Αποστολέας Θέμα: ποιος ειναι για σας ο εκνευριστικοτερος ανθρωπος στην ελληνικη μουσικη σκηνη???  (Αναγνώστηκε 175276 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αγγέλα

• Επισκέπτης
Νομιζω καναμε αποτυχημενο παραλληλισμο.  Ο Dickinson ηθελε να βγαλει ενα δισκο που τον θεωρουσε κατι το διαφορετικο.  Ο δισκος ηταν ψιλοχαλια αλλα η δισκογραφικη τον κυκλοφορησε διοτι ο bruce ειναι σιγουρο χαρτι.

Ο Αλκινοος αντιθετα δινει την εντυπωση οτι δεν τον ενδιαφερει να πειραματιστει.  Η γνωστη συνταγη με αλλαγμενες ενορχηστρωσεις και να ο νεος δισκος

Ο Αλκίνοος δεν πειραματίζεται ούτε τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, γιατί πολύ απλά είναι γνωστό πως ό, τι κι αν κάνει θα γίνει επιτυχία ανάμεσα στους αμέτρητους θαυμαστές του. Και η εταιρεία του αν δεν τον θεωρούσε σίγουρο χαρτί όπως θεωρεί τον Ντίκινσον η δική του, θα τον είχε "σουτάρει" και δεν θα περίμενε μια 10ετία (τόσο περίπου κάνει να βγάλει προσωπικό άλμπουμ) να αποφασίσει ο Αλκίνοος να ξαναβγάλει cd...

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
Είχα ακούσει από τον drummer του Αλκίνοου μετά από ενα live πριν από αρκετά χρόνια ότι σκόπευε να ηχογραφήσει έναν ολόκληρο δίσκο με κυπριακά νανουρίσματα (δεν ξέρω αν το έκανε τελικά). Εμένα αυτό σαν πειραματισμός μου φαίνεται...
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αγγέλα

• Επισκέπτης
Είχα ακούσει από τον drummer του Αλκίνοου μετά από ενα live πριν από αρκετά χρόνια ότι σκόπευε να ηχογραφήσει έναν ολόκληρο δίσκο με κυπριακά νανουρίσματα (δεν ξέρω αν το έκανε τελικά). Εμένα αυτό σαν πειραματισμός μου φαίνεται...

Τέλος πάντων τώρα που το λες, έβγαλε cd με παραδιοσικά τραγούδια της Κύπρου με τον Παπαστάμου. Όντως ήταν πειραματισμός. Και πέτυχε...

Αποσυνδεδεμένος Spell@lchemist!

• Ο Γιόκας του Σατανούλη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ουτε καν..
    • Προφίλ

Τέλος πάντων τώρα που το λες, έβγαλε cd με παραδιοσικά τραγούδια της Κύπρου με τον Παπαστάμου. Όντως ήταν πειραματισμός. Και πέτυχε...
εμενα παντως δεν μ αρεσε σαν album καθολου...χιλιες φορες τα δικα του,παρα αυτο...imho...
Το Πέπλο του Χθες, Σου Φέρνει Το Σήμερα, Μέσα Απ'τις Στάχτες του Πουθενά...Μήπως Σου Περισσεύει λίγο Ψωμί??

Αγγέλα

• Επισκέπτης

εμενα παντως δεν μ αρεσε σαν album καθολου...χιλιες φορες τα δικα του,παρα αυτο...imho...

Συμφωνώ. Συγκριτικά με τα άλλα του άλμπουμ, δεν έλεγε και πολλά...  :-\

Αγγέλα

• Επισκέπτης

Μάλαμας-"Θανάσης" : Πριν προλάβω να τους ανακαλύψω μόνος μου (και πραγματικά, πλέον καταβάλλω τεράστιες προσπάθειες για να τους δώσω πολλαπλές ευκαιρίες) είχα το φασισμό των οπαδών τους..

σαν να λέμε σε δέσανε σε μια καρέκλα και σου βάλανε στα αυτιά ακουστικά από mp3  να τους ακούς τέρμα-τα-γκάζια?  ??? ???

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ

Μάλαμας-"Θανάσης" : Πριν προλάβω να τους ανακαλύψω μόνος μου (και πραγματικά, πλέον καταβάλλω τεράστιες προσπάθειες για να τους δώσω πολλαπλές ευκαιρίες) είχα το φασισμό των οπαδών τους..

