Και το Guitar Rig και το Amplitube, τα έχω περάσει σε μερικούς υπολογιστές με AC97 και σε συνδυασμό με ASIO4ALL, δουλεύαν άψογα. Παρατήρησα ότι ενώ δεν έχω κανένα ανοιχτό πρόγραμμα, αν βάλω την κιθάρα στο mic και ρυθμίσω την έντασή του απ' τον πίνακα ελέγχου, δεν έχω κανένα πρόβλημα όσο αφορά την ένταση.
Προσοχή όμως! Υπάρχει η επιλογή απ' τις ρυθμίσεις του πίνακα ελέγχου, να ακούγεται απ' τα ηχεία η κιθάρα που είναι συνδεδεμένη στο mic. Δεν πρέπει να είναι ενεργοποιημένη. Ο ήχος, θα πρέπει να ακούγεται απ' τα ηχεία μέσω του Guitar Rig ή μέσω του Amplitube. Διαφορετικά, θα ακούγονται δύο κιθάρες ξέμπαρκες με μία διαφορά φάσης.
Ανακεφαλαιώνω αυτά που είπαν οι παραπάνω συν κάποια πιθανά δικά μου συμπεράσματα:
Το Latency, το ρυθμίζω μέσα απ' το ASIO4ALL. Το χαμηλώνω αρκετά, όχι όμως τέρμα χαμηλά γιατί μου κάνει μία μυστήρια παραμόρφωση. Απλά το χαμηλώνω όσο πιο χαμηλά πάει και κάποια στιγμή, φτάνει στο σημείο να έχω τη σωστή ατάκα, χωρίς καμία σπαστική καθυστέρηση. Δε χρειάζεται να "πειραχτεί" κάτι πιο εξειδικευμένα απ' το ASIO4ALL.
Απ' τις ρυθμίσεις του κάθε προγράμματος, (audio setup ή audio and midi settings ή όπως αλλιώς το θέτει), θα πρέπει εκεί που λέει interface ή technology ή κάτι αντίστοιχο, να είναι η επιλογή ASIO, ενώ κάτω, στα input και στα output, το ASIO4ALL. Από κει κι έπειτα, με το αυτί, ρυθμίζεται και το latency μέσω του ASIO4ALL και όλα έτοιμα.
Αν παρουσιαστεί κατόπιν κάποιο άλλο ζήτημα, πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να το κοιτάξω από κοντά