Γεια και πάλι!
Έκανα ένα ψάξιμο σε διάφορα site και με γνώμονα όσα μου είπατε..
Πλέον προσανατολίζομαι σε δύο ενισχυτές:
MARSHALL - AVT-20
http://www.adagio.gr/product.php?catid=17&prodid=861
MARSHALL - 50W MG50DFX
http://www.adagio.gr/product.php?catid=17&prodid=1343
Ναι μεν ο AVT είναι καλύτερη σειρά, αλλά έχει 10' ηχείο ενώ ο 50 έχει 12'. Και θα έχει περισσότερο όγκο λογικά..
Συν ότι ο δεύτερος έχει fx loop ενώ ο άλλος όχι..
Συμφωνείτε? Μπερδεύομαι όμως τί να παρω! Σίγουρα θα πάω να τον δοκιμάσω βέβαια και να δω πως ακούγεται , αλλά η γνώμη σας είναι πολύτιμη..
Τέλος, να ρωτήσω, έχει αγοράσει κανείς από το συγκεκριμένο μαγαζί / site?
Μου κάνει εντύπωση που έχει φθηνότερες τιμες από το bon studio..
Την πάτησα ελαφρώς.. Ο 50άρης είναι σε έλλειψη, μετά από κανένα μήνα ενάμιση θα έχει..
Αλλά ακόμη αναρωτιέμαι, γιατί αυτός έχει fx loop και ο AVT-20?
Ποια η διαφορά? Είναι παράκαμψη των ενσοματωμένων fx?
Με απλά λόγια αυτό που κάνει το FX Loop είναι ότι σου δίνει την δυνατότητα να "σπάσεις" στα δύο τον προενισχυτή και τον τελικό ενισχυτή μιας κεφαλής ή ενός combo..
Όταν χρησιμοποιείς εφφέ, πεταλιέρες ή πετάλια μπορείς να συνδέσεις τα τελευταία μετά από την κιθάρα σου με κατεύθυνση την κεφαλή.. Έτσι όμως στην ουσία ακυρώνεις το "χρώμα" του προενισχυτή (αυτό που πληρώνεις δηλαδή

) καθορίζοντας το τελικό ηχητικό ηχόχρωμα εκ των προτέρων..
Επειδή όμως ένα παράδειγμα είναι χίλιες θεωρίες

Παράδειγμα (χωρίς FX Loop): Βάζεις ένα distortion pedal μετά από την κιθάρα με κατεύθυνση το καθαρό κανάλι του ενισχυτή (αν έβαζες distortion pedal μέσα από βρώμικο κανάλι ενισχυτή ο ήχος θα ήταν σαν να είχε διπλή παραμόρφωση).. Ο ήχος του distortion pedal περνάει από τον προενισχυτή (χρωματίζεται ελαφρά εκ νέου, όσο δηλαδή χρωματίζει ένα καθαρό κανάλι) και καταλήγει στον τελικό ενισχυτή όπου απλά ο ήχος ενισχύεται..
Τι έχεις κάνει έτσι; Ακυρώνεις στην ουσία το βρώμικο κανάλι του προενισχυτή (γιατί πολύ απλά δεν το χρησιμοποιείς)..
Παράδειγμα (με FX Loop): Βάζεις ανάμεσα στον προενισχυτή και στον τελικό μια πεταλιέρα (δηλαδή μέσω συνδεσμολογίας FX Loop).. Ενεργοποιείς το βρώμικο κανάλι του ενισχυτή σου (αυτό για το οποίο όπως πρωτοείπα πλήρωσες), και απλά με την πεταλιέρα προσθέτεις εφφέ χρόνου (delay, chorus, phaser) ή pitch shifting, harmonizer (εφφέ δηλαδή που δεν επηρεάζουν το ηχητικό τόνο)..
Τι έχεις κάνει έτσι; Ακούς το βρώμικο κανάλι του ενισχυτή σου, και απλά το διανθίζεις με εφφέ που δεν επηρεάζουν το ηχόχρωμα.. Επιπροσθέτως (έτσι για αλλαγή βρε παιδί μου) αν θες ακυρώνεις το FX Loop (κάθε ενισχυτής που σέβεται τον εαυτο του έχει volume knobs για dry και wet signals, αλλά μην σε μπερδέψουμε περισσότερο) και χρησιμοποιείς το καθαρό κανάλι του ενισχυτή σου με τα distortions που προσφέρει μια πεταλιέρα.. Δύο σε ένα!
Βολικό, έτσι;