σαν να λέμε σε δέσανε σε μια καρέκλα και σου βάλανε στα αυτιά ακουστικά από mp3  να τους ακούς τέρμα-τα-γκάζια?  ??? ???
μποαχαχα ... ;D ;DΈγραψες πραγματικά τωρα!!!!!!!!! ;) ;)
Και εμείς έχουμε υποστεί ουκ ολίγες φορές τον φασισμό των σκυλάδων, μην πω γενικά σε όλη την κοινωνική μας ζωή γιατί μόλις ξεμυτίσεις έξω από το σπίτι σου από παντού ακούς τα ρελευταία χιτς των γνωστών ''τραγουδιστών''..... Για μας έλεος δεν υπαρχει...????? ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
Αν και δεν ειναι εντελως επι του θεματος...(αλλωστε τοσα ασχετα ειπωθηκαν εδω μεσα..)
Ακουστηκαν μεγαλες βλακειες για τον dickinson...χωρις να ειμαι groupie του..  :-*.. οταν εφυγε απο το συγκροτημα εβγαλε μια δισκαρα(ειχε βγαλει αλλη μια ενω ηταν ακομα σε αυτο) για την εταιρια των maiden(ΕΜΙ) και ο επομενος του δισκος (skunkworks)βγηκε απο αλλη εταιρια!Οποτε τι λεμε?????
Και στην τελικη ακομα και απο την emi να ειχε βγει ο δισκος λογικο ειναι ναβγηκε αφου οι προηγουμενοι του δισκοι στην εταιρια ηταν μια χαρα.Οποτε μην μου λετε οτι τον αφησαν να τον βγαλει επειδη ηταν μεγαλο ονομα..
Επισης οι τρεις δισκοι π εβγαλε μετα το skunkworks ηταν ολοι απο διαφορετικες εταιριες και μαλιστα θεωρουνται(οι 2) απο τους καλυτερους δισκους των 90s στο μεταλ..
Επισης μερικες διορθωσεις γιατι το θεμα αφορα την ελληνικη μουσικη αλλα τα "τερατα" που γραφονται βγαζουν ματια :P..Παιζω heavy metal δεν σημαινει παιζω τα ιδια πραγματα..Ακουγοντας καποιςο τους iron maiden καταλαβαινει ποσες αλλαγες ειχαν στην πορεια.Και αποτυχιες βεβαια ειχαν αλλα ποτε δεν ακολουθησαν τον ιδιο δρομο(αυτο δεν σημαινει οτι εγιναν σκυλαδες..) οπως κανουν τοσα χρονια οι δικοι μας εντεχνοι..

Και συγνωμη τωρα...αλλα αυτο...

γιατί πολύ απλά είναι γνωστό πως ό, τι κι αν κάνει θα γίνει επιτυχία ανάμεσα στους αμέτρητους θαυμαστές του.
ειναι καλο????Χμμ μαλλον καλα εκαναν και μιλησαν καποιοι για φανατισμο..
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Mistral

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • 7 se pairnei aristera, mhn to zorizeis...
    • Προφίλ
Χατζηγιάννης...έχει κατακλέψει όλα τα παλιά καλά τραγούδια και γενικότερα είναι άκρως σπαστικός!
Sorry αν στεναχορώ πολλά κοριτσάκια!:)

Απ'τους τυφώνες κι αν γλυτώσεις, στην στενομυαλιά των στεριανών, θε να πελαγώσεις

Αποσυνδεδεμένος bairn of mosul

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • pisteveis afto p theleis na pisteveis
    • Προφίλ
    • myspace
μου την σπαει ο χατζηγιαννης οχι για κανεναν ιδιαιτερο λογο αλλα γιατι παιζει παντου χωρις να ειναι κατι το ιδιαιτερο η μουσικη του,απλως αρεσει στα κοριτσακια
(τωρα βεβαια απο κατι καγκουρια απο το φειμ στορι ειναι πολυ καλυτερος)
αληθεια αυτα γιατι εξαφανιστηκαν?μηπως ο φοιβος να τους γραψει κανενα τραγουδι γιατι τους ξεχασε???? :P
otan oi alloi prospathoysan na paiksoyn mousikh oi P!nk Floyd aplws to ekanan

Αποσυνδεδεμένος fertis

• Επισκέπτης
  • **
  • ΕΙΜΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
    • Προφίλ
ολοι οι φαφλαταδες που επειδη εχουν θρασος και οχι ταλεντο κουτσο-εκτελουν-τραγουδουν-διασυρουν-ξεφτιλιζουν-βιαζουν τη μουσικη  και αυτοι που βγαζουν λεφτα και ειναι απο φωνη κορμαρα π.χ. μαστροκωστα κλπ επισης και  οι κατελαδες ,βας-βαδες.

