1. H συζήτηση δεν ξεκίνησε απο το ελληνικό ροκ, αλλά απο το ροκ γενικότερα.
2. Το ροκ μπορεί να ξεκίνησε σαν "επανάσταση" (ας θυμηθούμε τους δίσκους του Elvis που έσπαγαν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ορκιζόμενοι ότι δεν πρόκειται να παίξουν ποτέ τη μουσική αυτή) , αλλά πολύ γρήγορα έγινε τμήμα της μουσικής βιομηχανίας και μάλιστα απο τα είδη που επενδύθηκαν πολλά φράγκα.... Το ροκ στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του ήταν τελείως χωμένο στη μουσική βιομηχανία,αλλάζοντας μορφές (Rock n' Roll στα 50's, το ροκ των 60's, κάπως πιο hard και punk στα 70's, metal και poser στα 80's, grunge και alternative στα 90's κτλ κτλ). To κάθε ψύγμα αντιεμπορικότητας που υπάρχει σε κάποιο είδος εξαφανίζεται αμέσως μόλις αρχίσουν να σκάνε οι επιταγές..... (Και εγώ το ίδιο θα έκανα για να είμαι απολύτως ειλικρινής). Και αν είναι δυνατόν να θεωρήσουμε αντιεμπορικό ένα είδος μουσικής το οποίο τα τελευταία 50 χρόνια έχει πουλήσει ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ (υπάρχει αμφιβολία γι αυτό ?) . Αν το ροκ είναι αντιεμπορικό τότε το progressive jazz fusion τί είναι;;;
3.Κάτι ακόμα: η εμπορικότητα έχει αρκετές μορφές και εξαρτάται απο το target group στο οποίο απευθύνεται το είδος. Φυσικά και δεν θα πει το μέλος ενός metal group ότι σκοπός του είναι να ανέβει στην κορυφή των mainstream charts,γιατί δεν ταιριάζει με το image του. (Πάντως δεν θα πέσει και σε κατάθλιψη αν αυτό συμβεί μια μέρα). Το να πλασάρεις ένα αντιεμπορικό image είναι ένας τρόπος προώθησης μιας και υπάρχουν ακροατές,όπως η amylo, που φτιάχνονται με την ιδέα ότι ακούν αντιεμπορική μουσική..
4. Όσον αφορά στο ελληνικό ροκ,ισχύει αυτό που ισχύει για τα πάντα στην ελλάδα, δηλαδή ό,τι συμβαίνει έξω έρχεται εδώ με καθυστέρηση ετών. Το ροκ στην ελλάδα ήρθε αργότερα, οι ροκάδες κυνηγήθηκαν αργότερα και έγινε πιο αποδεκτό αργότερα. Η μοναδική διαφορά με το παγκόσμιο ροκ είναι η διαφορά φάσης.
5. Υπάρχουν αντιεμπορικοί καλλιτέχνες στο ροκ; Φυσικά και υπάρχουν!!!! Όταν όμως θέλεις να κάνεις μια εκτίμηση ή μια περιγραφή θα την κάνεις ΠΑΝΤΑ με βάση τον κανόνα και όχι την εξαίρεση,αλλιώς έχεις χάσει την γενική εικόνα για την οποία συζητάμε.
Φιλικά

καλα...λεγε οτι θες...εγω κτλβ οτι δεν εχεις ψαχτει και απλα βλεπεις την επιφανια
Ό,τι πεις "ψαγμένο" μου .......
σου ειπα εγω ποτε οτι ειμαι ψαγμενη?...ειδες τελικα που δεν κτλβ πολλα πολλα..? 
Ασ΄το χρυσό μου, μην το ζορίζεις άλλο...