****απο ένα τυχαίο άρθρο μετά τη δημοσιοποίηση τη Ευρωπαικής ένωση για την ανηλίνη***
Σύμφωνα με καινούργια επιστημονικά δεδομένα δεν μπορεί να αποκλεισθεί το γεγονός ότι ή δυνατότητα της ανιλίνης για καρκινογένεση οφείλεται στην καταστροφή του γενετικού υλικού των κυττάρων.
Οπότε δεν μπορεί να καθορισθεί ένα ασφαλές όριο για την ανιλίνη το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ασφαλές για τον άνθρωπο.
Η Επιτροπή λοιπόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ουσία Ε128 πρέπει να θεωρηθεί ως μη ασφαλής.
Η ανηλίνη έιναι πλέον χαρακτηρισμένη σαν καρκινογόνα και μάλιστα πρίν απο μερικούς μήνες αποκαλύφτηκε οτι χρησημοποιήτε σε χρωματισμό τροφών.
Δεν το έιπα ούτε για να το παιξω έξυπνος , καθένας κάνει ότι νομίζει.
Α΄και οι κοινές μάσκες εμπορίου δεν εμποδίζουν την εισπνοή της. ΟΥΤΕ και οι μάσκες άνθρακα
πρωτον για τις μασκες μιλαγα οταν βαφει καποιος με
σπρει(ειτε χρωμα, ειτε βερνικι....
γιατι πες μου ποσοι εισπνεουν ανιλινη την ημερα, και ποσοι εισπνεουν καποιο σπρει......επισης πες μου ποσες φορες θα καταπιαστει καποιος με την ανιλινη και ποσες με ενα σπρει....δλδ εννοω οτι πρεπει να πηγαινουμε με τις πιθανοτητες γιατι αλλιως θα χασουμε την μπαλα...)
απο την αλλη δν μου λενε τπτ αυτα που εκανες quote...θες να σου παρουσιασω τουλαχιστον 5-6 χιλιαδες ουσιες χαρακτηρισμενες ως καρκινογονες(και οχι ιιιιισως καρκινογονες σαν την ανηλινη) που μασαμε, εισπνεουμε, ακουμπαμε καθε μερα?

?ξερεις ποση ανιλινη εχουμε δωσει στα ιδια μας τα παιδια με αυτα τα φοβερα γλυφιτζουρια που του βαφουν τη γλωσσα και τις καταπληκτικες καραμελες με την απιθανη γευση που του αφηνουν μπλε/κοκκινα/πρασινα χειλη??? και οχι βαφοντας μια κιθαρα??

καταλαβε το.... στην ιατρικη μιλας παντα by the numbers ...εεε και κακα τα ψεματα δν θα βγω σε ενα φορουμ να λεω για την τοξικοτητα και την καρκινογενεση της ανιλινης οταν αυτη ειναι μια σταγονα στον ωκεανο... δημιουργεις εντυπωσεις ετσι...και εκει ειναι η ενσταση μου στα λεγομενα σου....
καλυτερα βγες και πες...."παιδια...και κανα γαντακι, καμια μασκουλα, δν κανει κακο....αεριζομενος χωρος κτλπ..."
και γενικα αν θελεις/θελετε την αποψη μου...καρκινογονες ουσιες μας κατακλυζουν....ειμαστε η "γενια του καρκινου", κατσε να παμε 50-60 και θα δειτε.....απο εκει και περα δν θα καταστρεψουμε τη ζωη μας βασιζομενοι στα μηπως το ενα και μηπως το αλλο...αν καποιος θελει να βαψει την κιθαρα του με σπρει ή ανιλινη ή οτι αλλο θελει ας το κανει, υπαρχουν ομως καποιοι κανονες που πρεπει να ακολουθησει...τελος.