Tatiana_G

• Επισκέπτης
"...Μοναδικοί είμαστε όλοι μας.
   Δεν είναι προσόν που διαθέτει μονο ο κύριος Ιωαννίδης..."

Το τι διαθέτει ο Ιωαννίδης ας το κρίνει όποιο πρόσωπο τον αγαπάει , Τατιάνα .

Και δεν είναι "κύριος" ,
είναι ο δικός μας αγαπημένος Αλκίνοος Ιωαννίδης .

Αυτά Τατιάνα ...

Θα σου δώσω δυο απαντήσεις. Μια για αυτό που υποτίθεται ότι κανεις και μια για αυτό που νομίζω ότι πραγματικά κανεις.

Πάμε λοιπόν.
Από όλο το κείμενο που έγραψα αυτό βρήκες να σχολιάσεις; Έστω και για αυτές τις δυο γραμμές. Kανεις ότι δεν καταλαβαίνεις τι λέω ή αλήθεια δεν καταλαβαίνεις;
Να σου εξηγήσω λοιπόν, τι ακριβώς λέω σε αυτές τις δυο γραμμές.
Μοναδικοί είμαστε όλοι μας. Κανένας άνθρωπος δεν είναι ίδιος με κανέναν. Ούτε καν τα δίδυμα αδέρφια. O κάθε άνθρωπος έχει τις δικες του ιδιαιτερότητες. Δεν είναι η μοναδικότητα προσόν που διαθέτει μονο ο κύριος Ιωαννίδης. Το διαθέτουμε όλοι ή έτσι θέλω να πιστεύω. Γιατί τελικά ίσως να έχω και λάθος. Ίσως τελικά να έχεις εσύ δίκιο. Μιας κι από ότι βλέπω υπάρχουμε όλοι εμείς που έχουμε μοναδικότητα και όλοι εσείς που ταυτίζεστε απόλυτα με κάποιον. Και δημιουργείται μια μάζα χωρίς προσωπικότητα. Aρα κάποιος που ταυτίζεται απόλυτα με κάποιον άλλον δεν είναι δυνατόν να έχει και προσωπικότητα, άρα δεν είναι δυνατόν να έχει και μοναδικότητα. Aρα μάλλον έχεις δίκιο!
Τώρα το να ταυτίζεται ένα κοριτσάκι 15, 16, 17 άντε 18 χρονων με κάποιον καλλιτέχνη, να τον κάνει είδωλο, να τον κάνει Θεο και να τον προσκυνάει το καταλαβαίνω (και ας μην το δέχομαι). Αλλα να ταυτίζεται κάποιος που λέει ότι είναι 56 χρονων άντρας και να το διατυμπανίζει κιόλας ... πως να το πώ; Μου φαίνεται κάπως γελιο!

Ή ίσως πάλι να μην είναι και τόσο γελιο. Ίσως στην πραγματικότητα να κανεις κάτι άλλο. Εάν δεν το πρόσεξες είμαι 31 χρονων γυναικα. Που σημαίνει ότι είμαι αρκετά περπατημένη. Και καταλαβαίνω τι κάνουν άντρες του δικού σου τύπου. Θέλεις να κερδίσεις την συμπάθεια των δυο (ή και άλλων εδώ μέσα) κοριτσιών; Με γεια σου με χαρά σου. Να το κανεις χωρίς να χρησιμοποιείς τα λόγια μου. Δεν πάει να πει, ότι επειδή με αντιπαθούνε τα δυο αυτά κορίτσια εσύ έχεις δικαίωμα να το εκμεταλλεύεσαι για προσωπικό σου όφελος χρησιμοποιώντας εμενα. Και αν δεν το πρόσεξες και τα δυο κορίτσια είναι μικρά.
« Τελευταία τροποποίηση: 01/09/07, 23:44 από Tatiana_G »

Αποσυνδεδεμένος Ommadawn

• Θαμώνας
  • My name is Peter Stillman-This is not my real name
    • Προφίλ
    • My Soundcloud
Ρισπέκτ για αυτά που πολύ όμορφα λέει η Τατιάνα.

Τώρα, στην απάντηση-παράθεση που έκανε η αγαπητή Αγγέλα, στο οποίο δε θα απαντούσα αν δε χρησιμοποιούσε λίγη από το αγαπημένο μου εκφραστικό μέσο - τη λεπτή (;) ειρωνία.

