γενικα πιστευω οτι οσο επιδιδομαστε στο οργανο που μας αρεσει(προσοχηηηηηηη οι πονηροι) τοσο εξελλισονται και τα μουσικα μας ακουσματα.ας πουμε πχ οτι οταν καποιος ξεκιναει την κιθαρα με ινδαλματα τους μειντεν και μετα απο κατι χρονια παιξιματος ακομα τους εξυμνει πιστευω οτι κατι δεν παει καλα...
εγω ακουγα πιο παλια black μπαντες οπως siebenburgen,summoning,elysian fields,limbonic art,darkthrone κια τετοιες φασεις γενικα.οταν λοιπον αρχισα να παιζω κιθαρα σταματησα σιγα αυτα τα ακουσματα διοτι αν και η αποκοσμη μαγεια που εχουν με κυριευει μεν,η μουσικη τους ειναι για 5χρονα.ισως πλην των emperor βεβαια.
τεσπα,εν συνεχεια και με βαση την εξελιξη μου περασα σε blues το οποιο αγαπησα και αγαπω και θεωρω οτι αμα ενας κιθαριστας δεν μπορει να παιξει σε blues φορμες τοτε παλι υπαρχει προβλημα και ας μην του αρεσει το ειδος.αποψη μου βεβαια αυτη(και του friedman βεβαιως βεβαιως)
υστερα προσπαθησα σε ψαξιμο-κιθαριστικα μιλαμε παντα ετσι- να βρω μια ισσοροπια τεχνικης αλλα και δυναμης.αυτη τη βρηκα στους megadeth(επι friedman παντα χαχα) ,σε priest και γενικα σε κλασσικα ακουσματα.ενταξει οι theater ηχουν παντα ωραιοι σε ενα κιθαριστα-μουσικο που σεβεται την μουσικη.
τελευταια ομως αν και οντας μεγαλος φαν των death ομολογω οτι δεν ειχα προσεξει τι γινεται στο individual thought patterns σε σχεση με αλλα σιντι(symbolic,human) που τα χα λυωσει...και εκει περα εξερευνω τα νεα ακουσματα μου...μερικα απο αυτα...atheist(απο πιο παλια βεβαια αλλα επειδη ταιριαζουν με τα επομενα) , control denied , pestilence , cynic κτλ...το τι κοινα εχουν τα προηγουμενα με λιγο ψαξιματακι θα καταλαβει καποιος...ειδικα οι cynic δεν ξερω τι γινεται αλλα σαν να μου κανουν τους theater να φαινονται mainstream συγκροτηματακι...βαρυ αυτο που λεω αλλα οποιος τους ακουσει και καταλαβει τι διαολο γινεται μεσα στα τραγουδια τους ισως το ξανασκεφτει...progressive death my friends.τεχνικη και δυναμη.οι metallers ας κοιταξουν αυτα τα συγκροτηματα...δεν θα χασουν