Το Pod εχει χαλαρα τους καλυτερους ηχους απο ενισχυτες απο ολα τα αλλα ... Και κατα την γνωμη μου , αυτο ειναι σημαντικο και οχι τα εφφεδακια ... Εγω προσωπικα αποφευγω τα εφφε σαν τον διαολο ... Καταστρεφουν τον ηχο και προσθετουν θορυβο ... Παντως τα εφφεδακια που εχει το Pod ειναι super ... Δεν ξερω γιατι λετε οτι δεν σας αρεσουν ... Εχει ομως πολλες παραμετρους για το πως να τα συνδεεις (virtually) και ισως γι αυτο να μην ακουγονται καλα σε καποιους , γιατι δεν ξερανε να τα ρυθμισουνε σωστα (δεν μπορεις να τα ανακαλυψεις ολα σε μια δοκιμη σε ενα μαγαζι). Εγω εχω το Pod Pro και ειμαι υπερ-ευχαριστημενος με αυτα που κανει ... Οι ηχοι των ενισχυτων ειναι απιστευτοι και παιρνεις ορκο οτι ειναι το μηχανημα ειναι λαμπατο ...
Οι καμπινες ειναι επισης μια χαρα , αλλα ετσι κι αλλιως , οταν το συνδεεις σε ενισχυτη με καμπινα , το παραμετροποιεις ετσι ωστε να μην καταστρεφει τον ηχο της καμπινας σου ...
Εγω το συνδεω σε εναν Peavey λαμπατο κεφαλη και μια καμπινα 4x12 και σπερνει ... Τι in your face και ιστοριες μου λετε μετα ...
Εχω ακουσει το GT-6 και μπορω να πω χαλαροτατα , οτι τετοια μηχανηματα ειναι για οποιον ειναι effects freak ... Ενταξει , βγαζει παπαδες απο εφφε , αν αυτο ψαχνει καποιος ... Εμενα παντως και κανενα εφφε να μην ειχε ενα μηχανημα , περα απο βαθακια , δεν θα με ενδιεφερε καθολου ... Το σημαντικο δεν ειναι τα εφφεδακια παιδια , ειναι το tone, κα αυτο πρεπει να κηνυγατε ... Τα εφφεδακια , μπορειτε μετα να τα προσθεσετε οπως θελετε ... (αν θελετε)
Χαρακτηριστικο παραδειγμα το Triaxis της Mesa Boogie ... Ουτε ενα εφφε , αλλα tone απιστευτο ... Αυτο ειναι που εχει σημασια ... Τωρα αν καποιος προσπαθει να καλυψει τον κακο βασικο του ηχο με ενα καρρο εφφεδακια , κοντρα delay και δωστου ξανα-μανα delay και παρε και flanger και chorus κτλ... Ε... τοτε δεν αξιζει ...
Βασικα εχουν περασει πολλα μηχανηματα απο τα χερια μου και αρκετα πεταλακια ... Αυτο που καταλαβα μετα απο τοσα χρονια , ειναι οτι οσο πιο βασικο κρατας τον ηχο σου, τοσο πιο καλος βγαινει ... Εφφε να χρησιμοποιεις μονο εκει που χρειαζονται , (εκτος πια αν παιζεις τιποτα στυλ Pink Floyd) και με μετρο ... Ετσι βγαινει ωραιος ηχος και κοντρολαρισμενος και πληρως ελεγχομενος απο τον κιθαριστα , με τις δυναμικες του κτλ ...
Ρωτηστε και τον Slash, Gary Moore, Santana κτλ ... Οι καλυτεροι ηχοι κιθαρας , ειναι αυτοι που εχουν καλο tone ... οχι καλα εφφε ...
Τα εφφε , μετα τα προσθετεις αν θες , για να δημιουργησεις ισως ατμοσφαιρα και κατι διαφορετικο , ή για να αναπτυξεις το παιξιμο σου (πχ με περιεργα delay ,οπως ο Vai) ...
Φυσικα αυτη ειναι η δικη μου αποψη ....