Όχι, κανείς δε με έδεσε και υποχρέωσε να ακούσω "Θανάση" και "Σωκράτη".
Δουλεύω 5 χρόνια κιθαροτραγουδώντας σε διάφορα μαγαζιά. Εστιάζοντας τα τελευταία 3 χρόνια στην περιοχή των Εξαρχείων, παρόλο που αντιλαμβανόμουν την προτίμηση του κόσμου σε ρυθμικά και εύθυμα (για να τους κρατάν ξύπνιους) πράγματα, δεν έλειπε σχεδόν ποτέ (δυο με τρεις φορές την ημέρα) το σχόλιο της ψαγμένης παραγγελιάς ότι
" ωραία μας τα λες (δλδ, σε ανεχόμαστε κι έτσι) αλλά δε μας έπαιξες λίγο Θανάση/Σωκράτη ". Φυσικά υπήρχε, ενίοτε και το αράδιασμα άγνωστων σε εμένα τίτλων, με τη συνήθη αντίδραση τους στην απορία μου "Ούτε αυτό ξερεις;", με ένα ύφος τύπου "καλά, παίζει να 'σαι και για τον μπ***τσο ή σκυλάς" ή "δεν ξέρεις αυτά τα απαυγάσματα της κουλτούρας;". Αυτό επαναλήφθηκε αρκετές φορές, με εμένα υπομονετικά να απαντώ ότι "δεν τους έχω ακούσει αρκετά, αλλά ότι έχω ακούσει δε με έχει ενθουσιάσει". Η επιμονή όμως ήταν επίσης copy/paste σε όλους "ααα, δεν ξέρεις τι χάνεις. έχουν κομματάρες και blablabla".
Ετσι είδα πολλούς τέτοιους τύπους. Τύποι που "ακούω jazz , αλλά και λίγο Σωκράτη", "ακούω metal, αλλά και λίγο Σωκράτη", "ακούω παραδοσιακά, αλλά και λίγο Σωκράτη", αλλά και τύποι/τύπες που έχεις δει να γουστάρουν τη φάση χορεύω σε τραπέζια αλλά KAI κομμάτια του Σωκράτη/Θανάση.
I don't mean any offense or attack, απλά, στα δικά μου μάτια, το φαινόμενο "Θανάσης/Σωκράτης" δε μου φάινεται καθόλου διαφορετικό (από πλευράς φιλοσοφίας της mass culture) από την ίδια διάδοση που έχουν οι Him/Radiohead/Muse/Placebo στην Ελλάδα (παρολο που τους 3 τελευταίους τους ακούω και εγώ), αλλά φυσικά και από το φανατισμό των mass trends στις καφετέριες που αναφέρατε. (Σημειωτέον, εγώ από αυτές ή από club, απέχω επιμόνως, χωρίς φυσικά να το θεωρώ αξιέπαινο ή τρομερό. Απλά δε με εκφράζουν και τη βρίσκω αλλιώς.)

Το γεγονός ότι το mass cultural phenomenon των Θανασης/Σωκράτης μου φαίνεται να διαδίδεται με τα ίδια μέσα, την ίδια εμμονή και τον ίδιο φανατισμό παρομοίων trends, σε συνδυασμό με τη θεοποίηση και προσπάθεια διάδοσης από οπαδούς, και σε συνδυασμό με την καθαρά προσωπική κριτική μου ότι η θλίψη, η μιζέρια, το μεταμοντέρνο progressive παραδοσιακό/λαϊκό δε με εκφράζει (άρα, ούτε και οι μουσικές τους, που πλέον ξεχωρίζω, αλλά μαθαίνω να ακούω για να γνωρίζω καλύτερα "τον εχθρό μου" ) μου δίνει το δικαίωμα, να τους θεωρώ δυο από τους εκνευριστικότερους στην ελληνική μουσική σκηνή.

Αυτά :) Και ελπίζω να μη δημιούργησε καμία παρεξήγηση η μεταφορική χρήση της λέξης "φασισμός". Αν ναι, ζητώ συγνώμη.
« Τελευταία τροποποίηση: 02/09/07, 00:04 από Ommadawn »
soundcloud.com/conticucci

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
    • Τζελέπης Δημήτρης- Ελληνοφωνο Ροκ

