Γιατί έχουμε βάλει το λαικό μαζί με το σκυλάδικο;Τι σχέση έχουν αυτά τα δύο;
Συμφωνώ στο ότι είναι διαφορετικά, και διαφωνώ στο ότι τα έχουμε βάλει μαζί. Αν δεις το θέμα για τη "μουσική που δεν αντέχουμε να ακούμε" θα διαπιστώσεις ότι οι περισσότεροι αναφέρονται στο σκυλάδικο και όχι στο καθαρά λαικό.
το βλέπω απο παιδιά του foroum δηλαδη ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ!
(Φαντάζομαι ότι δεν αναφέρεσαι σε επαγγελματίες, γιατί οι περισσότεροι από το forum είμαστε χομπίστες ερασιτέχνες και για πολλούς από εμάς (κι εγώ μέσα πρώτος πρώτος) η λέξη "μουσικός" πρέπει να χρησιμοποιείται με παααααααααρα πολυυυυυυυ μεγάλη φαντασία...

που με στεναχωρεί
Γιατί στενοχωριέσαι; Αν εγώ στενοχωριόμουν κάθε φορά που κάποιος έθαβε τη μουσική που μου αρέσει,θα ήμουν μόνιμα με αντικαταθληπτικά.

Ας είμαστε αντικοιμενικοί με την μουσική...πως μπορούμε να αμφισβητούμε τις φωνές αλλα και τις σπουδαίες δουλειές των:Μοσχολιού,Π.Πάνου,ΣΤΕΛΑΡΑ,Αγγελόπουλο,Μπιθικώτση,Γκρέυ αλλά και Πίτσα Παπαδοπούλου,Κοντολάζο,Αδαμαντίδη,Σακελλαρίου κτλ...
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Δεν μου αρέσει ο Καζαντίδης (εκτός απο 2-3 τραγούδια) αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι ο άνθρωπος ήταν φωνάρα.
Γιατί ακούτε μπουζούκι και σας σηκώνεται η τρίχα;;;;Είναι μουσικό όργανο guyssssss!!!
Κοίτα, δεν είμαι οπαδός του μπουζουκιού αλλά δεν μου σηκώνεται και η τρίχα. Το ότι ασχολούμε με κιθάρα δεν σημαίναι ότι εξ'ορισμού θα συμπαθώ και το κάθε μουσικό όργανο. (Επίσης δεν μου αρέσει το flugelhorn και το τριγωνάκι που παίζουν τα κάλαντα.)
Αυτό που συμβαίνει είναι το εξής: H ελληνική καθημερινή μουσική πραγματικότητα κατακλύζεται σε μεγάλο βαθμό απο είδη που περιέχουν πολύ μπουζούκι,και τα "δικά μας" βρίσκονται off side. Ανοίγεις το ραδιόφωνο,ακούς μπουζούκια, ανοίγεις την τηλεόραση,το ίδιο, βγαίνεις έξω το βράδυ,ξανά μπουζούκια(εδώ στην επαρχία τα καλά ροκάδικα είναι είδος υπο εξαφάνιση).Λες ότι ακούς hard rock και κοιτάνε ειρωνικά κάνοντας Τ.Π. κηρύγματα περί εφηβικών κατάλοιπων κτλ... Αυτό το πράγμα σου δημιουργεί ενστικτωδώς μια αντιπάθεια για το όλο σκηνικό και για το σύμβολό του,δηλαδή το μπουζούκι. Ειδικά,αν ακούσεις κάποιους ψευτοψαγμένους τύπους της καρπαζιάς που υποτίθεται "έχουν φάει τη ζωή με το κουτάλι" και έχουν "κατασταλαγμένες ,και καλά, απόψεις" για τους πάντες και τα πάντα, να σου λένε ότι αν είσαι πχ καψούρης ή χώρισες μόνο μπουζούκια μπορείς να ακούς... Γεια χαρα νταν "μάγκες"
Βέβαια δεν είναι σωστό να αντιπαθήσεις ένα μουσικό όργανο . Υπάρχουν και εκπληκτικά πράγματα που έχουν παιχθεί με μπουζούκι,αρκεί να τα βρείς. Μερικές φορές όμως,για τους παραπάνω λόγους μου βγαίνει για λίγο μια αρνητική στάση για αυτό, η οποία βέβαια δεν είναι κάτι μόνιμο....
YΓ. Ζητώ συγγνώμη αν κούρασα με το μεγάλο post.