Περιληπτικά θα σας πω λίγα για τους PAVLOV’S DOG, γιατί έτυχε πριν καιρό να τους αναζητήσω, και μου έδειξαν τι site τους, άτομα του κιθάρα.
(το site δε το θυμάμαι δυστυχώς)
αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι αν και ξεκίνησαν με τις καλύτερες προδιαγραφές (ήταν το ακριβότερο πληρωμένο συγκρότημα) η δόξα τους δε κράτησε πάνω από 3 χρόνια, και κατέληξαν χρεωμένοι και κατεστραμμένοι όχι μόνο οικονομικά, αλλά και δημιουργικά.
Όταν ο D. SURKAMP ο τραγουδιστής πήγε πρώτη φορά σε ακρόαση για το νέο συγκρότημα, πήγε με την ιδιότητα του κιθαρίστα..(μετριότητα). Δε μπορούσε να αποδώσει σωστά, και ζήτησε να τραγουδήσει κάτι συγχρόνως, παίζοντας κιθάρα.
Το αποτέλεσμα ήταν να μείνουν εμβρόντητοι οι κριτές του, να δημιουργήσει αντιφατικές αντιδράσεις… αλλά η μυστηριώδης φωνή να επικρατήσει της λογικής που έλεγε ότι δεν ήταν «εμπορική». Και έτσι δημιουργήθηκε το συγκρότημα με τους:
DAVID SURKAMP τραγούδι και κιθάρα, DAVID HAMILTON πλήκτρα, Steve Scorfina – κιθάρα, Rick Stockton – μπασσο, Doug Rayburn -φλαουτο, Mike Safron - ντραμς, Siegfried Carver –βιολι.
Το καλό ήταν ότι οι επιρροές τους από την jazz και την blues έδωσαν ένα πολύ καλό ήχο και στίχο στις δημιουργίες του συγκροτήματος.
Δέχτηκαν μεγάλη πίεση όταν έφτασε η ώρα να ηχογραφήσουν το άλμπουμ τους, οι μισοί παραγωγοί θέλανε να εξαφανίσουν τον SURKAMP, οι άλλοι μισοί να τον προβάλλουν. Αποτέλεσμα…μια κόντρα, που έβλαψε το συγκρότημα.
Φτάσανε σχεδόν στη διάλυση. Με τους μισούς να παραιτούνται, και τους άλλους μισούς να τους απολύουν.
Τελικά η ηχογράφηση έγινε με νέους μουσικούς που πήραν από αλλά συγκροτήματα.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η στιχουργική δυνατότητα του SURKAMP, έγραψε όλα τα τραγούδια του πρώτου δίσκου, με μια μικρή συνεργασία.
Τελικά πριν την ολοκλήρωση του τρίτου άλμπουμ τους ο SURKAMP παραιτήθηκε. Οι προστριβές και οι διαφωνίες μεταξύ των μελών του γκρουπ, τον ανάγκασαν να το κάνει.
Το 1990 ξαναβρέθηκαν και ηχογράφησαν το τέταρτο άλμπουμ τους (που δεν είχε καμία τύχη).
Και το 2000 (νομίζω) ο Mike Safron ξαναδημιούργησε το γκρουπ αλλά με διαφορετική σύνθεση, χωρίς τη φωνή του SURKAMP.
Απ όσο ξέρω ο SURKAMP δεν αυτοκτόνησε, αντιθέτως γράφει μέχρι πρόσφατα, στίχους, και τραγουδάει στην περιοχή του St. Lewis, σχεδιάζοντας να βγάλει σύντομα νέο cd.
Θα προσπαθήσω να βρω το URL του site.
Αλμπουμς
Pampered Menial
At the Sound of the Bell
St Louis Hounds
Lost in America
End of the World