αν εχεις ασχοληθει εστω και λιγο με το τι παιζει..αν εχεις προσπαθησει να μπεις σε καποια δισκογραφικη..να κανεις γνωριμιες για να δεις τι παιζει..να τρεξεις για να δεις τι ζητανε..να κανεις τα παντα,τοτε δεν θα καταλαβεις πως λειτουργει το θεμα μουσικη στη σημερινη εποχη..
ενα πραγμα να ξερεις...σημερα,η μουσικη η καλη ειναι λιγη..το IMAGE ειναι πανω απ ολα...καποιοι εκμεταλλευονται το image με το παραπανω...
καποιοι φτιαχνουν μουσικη,βλεπουν οτι αυτο πουλαει,και συνεχιζουν στο ιδιο μοτιβο...παιζουν 5 ακορντα,αλλαζοντας στιχους και την σειρα των ακορντων,φτιαχνουν και το image που παει στο στυλ της μουσικης τους,το παιζουν και λιγομιλητοι,φαινονται ψαγμενοι,και αποκτουν σταθερο κοινο..αυτη ειναι η συνταγη..αν γλυκια μου,ο Αλκινοος δεν πλασαρε image και δοκιμαζε να πειραματιστει με την μουσικη,αυτη τη στιγμη μαλλον δεν θα ειχε συμβολαιο με καμμια δισκογραφικη...
αυτο που σου εγραψα παραπανω,κατα τη γνωμη μου,ακολουθει και ο Αλκινοος και του βγαινει...
καποια στιγμη ομως,αυτο το πραγμα θα "βγει" cheesy...
και τι σημαινει αυτο?
θα εμφανιστουν νεα "ψαγμενα" trends για τα ελληνικα δεδομενα..ε εκει να δεις..
δεν μιλαω αλλο..
αφηνω το μελλον να το αποδειξει(ελπιζω να παραμεινει ως εχει το παλικαρι..)...

Χωρις να εχω καμια ιδιατερη συμπαθεια στον Ιωαννιδη, θα σου προτεινα αδερφε να κανεις πιο συμμαζεμενες δηλωσεις σχετικα με τα "αντικειμενικα κριτηρια" περι ευκολοχωνευτης μουσικης του συγκεκριμενου τραγουδοποιου , μιας και προφανως φαινεται οτι ειτε δεν κατεχεις αρκετα το αθλημα της μουσικης ακομα ειτε δεν εχεις κατσει να ακουσεις τραγουδια του......Το να μην γουσταρεις καποιον τραγουδιστη ειναι δικαιωμα σου αλλα το να προσπαθεις να βγαλεις αχρηστους κι αναπηρους μουσικους οπως ο Κιουρτσογλου κι ο Καπηλιδης νομιζω οτι ξεφευγει απο τα ορια......Κι εγω ας πουμε δεν παω καθολου τον Β. Παπακωνσταντινου, με εκνευριζει αφανταστα και τον θεωρω απο τους μεγαλυτερους ψευτες και δηθεν στην Ελληνικη ροκ σκηνη ....απο την αλλη ομως δεν προκειται ποτε να σου υποστηριξω οτι ο τυπος δεν εχει φωναρα και απιστευτη τεχνικη στην φωνη του.
http://tzelepis.kithara.gr  ή http://music.kithara.gr/bands/89/<----- Για κοπιαστε να ακουσετε το θειο Μητσο!

Αποσυνδεδεμένος waterlily

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
Θα μπορούσα να κάνω μεγάλη λίστα, αλλά αφού σύμφωνα με τον τίτλο πρέπει να διαλέξω έναν, θα πω Βασίλης Καρράς. Φωνή  :-X σκηνική παρουσία  :-X τραγούδια  :-X
Τι να τα κάνω τα τραγούδια σας, είναι πολύ ζαχαρωμένα
ταιριάζουν για σοκολατόπαιδα μα δεν ταιριάζουνε για μένα

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
Βασικα μια ερωτηση..Γιατι οι επιτρεπομενοι προς θαψιμο να ειναι μονο οι σκυλαδες?Οταν βλεπουμε μλκς η τουλαχιστον πραγματα που δεν μας αρεσουν απο αλλους καλλιτεχνες απαγορευετεαι να το πουμε? ??? ???Το κοινο τους τι θα παθει δηλαδη?Ισως ειναι ευκαιρια και για αυτους να ανοιξουν λιγο τα ματια τους..
Το περισσοτερο αστειο σε αυτην την υποθεση ειναι πως ο καθενας κατηγορει τον αλλον για ξερολια ενω αντιστοιχα κανει και προβολη των γνωσεων του ενω μερικες σελιδες πριν οι πατατες που ακουστηκαν εμειναν αναξιοποιητες :-X :P...Μετα ειναι οι μεταλαδες φανατικοι :P ::) ;D :P
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Anaximandros

