Λοιπόν, το πράγμα δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο

.. Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα τον Σισέ να πανηγυρίζει έξαλλα το βαθμό της ισοπαλίας σε ένα ματς με την Καβάλα!!!! Απόλυτη ξεφτίλα.. Φέτος ντρέπομαι που υποστηρίζω αυτή την ομάδα.. Πραγματικά δεν παίζει μπάλα, δεν κάνει ευκαιρίες, οι παίχτες περπατάνε αντί να τρέχουν, τρώει τριάρες στην Ευρώπη, έχει κάνει άμυνα χωνί... Τι να πω.. Τραγική κατάσταση.. Μοναδικός υπαίτιος ο Τεν Κάτε ο οποίος είναι και ηλίθιος και άμπαλος και δεν φτάνουν όλα τα άλλα, του φταίνε πάντα οι παίχτες και το παίζει και ιστορία και από πάνω.. Με τέτοιο υλικό, ο καθένας μας να ήταν προπονητής, είμαι 100% σίγουρος ότι η ομάδα θα έπαιζε καλύτερο ποδόσφαιρο.. Μην μου πει κανείς ότι φταίνε και οι παίχτες γιατί οι ίδιοι παίχτες (άλλης ομάδας) που έφαγαν 5 από τον Εργοτέλη, οι ίδιοι έχουν κάνει 2 νίκες σε εκτός έδρας ντέρμπι (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), 1 νίκη στο CL και έχουν ρίξει μερικές τριάρες σε Λεβαδειακό και Αστέρα.. Δεν ξέρω με τι ασχολούνται τόσοι "Πρόεδροι" που έχουν μαζευτεί στον ΠΑΟ αλλά αν δεν διώξουν τον Τεν Κάτε γρήγορα, θα χάθει πάλι νωρίς το πρωτάθλημα με τις μικρές ομάδες και πάλι θα κλαίγονται ότι τους φταίει η άμυνα, η διαιτησία, κλπ.. Φαρσοκωμωδία έχει καταντήσει..
Πραγματικά μερικές φορές απορώ.. Δεν έχουν ίχνος εγωισμού αυτοί οι άνθρωποι; Δηλαδή νιώθουν άνετα που ο ΟΣΦΠ έχει κατακτήσει τα 13 από τα 14 τελευταία πρωταθλήματα; ΟΚ, να θεωρήσω φυσιολογικό ότι ο Σισέ κάνει τούμπες στο 2-2 με την Καβάλα, διότι ο άνθρωπος έχει ζήσει δυνατά πρωταθλήματα όπου γκέλες έκαναν
όλοι οι μεγάλοι οπότε το θέμα κάπου εξομαλύνεται.. Στην Ελλάδα που γκέλες κάνουν συνέχεια ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και όχι ο ΟΣΦΠ, τι θα σκέφτεται σήμερα ο Πατέρας, που σιγά-σιγά διαφαίνεται για ακόμα μια φορά ότι θα χαθεί το πρωτάθλημα πριν τα Χριστούγεννα; Δεν έβλεπε την ομάδα να σέρνεται; Δεν έβλεπε την ομάδα να χλευάζεται επειδή δεν δόθηκε πέναλτι στον Άρη; Δεν έβλεπε που με την άσημη Δυναμό Βουκουρεστίου δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία; Δεν έβλεπε που με ΑΕΚ νίκησε κατά τύχη; Από Όσιμ, Μπέγκστον, Πεζάολο καταντησαμε να μας κοουτσάρει ο Τεν Κάτε; Η ομάδα δεν έχει πλάνο και αυτό φαίνεται.. Οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν στο Β' Ημίχρονο προέκυψαν όλες από ατομικές εμπνεύσεις Καραγκούνη ή Νίνη.. Πέραν τούτου τίποτε.. Πραγματικά η τωρινή διοίκηση του ΠΑΟ είναι χειρότερη και από την εποχή του Τζίγκερ.. Από την άλλη, αν ήταν ο "Καπετάνιος" δεν θα υπήρχε Τεν Κάτε, από πέρυσι κιόλας, αλλά ο Ολλανδός βρίσκει και τα κάνει.. Όσον αφορά τον Σουηδό, ήμουν κατά 20% αμφίβολος αλλά σήμερα σιγουρεύτηκα.. Το παιδί δεν είναι (ακόμα) για την πρώτη ομάδα του ΠΑΟ.. Είναι εντελώς άπειρος.. Τόσο καιρό παρακολουθούσα τον τρόπο που μπαίνει στις φάσεις και μου θύμιζε τη πρώτη μας πρόβα σε μια παλιά μπάντα που έχουμε τον ενισχυτή μας χαμηλωμένο για να μην ακούγονται τα λάθη μας.. 'Ετσι και ο Μπιέρσμιρ.. Δεν θέλει να κάνει τάκλιν, να μπει δυνατά σε μια φάση γιατί φοβάται ότι αν "φάει" τη ντρίπλα, χάσει τη φάση και μείνει δεκάδες μέτρα μακριά από τον παίχτη του, θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα.. Αντί αυτού προτιμάει το safe side "μαρκάρω-με-τα-μάτια" όπου είναι σίγουρος έτσι, ότι θα μείνει κοντά στη φάση και κανείς δεν θα του πει και τίποτα..
Anyway, αρκετά γκρίνιαξα και το ποδόσφαιρο δεν είναι να λυπάσαι/χαίρεσαι πάνω από 10-15 λεπτά.. Με ενοχλεί πάντως που ενώ πέρυσι δεν έπαιζε καθόλου μπάλα ενώ είχε χαλάσει και την άμυνα του, μετά από ένα χρόνο, η ομάδα έχει μπει μέσα από τις μεταγραφές και δεν έχει αλλάξει τίποτα.. Βύντρα και πάλι Βύντρα..