεν κατανοώ, φίλε kyklotron, για ποιον ακριβώς λόγο θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους "αφορισμοί" σαν διαπιστευτήρια για την αξία του κάθε καλλιτέχνη.
Αποκλείουμε την περίπτωση το όνομα ενός δημιουργού να μην αποτελεί απαραίτητα εγγύηση για την καλλιτεχνική επιτυχία?
Προσωπικά, δεν το αποκλείω καθόλου. Και για να γίνω συγκεκριμένος, όσο και αν ο Κ. Βήτα βρίσκεται υψηλά στην εκτίμησή μου ως δημιουργός, έχοντας παρακολουθήσει επιμελώς την πορεία του από το '92 ως σήμερα κι έχοντας αντλήσει ουκ ολίγες φορές χαρά για τα αυτιά μου, δίσκοι όπως τα
Μετά- (με την εξίσου υψηλά στη συνείδησή μου, σε σχέση με τους υπόλοιπους της γενιάς της, Δ. Γαλάνη) και
Transformations θα προτιμούσα να μην έφεραν την υπογραφή του. Κατά την ταπεινή μου άποψη, υπήρξαν -το λιγότερο- πολύ αμήχανες στιγμές στη συνολική πορεία του.
Ομολογώ, πάντως, πως αυτή η τάση που έχουμε αρκετές φορές να "αγιοποιούμε" ορισμένους καλλιτέχνες λόγω πρότερου έντιμου βίου και του ιστορικού βάρους που απέκτησαν, με προβληματίζει. Και αυτό διότι η συγκεριμένη τάση να "χρίζουμε" παιδιά-θαύματα, ανάγοντάς τα εν καιρώ σε "αυθεντίες", δε θεωρώ πως οφελεί στη σούμα ούτε τους ίδιους τους καλλιτέχνες ούτε μια, όσο το δυνατόν, ψύχραιμη αντιμετώπιση της διαδρομής τους.
Και δεν εξαιρώ από αυτην τη συνθήκη, τηρουμένων των αναλογιών, κανέναν, από τον Μεγάλο Μπαμπά ημών Μ. Χατζιδάκι έως τον Θ. Παπακωνσταντίνου...
Αλλά αυτή είναι μια συζήτηση που δεν αφορά τη συγκεκριμένη κατηγορία αυτού του πίνακα, πόσω μάλλον το συγκεκριμένο νήμα.
Και για να λυθεί η απορία σχετικά με την κουβέντα περί "ξενομανίας", "ξενολατρείας" και λοιπών Xeνων και άλλων ...ευγενών αερίων, ιδού το εξώφυλλο του δίσκου:
Κωνσταντίνος Βήτα
2
Μουσική από την παράσταση
του Δημήτρη ΠαπαϊωάννουΣε
γλώσσα φρέσκια ελληνική χωρίς ούτ' ένα πνεύμα, που λέει κι ο στίχος.