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Τα καλύτερα έρχονται!
    • Προφίλ
(ποιος ήταν που ήθελε να παντρευτεί την Τατιάνα; Όποιος ήταν, τον πληροφορώ ότι βρήκε αντίζηλο!)
Καταρχάς, Τατιάνα και Σχιζμ Respect!
Όπως έχω ξαναπει, δεν έχω πάει σε σκυλάδικο που να μην παίζουν μουσικάρες. Και μην μπερδεύετε τα σκυλάδικα με τα πανηγύρια, δεν έχουν καμία σχέση! Φανταστείτε ότι ξαφνικά χαλάει το μικρόφωνο της τραγουδίστριας. Τότε θα ακούσετε μουσικούς να παίζουν παπάδες!
Εντάξει, δε μιλάω παραπάνω σαν ακροατής αλλά σαν μουσικός. Αν μιλήσω εκ μέρους των ακροατών, οφείλω να πω ότι υπάρχουν ακροατές που λατρεύουν το σκυλάδικο και ακροατές που το σιχαίνονται και αυτό συμβαίνει με όλα τα ''είδη'' της μουσικής. Και όταν μιλάμε για ακροατές, είναι καθαρά θέμα γούστου.

Γιατί όμως βρε παιδιά χωρίζουμε τη μουσική σε καλή και σε κακή;

Αποσυνδεδεμένος Santa

• Παλιός
  • Ο μικρός τυμπανιστής
    • Προφίλ
Παιδιά αν σας αρέσει τόσο πολύ Ο Ιωαννίδης, ο Μάλαμας κλπ απλά ακούστε τους και μην προσπαθείτε να πείσετε ότι είναι κορυφαίοι. Και να πείσετε 5-6 άτομα δεν έγινε και τίποτα. Απλά στις επόμενες συναυλίες των παραπάνω θα πουληθούν 5-6 εισιτήρια παραπάνω. Μην πορώνεστε πάντως με κάτι συγκεκριμένο. Η μουσική καταλαμβάνει τεράστιες εκτάσεις και μέσα σε αυτό το χάος μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να ανακαλύψετε κάποιον μουσικό που να ξεπερνάει κατά πολύ το παρών είδωλό σας, και αυτό να σας συμβεί ξανά και ξανά. Αλλά μου έχει μείνει μια απορία.... Η mikaki ή η Αγγέλα είπε αρκετές φορές κάτι του στυλ ''άμα δεν ξέρετε τα βασικά καλύτερα να μην μιλάτε...'' ή κάτι τέτοιο. Ποιά είναι αυτά τα βασικά??

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
Προφανως, ενας με 17 χρονια εμπειρια ( αν υπολογισουμε πως απο τοτε που γεννηθηκε εχει και πληρη συνειδηση ) μπορει να μιλησει για πραγματα που εμεις που εχουμε και καποια χρονια παραπανω, δεν ξερουμε...Απορω κι εγω για το ποια ειναι τα "βασικα" που δεν ξερουμε :D Υπαρχει καποια σχολη μουσικων βασικων αρχων που δεν εχουμε υποψιν εμεις; Να το ξερω δηλαδη, γιατι μαλλον εαν υπαρχει η υποκειμενικοτητα του ακροατη εξαφανιζεται!
Οσο για την Tatiana, μπορειτε να δειτε εδω:

http://forum.kithara.gr/index.php?topic=53160.0
κι εδω
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=46291.0
κι εδω
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=33027.0

Και αφου διαβασετε προσεκτικα τι λεει και ακουσετε ακομα πιο προσεκτικα τα δειγματα, θα αντιληφθειτε πως τα βασικα που τοσο ευκολα "πουλατε", δεν ειναι τοσο βασικα...για πολλους αλλους!
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος vangelis

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ..pera apo ton orizonta...
    • Προφίλ
    • Music
χμμ..με ξαφνιάζει και τρομάζει το γεγονός το πόσο κατάφερε η music industry να δημιουργήσει αυτές τις απόψεις που διάβασα παραπάνω από τις διάφορες...κρίμα...
Vangelis
― Παλιέ μου φίλε τί γυρεύεις;
χρόνια ξενιτεμένος ήρθες
με εικόνες που έχεις αναθρέψει
κάτω από ξένους ουρανούς
μακριά απ' τον τόπο το δικό σου.
Seferis

Αποσυνδεδεμένος bluechild

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Peace
    • Προφίλ
    • bluechild
Ο πιο εκνευριστικός άνθρωπος στην ελληνική μουσική σκηνή είναι ο ... ωχ ξέχασα τη μεζούρα :D

Αποσυνδεδεμένος Avril

• Θαμώνας
  • Δεν ακουω avril lavigne!!!!!!! >:(
    • Προφίλ
ας παραθεσω κ εγω την ταπεινη μου αποψη......

