Βασικά αυτό που με προβλημάτισε πιο πολύ (άσχετα με την εκλογή του εκάστοτε συγκροτήματος που σύμφωνα με κάποιους ήταν ύποπτη/άκυρη/χωρίς γούστο/άδικη, που δεν ξέρω, δεν έχω στοιχεία, σκέψεις κάνω που προτιμώ να κρατήσω για τον εαυτό μου) ήταν το οτι πέρασαν περσινά και προπέρσινα συγκροτήματα και όχι 2-3, αλλά 10 ή τέλως πάντων πόσα ήταν...
Γιατί το θεωρώ εντελώς άδικο, σε έναν θεσμό που προσπαθεί να υπερασπίσει τόσο το δίκαιο που δεν δίνεται συνήθως σε διάφορους τομείς, να μην δίνεται βάρος σε ένα τόσο σημαντικό μέρος της οργάνωσης και μάλιστα να προβάλλονται εντελώς αβάσιμα και α-νόητα (κατ' εμέ) επιχειρήματα όπως "για να διατηρήσουμε την ποιότητα του fest, γιατί τι προτιμάτε, ένα καλό περσινό συγκρότημα ή ένα νέο μέτριο?"...
Διότι εγώ προσωπικά είμαι 100% με το μέτριο αλλά καινούριο συγκρότημα! Οι "παλιοί" πάει, είπαν ό,τι είπαν, τους ανοίχτηκαν -όπως ειπώθηκε παραπάνω απο τον j.free- οι πόρτες και ήδη στα πλαίσια του Schoolwave έκαναν όσες συναυλίες έκαναν στο Gagarin και στην Θεσσαλονίκη... Και στο κάτω κάτω, ε, δεν μπορεί πια να είναι όλοι τόοοοσο μέτριοι που να μην συγκρίνονται καν με τα παλιά και να μην επιτρέπεται να περάσουν ΟΥΤΕ την πρώτη φάση, μάλλον θα έλεγα εν μέρει το αντίθετο (επιφυλακτικά, χωρίς να έχω ακούσει κάποιο απο τα demo συγκροτημάτων) κρίνοντας απο "μικρές" μπάντες που έχω ακούσει κατά καιρούς...
Και στην τελική, αν είναι τόσο επιτακτική η ανάγκη να παίξουν "παλιά" συγκροτήματα με σκοπό τον εξωραϊσμό του festival, ας τους βάλουν να παίζουν αντί για τα "μεγάλα" συγκροτήματα στο τέλος, ή να οργανωθεί ξεχωριστή μέρα με αυτά... Οι λύσεις είναι ατελείωτες. Το θέμα είναι να υπάρχει επιμονή, θέληση και δημιουργικότητα απο τα σωστά άτομα όσον αφορά την λύση σε τέτοια ζητήματα, διότι όπως συνέβη δυσαρεστήθηκαν -κατα την γνώμη μου- με το δίκαιό τους πολλοί, μιλώντας φυσικά για όσους αντέδρασαν λογικά και ψύχραιμα...