Mα προσωπικά (και αν κατάλαβα καλά και για τον Schism) η ένσταση υπήρξε όχι στο τι μουσική παίζουν (αλίμονο, οι Dream Theater ειδικά στα πρώτα τους μου αρέσουν πολύ, και ακόμα περισσότερο οι Porcupine Tree) αλλά στην φράση "DREAM THEATER TO MEGALYTERO EXRERIMENTAL GROUP STO PLANITI"...
Προφανώς δεν σκοπέυω να εγκαταστήσω μετρητή για το εκάστοτε συγκρότημα, το ίδιο άλλωστε απολαμβάνω να ακούω Helloween με το να ακούω Emerson, Lake & Palmer, άσχετα με τις καταβολές τους και τον πειραματισμό ή όχι. Προς Θεού, δεν κάθομαι να φτιάχνω ταμπέλες για τα πάντα για να τα διαχωρίσω και να τα βάλω σε ιεραρχίες σεβασμού (edit: OK, ψέμα, πάντοτε έχω ορισμένα κριτήρια με τα οποία σέβομαι περισσότερο ορισμένα συγκροτήματα, αλλά για τις ταμπέλες και την ενότητα της μουσικής ώς μουσική ισχύει

)... Αν μου αρέσει, μου αρέσει, η μουσική είναι το πάν όπως λές και εσύ.

Αλλά είναι προφανές ποιοί πειραματίζονται με μια μικρή σύγκριση, και πολύ περισσότερο αδιανόητο να βάλεις κάποιον στην κορυφή καταρρίπτοντας τα πιο πολλά (κατ' εμέ) λογικά και αντικειμενικά (όσο μπορούν να γίνουν) κριτήρια.
Όσο για την φράση μου "Οι DT και να πάνε να κρεμαστούν ανάποδα, δεν θα παίξουν ποτέ ούτε το 1/10 απο όσα παίζουν οι KC" το είπα με την έννοια οτι το "ψάξιμο" που έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν μουσικά οι KC δεν θα το προσεγγίσουν ποτέ οι DT με τις συνθέσεις τους. Φυσικά αυτό το τελευταίο είναι προσωπική εκτίμηση, και αναγνωρίζω οτι δεν είναι κάτι αντικειμενικό, απλά γνώμη μου. Ήταν, αν θές, αντίδραση στην υπερβολή του energos_politis.
Τέλος, διαφωνώ με το "Οι Dream Theater είναι πιο μεγάλο και πιο αναγνωρίσιμο συγκρότημα επειδή αρέσει περισσότερο στον κόσμο" όσον αφορά το "μεγάλο"... Επειδή αρέσει περισσότερο στον κόσμο δεν θα πεί οτι είναι μεγαλύτερο, είναι κάτι που είναι αρκετά λογικό νομίζω.

Απο την άλλη, το πόσα συγκροτήματα όντας μη ευρέως αναγνωρίσιμα παραμένουν τεράστια κεφάλαια, το συνειδητοποιείς και ο ίδιος ελπίζω

.