Ο Β. Παπακωνσταντινου βεβαια!!!!!!! :P 8) :o
τον μισωωωωω

ε δε γινεται να βγαζεις ετσι λεφτα στις πλατες αλλων.... τριιιιζζζζζουν τα κοκκαλα του συγχωρεμενου του Ασιμου.....δε λεω κ ο τελευταιος καλο @@ ηταν(φαλλοκρατης κ ολιγον ψωνισμενος) αλλα κατα την ταπεινοτατη αποψη μ παντα, μουσικη ιδιοφυια. :-*
I don't advise a haircut, man. All hairdressers are in the employment of the government. Hair are your aerials. They pick up signals from the cosmos and transmit them directly into the brain. This is the reason bald-headed men are uptight.

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Όχι, δε μου φαίνεται καθόλου οξύμωρο. Οξύμωρο φαίνεται μονάχα σε κάποιον που δεν μπορεί να απαντήσει στο δισεπίλυτο πρόβλημα 1+1=? κι έχει μάθει να συννενοείται με άναρθρες κραυγές και "ουγκ". Πάνω στη φούρια σας να προστατεύσετε τον αγαπητικό, δε στύβετε λιγάκι το μυαλουδάκι σας για να δείτε τι λέει, πως το λέει και τι εννοεί ο άλλος.

Δε σπαταλάω ούτε μισό δευτερόλεπτο του χρόνου μου για να σου εξηγήσω αυτονόητα πράγματα. Άλλωστε όπου να 'ναι θα σκάσει μύτη και το επόμενο post έμπλεο φαιάς ουσίας τύπου "πες τα φιλενάδα" και "+198436123851" για να δέσει το γλυκό της ιερής συμμαχίας του αλκινοϊκού λόμπι.

Αποσυνδεδεμένος Spell@lchemist!

• Ο Γιόκας του Σατανούλη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ουτε καν..
    • Προφίλ

αν εχεις ασχοληθει εστω και λιγο με το τι παιζει..αν εχεις προσπαθησει να μπεις σε καποια δισκογραφικη..να κανεις γνωριμιες για να δεις τι παιζει..να τρεξεις για να δεις τι ζητανε..να κανεις τα παντα,τοτε δεν θα καταλαβεις πως λειτουργει το θεμα μουσικη στη σημερινη εποχη..
ενα πραγμα να ξερεις...σημερα,η μουσικη η καλη ειναι λιγη..το IMAGE ειναι πανω απ ολα...καποιοι εκμεταλλευονται το image με το παραπανω...
καποιοι φτιαχνουν μουσικη,βλεπουν οτι αυτο πουλαει,και συνεχιζουν στο ιδιο μοτιβο...παιζουν 5 ακορντα,αλλαζοντας στιχους και την σειρα των ακορντων,φτιαχνουν και το image που παει στο στυλ της μουσικης τους,το παιζουν και λιγομιλητοι,φαινονται ψαγμενοι,και αποκτουν σταθερο κοινο..αυτη ειναι η συνταγη..αν γλυκια μου,ο Αλκινοος δεν πλασαρε image και δοκιμαζε να πειραματιστει με την μουσικη,αυτη τη στιγμη μαλλον δεν θα ειχε συμβολαιο με καμμια δισκογραφικη...
αυτο που σου εγραψα παραπανω,κατα τη γνωμη μου,ακολουθει και ο Αλκινοος και του βγαινει...
καποια στιγμη ομως,αυτο το πραγμα θα "βγει" cheesy...
και τι σημαινει αυτο?
θα εμφανιστουν νεα "ψαγμενα" trends για τα ελληνικα δεδομενα..ε εκει να δεις..
δεν μιλαω αλλο..
αφηνω το μελλον να το αποδειξει(ελπιζω να παραμεινει ως εχει το παλικαρι..)...

