Ο 50/50 πλεον δεν υπαρχει... Υπαρχει ο 2:50 που ειναι παρομοιος απο αποψη watts αλλα διαφορετικος σε αρκετα αλλα πραγματα... Εχει αλλα voicings, δεχεται και el34 και καποια αλλα πραγματακια.
Απο κριτικες που εχω διαβασει παντως, οι περισσοτεροι λενε οτι ο παλιος (50/50) ηταν καλυτερος.
Εγω τωρα περιμενω να μου ερθει ο 50/50 που τσιμπησα μεταχειρισμενο απο Αγγλια, οποτε ακομα δεν μπορω να εκφερω αποψη...
Παντως κατι γενικο ειναι πως αν θες ηχο πιο Marshallικο πας για κατι με el34 και αν θες κατι σε πιο Αμερικανικο ηχο (boogie κτλ) πας για κατι με 6l6 λαμπες. Ή αλλιως διαλεγεις εναν τελικο που να μπορει να παρει και τους 2 τυπους...
Ο 50/50 πχ μπορει μονο 6l6 (χωρις τροποποιησεις εν πας περιπτωση) ενω ο καινουριος 2:50 νομιζω παιρνει και τους 2 τυπους.
Τωρα απο αποψη ηχου... Γενικα οι 6l6 εχουν περισσοτερες χαμηλες συχνοτητες και πιο γλυκα πριμα, ενω οι el34 εχουν πιο δυναμικα μεσαια και πριμα. Στα καθαρα ειναι λιγο καλυτερες οι 6l6 κατα την γνωμη μου, ενω στα βρωμικα παιζει μεγαλο ρολο και ποιον προενισχυτη θα βαλεις μπροστα καθως και τι ηχο θες να βγαλεις...