Χωρις να εχω καμια ιδιατερη συμπαθεια στον Ιωαννιδη, θα σου προτεινα αδερφε να κανεις πιο συμμαζεμενες δηλωσεις σχετικα με τα "αντικειμενικα κριτηρια" περι ευκολοχωνευτης μουσικης του συγκεκριμενου τραγουδοποιου , μιας και προφανως φαινεται οτι ειτε δεν κατεχεις αρκετα το αθλημα της μουσικης ακομα ειτε δεν εχεις κατσει να ακουσεις τραγουδια του......Το να μην γουσταρεις καποιον τραγουδιστη ειναι δικαιωμα σου αλλα το να προσπαθεις να βγαλεις αχρηστους κι αναπηρους μουσικους οπως ο Κιουρτσογλου κι ο Καπηλιδης νομιζω οτι ξεφευγει απο τα ορια......Κι εγω ας πουμε δεν παω καθολου τον Β. Παπακωνσταντινου, με εκνευριζει αφανταστα και τον θεωρω απο τους μεγαλυτερους ψευτες και δηθεν στην Ελληνικη ροκ σκηνη ....απο την αλλη ομως δεν προκειται ποτε να σου υποστηριξω οτι ο τυπος δεν εχει φωναρα και απιστευτη τεχνικη στην φωνη του.
τις ιδιες ηλιθιοτητες που εχουν ακουστει παραπανω επαναλαμβανεις...
και επειδη εχω ολα τα αλμπουμ του Αλκινοου..γιατι τυχαια δεν θα μιλησω..για ψαξου λιγο..κατσε να τα βγαλεις..που θα μου το παιξεις και μαγκακι...για τραβα λιγο και ακου και μετα πες μου...και σε παρακαλω μην ξαναπαντησεις οπως απαντανε οι 2 κοπελες εδω μεσα...ειναι βαρετο!
πες μου καποια συγκεκριμενα κομματια του αλκινοου που να θες καιρο για να ΜΠΕΙΣ στο κομματι..να θελει ΠΟΛΛΑ ακουσματα για να το καταλαβεις το κομματι...για μενα,ΚΑΝΕΝΑ του δεν μου χει κανει κατι τετοιο ποτε..σε αντιθεση με πραγματικα ΠΟΙΟΤΙΚΑ συγκροτηματα σε σχεση με τον κυριο...Pain Of Salvation,DT,Tool,Pink Floyd, κλπ κλπ... για πες μου λοιπον..τα οποια στην πραγματικοτητα δεν συγκρινονται,γιατι ειναι διαφορετικα ειδη μουσικης...

απ την αλλη,επειδη το ανεφερες..μιλησες για απιστευτη τεχνικη στη φωνη του Παπακωνσταντινου...
πραγματικα...η λεξη απιστευτη ΔΕΝ παει...ειναι ο ορισμος της υπερβολης..
γι αυτο σου λεω..κατσε λιγακι και μελετα,και μετα ελα και πες μου οτι σου ρθει...
απλα να προσπαθησεις να με πεισεις...γιατι τωρα το μονο που κανεις ειναι να πειθεις τον εαυτο σου...
« Τελευταία τροποποίηση: 02/09/07, 15:13 από Spell@lchemist! »
Το Πέπλο του Χθες, Σου Φέρνει Το Σήμερα, Μέσα Απ'τις Στάχτες του Πουθενά...Μήπως Σου Περισσεύει λίγο Ψωμί??

Αποσυνδεδεμένος bluechild

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Peace
    • Προφίλ
    • bluechild
^ Δεν είμαι ιδιαίτερος fan του Ιωαννίδη, αλλά η μουσική που παίζει δείχνει γούστο άσχετα με το αν μου αρέσει το ιδίωμα ή όχι. Δεν καταφεύγει σε υπερβολές, η μουσική του πολλές φορές σε αιφνιδιάζει με την πρωτοτυπία της και η ενορχήστρωση είναι πάρα πολύ καλή. Δεν έχει νόημα να αναφερθώ πιο αναλυτικά σε επιμέρους τεχνικά ή υποκειμενικότερα σημεία. Η έκφραση "κάτσε να τα βγάλεις" δε μου λέει κάτι. Εννοείς ότι η εκτέλεσή τους είναι εύκολη. Συγνώμη, αλλά σε αυτή την περίπτωση είσαι πολύ ανώριμος. Η καλή μουσική δεν είναι τεχνικά απαιτητική. Αντίθετα, τα περισσότερα πραγματικά ευφυή κομμάτια είναι τόσο όμορφα λόγω της απλότητάς τους. Η τεχνική επίδειξη είναι ο πιο προφανής τρόπος για να εντυπωσιάσεις και γι αυτό είναι και ο πιο φτηνός. Η πραγματική πρόκληση είναι να γράψεις κάτι απλό, κι όμως εντυπωσιακό. Είναι ο Αλκίνοος ο καλύτερος ; Συγνώμη, δεν έχω μετρήσει την ικανότητα όλων. Είναι όμως καλός.